icon

Čo robiť pri laktačnom štrajku bábätka?

27. júl 2025

Ahojte
Mam 5 týždňovu dcéru a už 2 dni bojujeme pri dojčení. Je plne dojčena od narodenia a zatiaľ sme nemali žiadne problémy. Mliečka mam dosť, počujem ako preglga až by som povedala se nestiha prehltat ale to je tak od začiatkua nikdy jej to nevadilo, z prsnikov mlieko strieka prúdom, ked dojcim z jedneho z druhého tečie že som mokra až na stehnach takže v tomto by malo byť všetko ok.
Ide o to že sa na prse začína jedovat posledné 2 dni pije kľudne asi 2 minuty potom začne kopať, rozhadzovat rukami, plakat s prsom v ustach, odpajat sa a znovu prisavat. Keď jej ponukam prsnik znovu tak len jazykom bradavku vytpluje von a mraci sa akoby som ju išla otravit :D
Najprv to robila pár dni len večer počas svojej hodinky plaču medzi 19-20 myslela som že bruško ale teraz sa takto nervozne dojči už celý deň.
Cikat cika ale niesu to tak ťažké plienky na ake som bola zvyknutá.
Neviem čo si o tom myslieť :(

ildiko36
27. júl 2025

@anonym_autor ja by som som kupila kvapky colief na odburanie laktozy, mozno ma bolesti bruska od mlieka

ildiko36
27. júl 2025

@anonym_autor a su aj probiotika pre babetka, moj syn sa tak isto spraval ako opisujes a vyslo že ma alergiu na mliecne bielko a na laktozu, pouzivala som aj rektalnu rurku, no neskutocne čo vzduchu z neho vyšlo, ale som ho kojila do 2,5 roka len davala myslim coliprev a nie colief kvapky..po 3rokoch uz nema alergiu na mliecne bielko ani na laktozu ale aj do teraz mu kupujem bezlaktozove potraviny, a teraz u alergologa vyslo alergia na vajičko čo zbožnuje