Čo ste pili pri dojčení okrem čistej vody?

23. júl 2023

Ahojte som v 9 mesiaci a uz teraz by ma zaujímalo, čo ste pili a aké množstvo pri dojčení? Mam 65kg a hrozný problém s pitným režimom, aj som vždy mala ..viem sa donútiť vypiť max 1,5-2 litre denne to už je úspech..čistú vodu ale nemôžem ani cítiť preto pijem buď keď som vonku rajec ochutený bylinka alebo doma čistú vodu s troškou bio sirupu (jahoda, malina) ..neviem ale či je to vhodné aj keď porodím...vedeli by ste mi poradiť? Ďakujem

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
petamich
23. júl 2023

pila som vsetko to, co aj pred tym (teda okrem alkoholu), ja som na zaciatku mala malo mlieka, tak som pila hroznovu stavu zriedenu u vodou (napr. Matysak alebo DM ma svoju)

pribinak
23. júl 2023

Píla som všetko okrem alkoholu a umelých vôd. Minerálky mam rada neochutene. Domáce sirupy sú super.

Pila som aj caje pre dojciace matky, bežne dostaneš v lekárni či DMke
Skvele du hroznové stavy napr Matysak keď sa rozbieha dojčenie

syslik81
23. júl 2023

vsetko okrem alkoholu a energetakov- vodu mas aj v polievkach ovoci zelenine ... vela som pila hroznove stavy a vineu na tvorbu mlieka a razscovu polievku -neznasala som ju ale mala po nej pekne prdkala a mala som aj viac mlieka

evkamotka
23. júl 2023

Uplne vsetko okrem alkoholu. Ved pi mineralku, stolovu vodu sytenu, ochutenu lucku/rajce, siropovu vodu, domacu limonadu (mata, citron, ovocie ...)

lusyc
23. júl 2023

Okrem alkoholu, to, čo vždy, teda čistú vodu, pridala som čaje pre dojčiace z dmky, to som si ráno uvarila do litrovej termosky a Caro s mliekom. A na jeseň som si robila hroznovú alebo jablkovu šťavu z domáceho ovocia. Hroznovu som aj mrazilá do tetrapakov od mlieka a zasterilizovala do sklenených fliaš. Ale dá sa kúpiť, napr.v Bille, či kauflande.
Stále som riešila nedostatok mlieka.

autor
23. júl 2023

Ďakujem vám všetkým za rady a odpovede pomohli ste🙂 sytene nápoje mi nerobia dobre tie nepijem ale ostatok super, ten Matysak urcite kúpim v DM a budem riediť aj džúsy- ja som si myslela ze sa pri dojčení nemôžu 100% džúsy kvôli možným alergiam dieťaťa tak som rada ze to tak nie je.

mamamasama
23. júl 2023

Víno

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
petamich
23. júl 2023

@elizabet173 keby len pomaranc 😂😂 ti prvi sa s tym netoto...

tenerifka
23. júl 2023

bozemoj....