icon

Dá sa obmedziť nočné kojenie?

erienka
3. apr 2014

Ahojte, prosim o radu mamy, ktore svoje deti casto a najma v noci dojcili. Moja dcera ma 10 mesiacov, stale ju kojim na poziadanie. Mam nastudovane vsetko na strankach typu Mamila, kde podobny pristup podporuju, no musim povedat, ze uz ma to zacina vycerpavat. Hlavne preto, ze dcerka si zvykla, ze zaspava na prsniku a v noci sa tiez budi kazdu hodinu, to si ju musim hned prilozit, aby znova zaspala. Kedze je namahave vyberat ju a davat spat do postielky, spava so mnou. Ja som sa takto uz 10 mesiacov normalne nevyspala, kedze mala sa rozvaluje po celem posteli a podobne🙂 Navyse sa zobudi na kazdy moj pohyb, ani na vecko v noci nemozem ist, hned place. Proste existuje nejaky sposob, ako sa obmedzit len na dojcenie cez den?
Radi by sme s manzelom v septembri zacali pracovat na dalsom babatku a kedze som doteraz nedostala menstruaciu, chcela by som dojcenie ukoncit, ked bude mat dcerka takych 13-14 mesiacov. Mohla by som jej teda zacat uz teraz davat na noc napr. umele mlieko? Predstavujem si, ze by to pomohlo s tym nocnym budenim sa a zaroven by to pomohlo i s odstavovanim, ktore by malo prist o tie 3-4 mesiace.
Dakujem

Strana
z2
veriiii
8. máj 2014

@erienka no, ono to bude tazsie,ked si zvykla zaspavat na prsniku, co bohuzial vacsina kojenych deti je ...a verim,ze kazdu hodinu byt hore je vycerpavajuce.inac,su deti,co sa zevraj vedia"obsluzit"v spanku,😀..ale k veci-papanie kazdu hodinu v jej veku urcite nie je o hlade,ale o zvyku..mozno by si sa mala skusit identifikovat, preco sa budi- je to nejaky nocny strach?alebo zvyk?alebo ju nieco rusi?.neviem ako ti prijme flasku, vyskusat mozes,mozno spociatku s odstriekanym mliekom,aby mala aspon znamu chut.zevraj medela calmea flasky kojene deti dobre prijimaju....su mamicky co vyrierili nocne kojenie tak,ze dieta prestahovali do vlastnej izbicky..alebo na par dni spali male iba s ockom, pochopili,ze ocko nema dudku🙂

erienka
autor
8. máj 2014

@veriiii presne k tomu som dosla (ako pisem v predchadzajucom prispevku), ze ide u nej skor o zvyk. Ona sa aj obsluzi v spanku, nezobudi sa uplne, to by nebol problem, len ja sa hned zobudim a potom nemozem znova zaspat. Dakujem za radu s tou medela calmea flaskou, mam v plane vyskusat jej v noci podavat caj, resp. moj manzel to bude robit (asi si bude musiet zobrat dovolenku, kedze v noci sa nevyspi, he). Neviem sa vsak stale k tomu odhodlat, momentalne som to cele posunula na jej prve narodeniny, takze o mesiac

Strana
z2