Čo robiť, keď novorodenec zaspáva na prsníku?
Ahojte neviete náhodou poradiť nejaký trik na 2 týždňové bábo, ktoré od narodenia používa prsník viac ako cumel a ponôcku na zaspatie než na jedenie? Pekne sa prisaje začne dudkať občas raz za 2 minúty preglgne a tak sa uspí. Kojím aj 2 hodiny a vždy to skončí revom lebo je ešte hladná a musím dokŕmiť odsatým mm alebo um..
Keď prestane sať tak poskrabkat na lícku, potiahnuť za ručičku.
Nechaj aj trosku oddýchnuť, ale keď zaspí, tak treba zobudiť
Prsia pred dojčením si pomasiruj aby sa bábätku ľahšie pilo a prestriedaj prsia, na začiatku sa pije ľahšie
Skús také, že orofaciálna stimulácia. Bohužiaľ už nemám tie prospekty čo som dostala v nemocnici, neviem ti to poslať, ale nám to veľmi pomohlo. Je to taká akoby masáž tváre, rôzne body trebalo 'spojiť'.
Určite nájdeš na nete hromadu materiálu.
@gaaranoluna skrabkat pod bradou, uskom aby nezaspala.
Dat dole ponozky a skrabkat nozku
Uplne zbytocne dokrmujes um a mm z flase ked v prsiach mas. Aj ja som prvy mesiac len budila a budila 😄
Stlacat prstom (ukazovakom) pod bradou (zdola zvonka akoby pod jazykom). Toto robit ked prestava sat, este nez uplne zaspi.
Orofacialka je vyborna pre deti so slabym sacim reflexom, mozes vyskusat urcite. Ak ma dieta zltacku, tak potrebuje hlavne cas.
@gaaranoluna
na cumel najmenšiu dierku. Koj ho po sediacky keď ešte nie je úplne unaveny a uplne pokojne ho dokrm po 15 minutach fľašou. Inak koj pravidelne pocas dňa ako doteraz. Naš maly mal nejaký vyrus, slabo sal. Takže po dvoch hodinách satia vytiahol 2m🙈 Do 11 týždňov som odsavala a väčšinou pil z flase. Kojenie nočná mora. V 12 tyzdni som priložila a krasn sa pridal a od vtedy pil perfektne. Výhoda- pil z flase aj z prsníka, teda mohol ho nakŕmiť aj muz. Kojila som cisi cez 2 roky. Netrap sa to príde 🙂
@anavixy skusala som stlacat prsnik, hladkat, skrabkat, zospodu bradicky povzbudzovat a aj tak mi zaspala. A kojim hned po zobudeni.. cize unavena by nemala byt. Mala zltacku ked prisla domov ale uz je ok.. ale spava je stale..
Ako kojis?v akej polohe? V perinke?
Idealne je koza na kozu,alebo teda aspon co najmenej oblecenia..deti v perinke su spavejsie..skus si aj pozriet "savčiu" alebo "prirodzenu" polohu pri kojeni..kedy mas babo na sebe viac natocene..je to pre babo prirodzenejsie,a je menej spave potom

@gaaranoluna Mala som to presne to iste. Do 5 minut zaspal bez ohladu na to aky bol unaveny alebo hladny. Radili mi 2 laktacne konzultantky. Obe poradili skontrolovat uzdicku a obe radili dokrmovat cievkou pocas dojcenia, aby sa najedol a aby som nemusela davat flasu. Neslo mi to.
Nechala som ho potiahnut kolko dokazal, potom som dokrmila odsatym materskym a umelym mliekom.
Fyzioterapeutka povedala ze je hypotonocky a preto nema silu tahat. Cvicili sme na to. Skus si dat skontrolovat tu hypotoniu.