Prečo môj 5 týždňový syn po nadojčení plače?

bretina
13. máj 2014

Moj 5 tyzdnovy syn po dojceni zacne plakat a kopat nozickami, pritom pije velmi kratko, niekedy zacne plakat uz po dvoch minutach pitia.
Asi ho boli brusko. Dam ho hned odgrgnut ked sa zacne hnevat a potom sa snazim aby zase pil, ale bud uz nechce alebo taha zase iba chvilku a opat zacne plakat. Snazim sa aby pri prisati mal co najvacsiu cast dvorca v puse ale nic nepomaha. Neviem co to je ked babo zaspi pri prsniku.
Mate niektora taky isty problem? Dakujem za rady!

lulu369
13. máj 2014

Skús mu pomastiť bruško "pupikom" a pomasírovať. môžno že sa pri pití nahlce vzduchu a potom ho môže bolieť bruško 😒
Ja som toto mávala s dcérkou a kamočka mi poradila mastičku Pupik (kúpiš ju v lekárni) a od krdy sme ju začali používať, bolesti bruška prešli 😉

denisafono
13. máj 2014

ja by som kontaktovala laktacnu, moze to byt bolest bruska, malo mliecka ktore mu ide tazko, ja som mala ten isty problem, a mala som velmi malo mliecka, skusala som si po 20min. tazkom dojceni odsat a nic tam nebolo. Vazili sme pred a po kojeni a po 10dnoch sa mlieko nezacalo tvorit tak sme dokrmovali UM. 6tyzdnov sa mi podarilo aj kojit, potom uz to nemalo vyznam. Vsetko som konzultovala s pediatrom aj laktacnou.

nikolet_89
13. máj 2014

ja osobne by som skusila zistit pricinu tak, ze by som vyskusala nakrmit UM ak aj po UM bude plakat nieje to tvojim mlieckom ale bruskom, ak nebude moze to byt ozaj tym, ze sa mu zle s teba papa, malo mliecka atd rad inych problemov...

lienka116
13. máj 2014

Ahoj, ja som mala podobný problém a nakoniec som zistila, že po cca 5 minútach dojcenia mi z prsníkov už nič nejde ☹ Stále som prikladala a prikladala, striedala prsniky, trvalo nám to tri dni a tri noci, az som zistila, že nevytlacim ani kvapku! Nic nepomáhalo, nakoniec som dala UM, malý vypil celú fľašu a zaspal na 5 hodín. Jednoducho bol hladný. Takto bohužiaľ skončilo naše kojenie, čo ma strašne mrzelo. Samozrejme to nemusí byť tvoj prípad, skontroluj si, či ti tečie mliecko a poprípade kontaktuj laktacnu poradkynu, ako písali baby vyššie.

angellinka
13. máj 2014

nie popripade kontaktovat laktacnu,ale urcite hned!!!Vsetko sa da zachranit 😉

leporeloo
13. máj 2014

vyzera to na slaby tok mliecka, vtedy sa najma taketo malicke deti zvyknu jedovat na prsniku
dolezite je aby si ho mala spravne prilozeneho, velmi pomaha aj stlacanie prsika
ak vsak chces zistit naozajstnu pricinu treba kontaktovat laktacnu, je prave na to 🙂