icon

Do akého veku ste kojili vaše deti?

alja20
4. jan 2016

Maminky dokedy ste kojili vasich drobcov su 2roky vela?ako sa vam podarilo bezbolestne odstavit?budia sa vam dvojrocny drobci v noci?ak ano su skor smädny alebo im skor chyba pritulenie?ak su smädny a este kojite su drobci ochotny sa napit v noci aj z poharika alebo flasky ci chcu len prsnik?

tutubi
4. jan 2016

@limetka69 To som tak na odľahčenie. Podľa mňa je dôležité, aby si bola spokojná Ty a aj dieťatko a podľa toho sama uvidíš, dokedy potiahnete.
A s tou (ne)príťažlivosťou to nebolo až také strašné našťastie, aj ja som sa toho bála 😀.
Inak môžem posunúť jeden tip, ja som si ešte v tehotenstve každý večer natierala bradavky kalciovou masťou a dojčenie ma vôbec nebolelo. Ale samozrejme neviem, či to bolo tou masťou.
Držím palce, nech je to všetko také, ako si predstavuješ.

ladybaby
4. jan 2016

@slniecko77 bola som v stadiu, ze este som jedneho nedokojila a uz sa budil druhy a to celu noc. Uz som bola odhodlana skoncit kojit, uz sa to viac nedalo, az som raz zaspala pri uspavani starsieho syna a celu noc sa obe deti nezobudili. Vtedy som pochopila, ze sa budili, len preto, ze ma citili. Zacala som spavat v inej izbe, dievca sa nebudilo a chlapcovi manzel prisiel a spali spolu, pobuchal ho po zadku ked bolo treba a ten spal dalej. Urcite sa to zlepsilo, chlapec sa koji cca uz len 4-6x, dievca 2x. Rada by som ich kojila do aprila - maja, kym prestanu choroby, starsi syn ide teraz do skolky, tak nakolko su to predcasniatka, tak by som ich chcela trosku mlieckom "chranit". Max je do maja, ja uz na to nemam silu, ani energiu, uz mi to lezie na nervy. Skusim to este raz vyskusat s manzelom, ze bude ku synovi chodit a nebude ho brat do postele, ale necha ho v postielke. Starsieho syna ako11 mesacneho sme takto odstavili za 2-3dni.

limetka69
4. jan 2016

@tutubi ďakujem za tip 🙂

slniecko77
4. jan 2016

@ladybaby ked sme spali spolocne vsetci v spalni, ja na druhej strane, dalej od postielky, mm k nemu vstaval resp ho tisil z postele tak sa budil..akonahle sme jeho prestahovali do jeho izby..este sa par krat budil v noci, chodil za nim mm, ale za 2-3 dni to prestalo uplne a odvtedy prespal celu noc...skus prestahovat drobcov z izby a nech za nimi chodi tvoj manzel.
Presne z tohto dovodu chcem este aj ja dojcit cez zimu..kvoli moznym chorobam.

ladybaby
4. jan 2016

@slniecko77 oni spia sami, v spalni....manzel spi so starsim a ja v obyvacke na gauci. Zo spalne ich nemam kde dat, k starsiemu nie a do obyvacky 2 postielky nechcem dat a viac menej ani nemam kde dat.

slniecko77
4. jan 2016

@ladybaby aha..no skus este raz nech chodi k nim manzel..niekto necha aj vyplakat, ja s tym velmi stotoznena nie som. Drzim paste.

ask
4. jan 2016

1,5r druhe 3r a tretie 3,5r ...odstavovali sme vzdy pomalicky🙂 Tretieho maznosa som bola ochotna kojit kolko si len zapytal, hoci aj kazde dve hodiny hlavne vnoci😀 ...ale vedela som ze je to v mojom veku uz posledne babo a preto mi to nevadilo, vzdy som to brala ako prilezitost ho vyboskavat a vedela som ze ked to skonci, uz nikdy ma nikto takymto sposobom potrebovat nebude🙂
Ale napr strednej dcerke som nocne kojenie zrusila uz pred jednym rokom... jednak bola taka dobrucka, ze to slo lahko a jednak som cez den musela byt oddychnuta pre dve male deti🙂
Preto k dlzke a castosti kojenia vravim to co tu uz odznelo... pokial to Vam a dietatu vyhovuje, robte si ako sa Vam paci🙂 Ale v pripade ze cokolvek z toho jednemu z Vas nevyhovuje, hladajte sposob ako by ste mohli byt spokojni obaja🙂

adelajda2012
4. jan 2016

Dva roky vobec nie su vela. Idealne je podla mna dojcit do samoodstavenia. Skus si precitat mamila.sk a aj tu skupinu Dlhodobe dojcenie a prirodzene odstavenie.

govinda
4. jan 2016

@ladybaby no večer som ju nakojila a keď sa v noci zobudila a chcela sa prisať, tak som jej povedala, že mliečko a didi nebude, že jej môžem dať vodu alebo čajík, samozrejme odmietla a preplakala tú noc. Druhú noc sa to opakovalo, preplakala ju streidavo so spánkom takmer celú, ale vodu odmietla a tretiu noc sa jej stačilo ku mne pritúliť chrbátikom a hladkala som ju a takto zaspala vždy, keď sa zobudila. No a štvrtú noc sa zobudila až ráno. Odvtedy viem, čo je to, keď dieťa prespí celú noc 😅

ladybaby
4. jan 2016

@govinda dakujem, no tak to je princip, ako keby uplneho odstavenia... my sme tak odstavili starsieho syna, ale jeho som odstavila vtedy uz uplne, skoncili sme aj s dennym kojenim.
Ja mam dvojicky, momentalne si neviem predstavit ako ostavit jedneho, aby druheho nezobudil atd.... no nieco vymyslim, poriesim s manzelom ci ma chut a energiu ist do toho🙂.

govinda
4. jan 2016

@ladybaby no ja som ju takto odstavila len na noc, ďalej som 10 mesiacov kojila počas dňa 🙂 Kojenie som si užívala, veľmi 🙂 Dcérka nastúpila do jaslí ako 14 mesačná a s kojením sme aj takto pokračovali, ale keď mala 22 mesiacov, musela som prestať, pretože malá mi nosila kadejaké bacily z jaslí a ja som bola nonstop chorá a nedokázala sa poriadne preliečiť, lekár povedal, že najlepšie odstaviť a dať sa do poriadku. Tak preto som ju odstavila potom v 22 mesiacoch.

moni73
4. jan 2016

@limetka69 tak ja som planovala 2 roky, lebo who odporuca... aj som plan splnila na 110%😊 bolo to uplne prirodzene... nepocitovala som ziadne uzasne pocity, bolo to mile, lacne, zdrave a pohodlne (nocne som zrusila v 18tich mesiacoch). Ja mam skor teraz cudne pocity, ked vidim tak velke dieta kojene... tvoja krv je tvoja krv.

A vyvratte mi baby, ked to nie je pravda... dlzka kojenia sa podla mna absolutne neodraza na tvare prs. Ja som zo slabych 0+ isla uz pocas tehotenstva na 3+... podla mna keby som vobec nekojila mohlo to dopadnut este horsie... mylim sa? Takze podla mna ta co vobec nekoji moze mat horsie prsia ako ta co odkojila 3 deti

radka168
5. jan 2016

Ja som kojila svojho prvorodeneho synceka 2 roky a 2 mesiace,a bolo to pre mna najkrajsie obdobie mojho zivota,sam sa mi postupne odstavil,teraz mam druhorodeneho synceka ten ma 16 mesiacov a nastastie stale kojim,a chcem kojit nadalej kym to bude mozne,kojim aj v noci ako kedy niekedy 2x inokedy aj 6x. A co niekedy som unavena viac inokedy menej,ale co by som pre svoje dieta nespravila?ved to nebude trvat vecne.
A len na okraj nechapem co sa boja niektore zeny kojit,ze budu mat potom vytahane prsia,ved to budu mat casom aj bez kojenia,vekom aj tak stratia svoj prirodzeni tvar a co,tie co nebudeme spokojne so svojimi prsiami po dojceni,tak mozme ist na plastiku prs 🙂
Hlavne prajem vsetkym dojciacim maminkam,bezproblemove,bezbolestne dojcenie,davate svojmu dietatku to najlepsie co mozte dat,zdravy zaklad do zivota 🙂

evittam
5. jan 2016

@limetka69 Nie nie si vôbec divná. Ja som obe deti kojila cca do 10.mesiaca - odstavili sa samé - plánovala som max.do roka - môj názor je, že to úplne stačí či už po stránke výživovej alebo psychickej. Ale jasné, že je to na každej z nás. Takže vôbec sa nemusíš cítiť nejak zle, že nebudeš kojiť do minimálne 4 rokov. 😉

sardinka335
5. jan 2016

@limetka69 prečo by si mala byť divná? Na tieto veci neexistuje ziadna šablona..musi to vyhovovat aj tebe - ak tebe vyhovuje 10 mesiacov tak je to 10 mesiacov a niekto si povie ze skusi dlhšie, niekto kratšie a niekto vobec...ja mam vazne pocit ze dnes je kojenie pre matky a nie pre deti... 🙂
Ty si najlepšia mamina pre svoje dieťatko. 😉

jamnicka
5. jan 2016
Používateľ jamnicka je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od jamnicka.

ja uz som prestala kojit

andisko
5. jan 2016

@alja20 planovala som kojit pol roka, max rok. kojila som ca 2 a stvrt roka 😀 . tiez mi vadilo to nocne budenie, neprospievalo ani jemu ani mne. budil sa tak 5x za noc bezne. takze ked som si to ja ulozila v hlave, tak som mu niekedy ked mal 2 roky uz v noci ponukala iba vodu. mal vtedy zhodou okolnosti nejaky silny zazitok z nejakych velkych bagrov co sme videli a stale len o tom sa chcel rozpravat. tak som v noci nadviazala na to, ze musime spinkat, aj ujo bagrista spinka atd., nech si da vodu a skusi zaspat, ze rano si dame zase mlieko (ranne kojenie som odstavila ako posledne). prebehlo to len s par slzickami, ja som bola prekvapena ako to perfektne zmakol. tak skus pockat na nejaky specialny podnet, situaciu, nieco co je pre neho dolezita tema a vyzmykat z neho co to da, ak ta kojenie v noci zatazuje 🙂 a je zbytocne sa pytat, kolko kojili ostatne maminy. ked je pre teba ok 6mes, tak 6. ked do 18 rokov, tak budiz 🙂 hlavne TY musis byt 100% rozhodnuta to ukoncit, inak to dieta vyciti a zlomi ta a kazdy dalsi pokus budes mat tazsi, lebo bude vediet, ze staci dost dlho plakat. ale ak ti kojenie ako take stale vyhovuje, tak odstav len to nocne a pokracuj v dennom. drzim palce 🙂

reni1512
5. jan 2016

@alja20 ahoj, ja som kojila malu presne 15mesiacov... mlieko sa mi zo dna na den stratilo same, dovtedy som pekne poctivo kojila 🙂 Zo zaciatku som mala trosku problem, ale kojili sme cez silikonove klobuciky a to celych 15mesiacov 🙂 inac to neslo, radsej som jej dala moje mlieko cez klobuciky, ako umele z flase, len preto, ze laktacne poradkyne su proti... No ku koncu mi mala uz zacala aj odtahovat tricko, ked som videla ze sa mi mlieko straca, vecer som jej spravila sunar do flase. Najprv nechcela, ale potom ked vyhladla, vypila vsetko a od vtedy pijeme sunar az dodnes (ma 2,5r) 🙂 Podla mna su dva roky dost na kojenie, dieta je uz dost mudre a viac to zneuziva ako papa...a uz to ani nie je tak dolezite, prvy polrok su najdolezitejsie vitaminy z mlieka...🙂

magic08
5. jan 2016

pri prvom tehu som mala v plane kojit tak do 6 mesiacov 🙂 Realita? Kojila som do 4,5 roka . Čakala som na samoodstavenie, no to sa nejako nekonalo, tak som tomu musela pomoct. Keby zaviselo na mladej, tak sa koji doteraz - onedlho bude mat 6r. 😀
Mladší mal včera 3 ročky... stale je kojený, no ten nie je taký zavislák. Nám to takto vyhovuje a nerišim, čo si myslí okolie. 😀

vroni
5. jan 2016

ja dvakrat do roka. Kojenie som od prveho dna do posledneho bytostne neznasala a bola som cela stastna, ze som skoncila. V noci len do troch mesiacov, potom som postupne nocne kojenie rusila.

mycuskaa
5. jan 2016

Podla mna nieje divne kojit dieta ktore uz chodi. Moj ma 15m. od 10-tich chodi a je doslova ceckofil. Neviem si predstavit mu nedat 😊 je to prirodzene podla mna. Samozrejme nevytiahnem cecok na ihrisku 😃 ale su to take nase intimne chvile 😊

slivka11
5. jan 2016
Používateľ slivka11 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od slivka11.

ja som po nejakom roku prestala kojit, uz ale ani neviem presne kedy to bolo

vejula
5. jan 2016

@alja20 najstaršieho synčeka som dojčila 4 a pol roka, strednu trojročnu dojčim a tak isto i najmladšiu ročnu dcerku samozrejme dojčím... Budem čakať rovnako ako pri najstaršom na samoodstavenie.

lunedi
5. jan 2016

Bez jedneho mesiaca -3 roky....nadherne ,carovne obdobie....ked sa skoncilo som plakala viac ako mladenec 😊

miku1
5. jan 2016

@alja20 Obe dcéry som kojila do 17tich mesiacov. V pohode potom prespali už celú noc, keďže sa nemali už dôvod prečo budiť.

horana
5. jan 2016

Cca 2,5 roka prve a 2a 1/4 roka druhe, trapas uz si to ani presne napamatam ako je to uz davnejsie 😅
Vsak taka otazka je nezmyselna, lebo porovnavat sa neprinasa nic dobreho. Toto je individualne a musi z toho vychadzat, z vnutorneho presvedcenia a nastavenia a nie preto ze tamta toto ano a tamta hento nie.
Svetova zdravotnicka organizacia vo svojom aktualnom odporucani, ktore teda mozme brat ako akusi " zastresujucu vedecku metu sucasnosti", co ale malokto si je vedomy, aj mnohi padiatri hovoria inak nez ich "vrchnost"(teda skor odhovaraju, ze po roku nema zmysel, su v tomto zmysle akoby "papezskejsi nez papez" 😠 ), pise ze do 2 rokov priamo odporuca a potom dalej podla uvazenia. Cize ani potom to nie je odveci, ale naopak "vedecky posvatene". Horna hranica sa tam zamerne nespomina, cim je zaroven povedane, ze to nie je nic co by sa malo riesit. Nepoznam dieta ktore by bolo zavisle napr. ako predskolak, ci neboda skolak. Aj ked mnohym mamam sa to kulturne hnusi keby mali vidiet vacsie dieta, alebo aj nie vidiet ale uz len si predstavit ze sa este dojci. Tym sa vsak netreba nechat znepokojovat a ist vyhradne po svojom. Co kto robi v sukromi je jeho vec. Ono sa to samo vyvrbi, netreba sa bat.

jarka87
5. jan 2016

Kojila som 2 roky a 5 mesiacov. bolo to nádherné a u nás z mojich zdravotných dôvodov náhle skončené. výsledok? ja som to znášala oveľa horšie ako malá, plakala som strašne. zrazu z toho bábätka, čo bolo na mne závislé, bola slečna. fakt úplne iný pohľad. Ja som za dlhodobé kojenie, avšak musím povedať, že nikdy sme sa nekojili inde ako doma. boli to naše chvíle :D joj, tak to vrátiť :D

denisekkk
5. jan 2016

ja skoro 3 roky a to sa odstavila sama, bola na to pripravena a nema z toho traumu...skratka som prsnik neponukala a samo sa to spravilo :D

zuzik307
5. jan 2016

@alja20 po tazkych zaciatkoch a mojich planoch vydrzat dojcit aspon 6 mesiacov sme to potiahli na 3 roky a 1 mesiac 😉 postupne nam ostalo uz len dojcenie pred spanim, jedneho dna povedala, ze uz si mliecko neprosi a tak si teraz pred spanim citame a zaspavame spolu...

alja20
autor
Odpoveď bola odstránená