icon

Detralex a kojenie

dianna3571
18. nov 2016

Zdravím mamičky..chcem sa poradiť ohľadom lieku Detralex či je možné kojenie?? Musím ich užívať 3x2 a 4mesačnú dcérku plne kojím..má niektorá z Vás skusenosti s týmto liekom a kojením?

luna11
18. nov 2016

@dianna3571 ja som niekde citala, ze ano a neviem, ci to nebolo na mamile. v kazdom pripade, ak to tam nenajdes, tak ti urcite poradia- mamila.sk

jana_eyre
18. nov 2016

Ja som ho brala cele prvé tehotenstvo.. A myslím že ked sa niečo môže brat v tehotenstve, môže sa aj pri kojeni..

lorela
18. nov 2016

@dianna3571 Na mamile sa neraď, tam ti odporučia aj cez mŕtvoly dojčiť...
Poraď sa radšej s vašou pediatričkou. Alebo existuje tiež zoznam liekov popri dojčení, ktoré sa užívať môžu a ktoré nie, myslím od Slovenskej pediatrickej spoločnosti. Už som hľadala na internete, ale teraz ako na potvoru neviem ho nájsť.

sardinka336
18. nov 2016

@dianna3571 Pokial viem Detralex je liek na lekárksy predpis, takze ideálne bolo pytat sa ošetrujuceho lekara - zavolat do ambulancie a opýtat sa. Kazdopádne Detralex sa pri kojeni uzivat moze. Na gugli más o tom popísané stohy strán. Tu je napr. odpoved z jednej online poradne s doktorkou:
Lucie Bartusková: „Dobrý den, ještě se chci zeptat, zda při kojení můžu užívat Detralex? Díky.“
MUDr. Marcela Černá: „Můžete.“

dianna3571
autor
18. nov 2016

@sardinka336 Mne Detralex vypísala obvodná lekárka

sardinka336
18. nov 2016

@dianna3571 a? tak si jej mala povedat ze kojiš a či je liek vhodny. Ale Detralex uzívaju zeny aj počas tehotenstva ako spominala @jana_eyre takze ak to mozu tehotné iste aj dojčiace.

dianna3571
autor
18. nov 2016

@sardinka336 povedala som jej že kojím ale čitala na letáku že.sa tehotným ani dojčiacim ženám tento liek neodporúča

jana_eyre
18. nov 2016

@dianna3571 ved všeobecný doktor ti tiez vie povedat ci liek kt. Ti predpisuje mozes alebo nie.. V kazdom prípade, pri navsteve doktora treba sama pd seba iniciatívne povedat že kojis, pre nich je ta informácia tiez podstatna..

sardinka336
18. nov 2016

@dianna3571 tehotným a kojacim sa vela liekov neodporuča a predsa ich uzivaju - po porade s lekarom.Ok, tebe povedala ze nie. Je to aj zicher pre farma firmy. Tak potom sa uz ty musis rozhodnut a zvazit pre a proti - či je tvoj zdravotný stav taky ze tu liečbu mozeš odlozit alebo nie. X zien ti napiše ze Detralex normalne uzivali a kojili.

simca06022011
18. nov 2016

detralex som brala aj popri kojeni

jana_eyre
18. nov 2016

@dianna3571 sorry, tvoj koment som ešte nevidela, ked som písala.. Ale v kazdom prípade vpribalovom je, ze sa treba dohodnúť s dr, ten rozhodne ake ci uzivanie je ok a to aj tvoja vseobecna urobila.. Ale mozes naozaj zavolať pediatrovi co si o tom mysli.. Ja som tak urobila teraz po 3 porode - mam lichenchronicku koznu chorobu, strašne to svrbi až som plakala co som to nevedela vydrzat.. Kozna mi predpisala maste a antihistaminika, tiez tam bolo písané o tom ake je to pri dojceni nevhodne.. Ona na kojenie upozornena bola a uistila ma ze môžem kojit, ale aj tak som si to overila u pediatricky a ona je samozrejme môžem, ze v pribalovych letakoch je to písané vždy, pretože z etického dôvodu sa testy na dojviacich zenach nerobia a tak to tam dávajú ako poistku.. Ale mne detralex pomohol a syn je zdravý..

dianna3571
autor
18. nov 2016

@simca06022011 kolko mesačné si mala vtedy dieťa?

simca06022011
18. nov 2016

Ešte dodám, že detralex mi dal sam porodnik v porodnici s tym, z e bez problemov ho mozem

dianna3571
autor
18. nov 2016

@simca06022011 Dakujem pekmi pekne za skusenisť a.radu..trz.ho už budem s kľudným vedomím užívať 🙂

matula211
18. nov 2016

Ja užívam detralex celú dobu dojčenia a to už je vyše roka. Mala som to vtedy odkonzultovane s detským primarom v nemocnici. Nemate sa čoho báť, ak ho máte skutočne dôvod užívať, čo ja som pri zapalenej žile a varixoch mala, tak ho bez problémov berte...niekedy treba zohľadniť aj zdravotný stav matky, ak by bolo väčšie riziko ho neuzivat, tak je lepšie ho brať i napriek tomu, že dojcite.

dianna3571
autor
18. nov 2016

@matula211 ja mám zlatú žilu a musím ich brať nakoľko môj stav je akútny..

simca06022011
18. nov 2016

@dianna3571 mne prsne na toto detralex dali, preslo mi to ale za mesiac ani nie, viac som detralex potom nepotrebovala ;)

ukulela
18. nov 2016

ja som mala od obvodneho, maly mal mozno pol roka ... mala som velke modriny, co sa mi robili doslova same, stacilo, ze som sa oprela. s malym som chodila na plavanie a stehna som mala ako tyrana zena ... dal mi ich s tym, ze ked dokojim, da mi ine, ale ze teraz mi len tieto moze dat. tak sa neboj.

lucylucka
11. dec 2017

@dianna3571 mozem sa ta opytat brala si nakoniec ten Detralex 3x denne 2 tablety pocas dojcenia?Lebo mne je tiez predpisany a tiez este dojcim.A mozem sa ta opytat,pomohol ti ten liek?

ukulela
11. dec 2017

@lucylucka ja som brala pocas dojcenia, uz neviem, kolko presne - a pomohol mi.

sticker
dianna3571
autor
12. dec 2017

@lucylucka ahoj,ano brala som ho 3x denne po 2 tabletky samozrejme som dijcila a velmi mi pomohol..

zuzkamargit
12. dec 2017

inak k detralexu existuje prirodna alternativa a ta je bez obmedzeni

mimusa154
Odpoveď bola odstránená
nanervy_2
2. jan 2018

pytala som sa cievnej, mam kŕčové zily, aj tehotné ho môžu, takže pri dojčení v pohode

sasula8892
7. nov 2019

Baby ako rychlo vam detralex zabral? Lebo u mna je to v hroznom stadiu. Mala som hemoroidy od porodu tak raz za pol roka (6rokov od porodu prvej dcerky a rok druhej) ale vzdy som namazala s faktu a zmizla. Ale teraz ja nechapem co sa stalo, normalne pri velkej mam plnu misu krvi a strasne to boli pri vyprazdnovani 😔 lekarka mi predpisala detralex, berem ho treti den a nic. Ale krvacanie prestalo musim povedat no boli to rovnako 😔

map0007
12. dec 2020

@zuzkamargit poprosím Vás aká?

zuzkamargit
15. dec 2020

@map0007 ja som uživala Fortiven s vytazku z listov cerveneho hrozna od Nahrinu

map0007
15. dec 2020

Prosím Vás a ako dlho ste brala doplnok a pomohlo Vám to?