Dlhé dojčenie
Ahojte chcem sa opytat ci je normalne dojcit dakedy cez den aj hodinu a v noci ked vstavam tak aj 30min.Moj malicky ma 11 dni a vazi 3995g.Ako mne sa to zda dlha doba.Dakujem
je to normálne, môj malý keď sa narodil tak tiež tak dlho jedol, niekedy aj 1,5hodiny
@denulienkad jedla hodinu kazde dve hodiny.myselal som,ze to nevydrzim,unava,bolest chrbta,ale upravilo sa to.ked su vacsie,vedia lepsie sat.ale skus sa nakontaktovat na laktacnu poradkynu.skontroluje ci sa dobre prisava,ci je dost mliecka.ja som mala menej mliecka,tak rpeto to tak dlho trvalo.tak sme to za pomoci laktacnej upravili
@denulienkad deti sa musia nucit kojit, nemaju na to manual a mamicka im musi pomoct -spravnym prilozenim..hovori sa,ze spravne je 5-30 minut, 45 sa este toleruje, ostatne je o zlej technike prilozenia..hlavne, ak si babatko pyta po pol hodinke alebo hodinke, jasny dokaz,ze si vytiahlo malo,ked su zle prilozene, tak maju zlu techniku satia, rychlo sa unavia, uspokoja sa s troskou predneho mlieka,ale to ich zasyti len na kratko a nepriberaju..skontroluj ci je maly spravne prilozeny..ale suhlasim,ze casom su babatka efektivnejsie, a vedia sa nakojit aj za 5-10 minut....
😀 táto otázka ma pobavila. Pokúsila som sa zamyslieť, ako dlho sa dojčila moja dcérka a jediné, čo mi napadlo bolo, že stále 😀. A teraz nepreháňam. Dvanásť hodín denne som ju 6 mesiacov nosila v manduce a cucala, kedy jej napadlo, čo bolo skoro stále 🙂 náš najdlhší spánok trval 20 minút. Teraz má osem mesiacov a musím ju naháňať po byte, aby si na dojčenie vôbec spomenula 😀, alebo tiež na mňa. Bábätko skrátka papá, koľko potrebuje, hlavne tak maličké detičky ešte nemajú toľko sily, aby si všetko mliečko potiahli naraz. Takže pocuckajú, potom si podudkajú, čím stimulujú tvorbu nového mliečka, zasa pocuckajú a tak dokola. Správne dojčenie má trvať asi tú hodinku s niekoľkými prestávkami, kedy sa "odcucne a tvári sa že spí (no väčšinou je do 5 minút hore a všelijako sa krúti-to dáva najavo, že ho niečo tlačí v brušku)" a dáš bábo odgrgnúť. Polhodinka v noci je ideálna, lebo v tedy sa tvorí najviac mliečka. takže čím viac v noci pije, tým je mliečka celkovo viac. Pomáha dať si na nočné dojčenie bábo k sebe do postele a dojčiť poležiačky, nebude to také únavné... Ak ho k sebe do postele nechceš, aspoň si daj postieľku čo najbližšie... Veľa zdaru 😀.
@denulienkad
@denulienkad ešte ma napadlo: to čo som napísala, platí samozrejme za predpokladu, že priloženie a prisatie bábätka je správne. Musíš vidieť pauzu v bradičke a spodná pera musí byť vysunutá von. To musíš u tak malého mimča stále kontrolovať, ak spodná perička je vcucnutá dnu, zatlač na jamku v bradičke tak, aby sa vysunula. Pozri videá na mamila.sk 🙂
@denulienkad jasne ze je to ok🙂 on tam nielen papa ale aj sa tuli a upokojuje... Dojcenie nie je len o papani... Upokoj sa a uzivaj si to🙂
v noci papa tak dlho a cez by bol ochotny tam byt asi aj cely den, lebo tam zaspava. Ked ho na noc uspavam, tak aj tu hodinu, lebo sa po polozeni este zobudi. Prvy jedol 5-10min a pustil...obrovsky rozdiel.
Tak cez noc mi vypije mlecko za 30 min a spi aj 3 az 3 a pol hodiny.Ale cez den by stale chcel papat.
Danulienkad tak moja ja mam 4apol.mes.babo v noci stavam aj 5krat za noc a pije aj 45min a cez den hmmm to ua ani neratam ked tvoj spinka 3 az 3apol ho.tak to mas fakt dobreho spaca mne ani jeden ani druhy nespali tak dlho vzdy tak hodku az dve a cez den tak 20min.
@denulienkad este je malinky a aj samotne jedenie je pre neho namaha, ked troska podrastie a bude skuseny papkac, tak si to mliecko bude vediet vytiahnut za kratsi cas, takze neboj, je to ok 😉
..a je uplne normalne, ze pri tak malom a prvom dietatku si si nie ista, tak sa kludne pytaj, aj na to tu MK je 😉
nas maly ma 2300 g a strasne dlho ho musim kojit, popri kojeni si aj pospi... Niekedy ho kojim aj 2 hodiny. V prisati by nemal byt problem, ked si stlacim prsnik tak mlieko mam, no netusim kde moze byt problem. Mlieko mi sice nestrieka ale je tam, neviem ci sa este rozbehne alebo ho mam malo. Pijem aj caje na dojcenie, vineu, rascovu polievku...neviem co este mam spravit aby som ten cas kojenia skratila.
no vidim ze som neni sama... :/ moja mala ma dnes dva tyzdne ... a tiez mam tento problem . je to hrozne unavne.. chcem kojit..ale trapi ma ze sa nemozem druhemu synovi ..lebo kojenie nam hrozne dlho trva... mala mi pritom zaspava dam ju odgrgnut aj viac krat zaspava aj na rukach jak ju dam do perinky je hore... tak znova na prsnik ..a takto je to dokola aj hodinue.. medzitym stikutku ..alebo sa pokaka...trva to hodne dlho .. hlavne vecer mi nechce ani zaspat pri prsniku sa aj jeduje.. neviem ci vecer je menej mliecka alebo co ... nikedy mam pocit ze ho mam moc inokedy zase ako keby malo :(
@majussska1812 vydrž.... mali sme podobný problém. Doma trojročné dieťa, kt. vyžadovalo pozornosť, manžel v práci, ja s nimi sama doma a mladšie nonstop na prsníku. Dojčil sa cez deň cca 30-40 min., a za hodinu niekedy za pol hodinu pýtal znova. V noci ťahal (s prestávkami samozrejme) aj hodinu a zase spal hodinu. Mala som pocit, že mi dieťa prirástlo k prsníku a neverila som, že zažijem to, čo opisovali iné maminy, že dieťa sa im napapá za 5 min. .Cucal tak dlho, že ak sme potrebovali na rýchlo ísť niečo vybaviť, tak som odsávala odsávačkou a dávala mu z fľaše, lebo aj s tým odsatím to bolo omnoho kratšie .... Myslím, že mal malý 3 mesiace, keď uťalo a moje dieťa bolo max. do 10-tich minút najedené. Teraz má 5 a nacucká sa za 3-4 min., niekedy trvá dojčenie cca 8-10 min., keď pýta aj z druhého 🙂
Tu je radou skutočne len trpezlivosť.... pre tak malé bábätko je prsník zdrojom mliečka, dudlíka, ukuľdňuje sa tak, zaspáva, cíti mamu.... prejde to, skráti sa to, len to proste chce čas. 🙂

@denulienkad a keď ti tu napíšu že to normálne nie je prestaneš kojiť? 😀 Nebojsa je to úplne ok. Malý je ešte malinký, učí sa ako papať.. Môj dakedy tiež aj hodinku jedol.. Teraz sa naje v noci za 10 min a henď zaspí, cen deň tak 15 min.. Upraví sa to .. Môj lekár ma sprdol že kojím až!!! 20 minút. Že to sa nesmie.. Hovorím mu a to mám dieťa v polke jedenia odstaviť lebo mu ubehol čas? Čo sme na pretekoch? ... daj mu času koľko potrebuje teš sa že kojíš 🙂