Dojčenie a rýchle priberanie bábätka
Ahojte, je nejaky dovod preco by som sa mala znepokojovat ak babatko v 3. mes zdvojnasobilo svoju porodnu vahu? Je plne dojceny, netrapia ho koliky ani reflux. Vyvija sa normalne, krasne dviha hlavicku, podopiera sa o laktiky no proste vysmiate sikovne babatko. Vsade na nete citam ze who tvrdi, ze dojcene deti maju nizsiu sancu na obezitu. Pytam sa preto lebo uz niekolky krat mi bolo odkazane/povedane, ze kedze tak rychlo pribera ako dojca tak mu zarabam na obezitu v dospelosti. Moja svokra ho tak nechava pozdravovat ze odkazuje aby menej papal lebo bude obezny ked bude dospely…ja sa tabulkami moc neriadim a niekedy ma to trochu zamrzi pocut, aj preto ze sme si presli v minulosti 3 tyzdnovym bojkotom dojcenia. Ale vydrzali sme. Pritom jeho vaha v 3. mes je 6,3…podla mna uuplne ok. On je skor dlhy nez nejaky bucko, zahyby ma ale tak normalne. Doktorka je spoko, rodila som akutnou sekciou. Neviem, pocula som to prvykrat to s tou obezitou..ja nato ani neviem vacsinou reagovat. 🤷♀️ A pit mu nukat musim toboz teraz v lete ked su upeky a hrozi prehriatie…aj vase priberali trochu rychlejsie?
zamenim! myslim to priberanie, nie svokru, tu si nechaj... radsej toto nez byt na spodnej hranici vahy a dieta nie a nie papat ☹ a obezne babatko? urvala by som jazyk tym co toto hovoria
Ano, moj syn priberal rychlejsie...ako zacal byt v pol roku pohyblivejsi, priberanie sa spomalilo. Teraz ma 9 rokov a je to stihly chlapec (140 cm a 30 kg). V 3 mesiacoch mal 7500 g, v 6 mesiacoch 9500 g v 9 mesiacoch 11500 g v roku 12160 g.
@bashee zo svokry si nic nerob,moja vravi,ze dcera teraz polrocna vazi tolko co moj muz ked mal rok.😂Kojim tretie dieta.Prve dve dost dlho. Vsetky boli ozaj "záhybové",mäkkučké a veľké.😁Syn ma 12r a je ako vyžla..Dcera detto.Kojene deticky byvaju baculatejsie.
Tam nech si svokra spomenie,ked bude chciet donho valit prilis skoro sladkosti,biele rozky,rezne apod.Vtedy jej to pripomen.A pokojne dojci,kedykolvek si maly vypyta,neobmedzuj ho.
Boze, ja zas mam najchudsie dieta zo vsetkych, ma 7 mesiacov a len 7 kil,...podla dr. uplne v pohode, ale tak blbo to padne, qko keby som mu nedavala jest ☹
@bashee Dojcene dieta nie je obezne a priberanie z materskeho mlieka nabeh na obezitu nesposobuje. Taky priemer je, ze deti v 6 mesiacoch by mali mat dvojnasobok svojej porodnej vahy. Moj syn mal trojnasobok a bol zdrave spokojne babo. Akonahle sa zacal hybat - plazit a stvornozkovat - priberanie sa rapidne spomalilo. Ak svokra nie je detska dietologicka starosti by som si nerobila.
To je uplne v pohode. Coakoro sa priberanie spomaly. ;)
@bashee Nam vraveli ze z materskeho mlieka sa neda prejest. Ze dieta papa len to co potrebuje a tym padom sa z neho ani neda zarobit na obezitu.
Nepises aku ma vysku, ale pises ze je dlhy... no tak tam mas odpoved na to, ze preco ma vyzsiu vahu ako priemer. Nejde mu to do sirky ale do dlzky.
Nas syn bol dokrmovany umelym mlieckom a pri porode mal 3.25kg a v 3 mesiacoch mal 7.26kg. Bol vyzsi ako priemer a doktor vzdy vravel ze jeho vaha je uplne v poriadku.
Svokre treba velmi suverejne a sebaisto povedat ze ty vies co robis a ze si si ista ze syn ma idealnu vahu a idealne papa.
Pockaj ked budete mat tesne pred stvornozkovanim. Vtedy su deti najbaculatejsie a tie makucke stehienka su na zjedenie.🙂
Moj ma 2 mesiace a ma 6200g a to sme isli z nemocnice z 3340g.doktorka povedala ze pohoda a dieta nema co teraz chudnut.a co sa tyka obezity vo vyssom veku,tak tam bude iny problem a nie dojcenie
@gladys_07 och, no tak vidis...ale ja som skor myslela, ze z babatoek z rodiny, svagrine maju mladsie a dobiehaju ho a aj sesterka ma dcerku, ta je starsia o 5 dni od nasho drobca a tiez je vacsia. Ale je dost dlhy. Ked to porovnam so starsimi detmi, su asi rovnako na tom chlapci a dievcatko sme mali baculatejsie, ale nie o vela.
Tiez si myslim ale, ze z materskeho mlieka nema mat co obezitu. Neviem si predstavit, ze mi vresti babo a nedam mu prsnik. Ved moze byt smadne, nielen hladne alebo si minule nevytiahlo tolko, aby ho na dlhsie zasytilo, to nie je ako presne davky umeleho mlieka...
Je to v pohode, moja prvé tri mesiace krásne priberala neskôr priberala len veľmi malinko až mi ľúto za tým ako predtým krásne
@bashee naša malá sa narodila s 3950 kg a teraz má 2,5 mesiaca a váži 6,7kg. Doktorka povedala že je to extrémny prirastok na váhe, že máme obmedziť dojčenie na každé 3 hodiny, čo mi príde nemožné 🤦 na druhej strane je aj dosť dlhá (66cm) a nemá ani nejaké obrovské faldíky, také normálne, čiže sa nejak tým nestresujeme 🙂)
prečo počuvaš svokru? Ona je detska lekarka?

@bashee riadila by dom sa doktorkou, nie svokrou.