Čo s nadbytočným materským mliekom v Košiciach?

alba2006
4. máj 2012

Co mam robit ak mam kopu materskeho mlieka, plnu mraznicku a cerstvy nadbytok a v Kosicich, ak viem, nie je laktarium, banka materskeho mlieka? Nie je skoda to vylievat?

kvetinka211
4. máj 2012

@alba2006 No to je skoda, mne bolo tiez luto ked som musela vyhodit mrazene mliecko z mrazaku po 3 mesiacoch ... keby sa uz inak nedalo, mozes ho naliat babatku do kupela, je to dobre na pokozku.
A skusit menej odsavat ak sa da, radsej len po troske odstriekavat aby prsia povolili a produkcia mliecka by sa mala postupne upravit na potreby tvojho babatka, nech sa zbytocne nepripravujes o cenne vitaminy.
Inak v amerike je z toho tvrdy biznis, citala som ... samozrejme pololegalny ... zeny predavaju mlieko na inzerat, no rizika su velke kedze to nie je nijako kontrolovane ...

strapco13
4. máj 2012

nemusis odsvat, pripadne mozes dat vypit starsej 😉, mozes do kupela naliat
inak suhlas s @kvetinka211 az na to ze mliecko moze byt v mrazaku aj polroka ak je spravne uskladnene http://dojcenie.wordpress.com/ako-dojcit/odsava...

zuzka1008
4. máj 2012

ja som ho tiež musela vyhodiť z mrazaku ☹ malá mi mrazene nechcela, neviem čo sa jej na tom nezdalo. skoda že ma vtedy nenapadlo pridať ho do kupela...

cerez
5. máj 2012

Som z Ružomberka a pani, ktorá rodila v ten istý deň ako ja dáva svoje mlieko na novorodenecké oddelenie. Skúste sa kontaktovať s Vašou nemocnicou.

mia258
5. máj 2012

Normálne zavolaj do nemocnice a spýtaj sa. Môžu ťa zavolať, urobiť pár vyšetrení a ak bude všetko v 100% poriadku, môžu ho od teba brať.

aalenocka
5. okt 2015

ahojte, som z Kosic a mala by som zaujem o materske mlieko, ak ma niektora mamicka nadbytok

any81
9. nov 2015

@aalenocka
Este mate zaujem o mliecko?

domingazkosic
18. júl 2017

Milé mamičky!
Tvorí sa mi veľmi veľa materského mlieka, moja malá nestíha toľko papať 🙂, je mi ho ľúto vylievať :/.
Mliečko mám zamrazené v mrazničke v sterilizovaných fľaškách od detskej výživy. Každá fľaštička je označená dátumom naplnenia a množstvom mliečka.
Ak máte záujem, určite sa dohodneme 🙂.