icon

Dojčenie novorodenca

kobylka002
15. máj 2025

Ahojte , mám doma novorodeniatko 2tyzdnove,kojime.Domov s pôrodnice nás poslali s miernou žltačkou teda hodnoty boli také že mohli sme ísť v pohode domov,aj pediatrická keď som boli po príchode s nemocnice povedala že je slabá a že pomaly odznie neviem teda či to môže mať súvis s kojenim do teraz bolo všetko ok papal cca každé dva tri hodiny ,no posledné dni je plačlivy viacej a asi každú chvíľku pri prsníku ,problém je stále zaspáva ,čiže niečo si výťaha zaspí o pár minút znova pyta a takto fungujeme noci aj dní...v kočíku detto ,a stále sa puci doslova vidím že bruško ako keby ho naduvalo stále sa vystriera a snaží tlačiť chce kakať a to akokeby mu ide ťažko ,aj to kojenie je ako som už písala možno aj každých 10min..a začínam sa báť že niečo nieje dobre s mliekom aj keď mám pocit že ho mám dostatok stále sa mi nalievajú prsia aj mi dosť vyteká čiže s množstvom nemám pocit že by bol problém.tak už ma napadlo či to nieje príznaky že sa tá žltačka zhoršila a mňa má už dva dni bolia bradavky nie veľmi ale pri papani bolia ale dá sa to vydržať ,takže moja otázka znie či to nechať tak ,že je to len také akokeby zlé obdobie ,alebo ešte kvôli tej žltačke predsa len je to novorodenec a ustáli sa to alebo to riešiť už s doktorkou lebo sama neviem ..ďakujem za každú radu

katka13katka
15. máj 2025

Ahoj, prve mesiace som nic ine nerobila len dojcila. Nadojcil sa, zaspal a o hodinu pytal opat. Niekedy aj skor. Take malinke babatko sa aj rychlo na prsniku unavi a zaspinka. brusko som masirovala pupikom, cvicila s nozkami, popripade mu davala espumisan, aby sa vyprdkal. Prsia sa mi zo zaciatku tiez nalievali, musela som odsavat, pouzivala som krem na bradavky, casom si zvyknu a bude to ok🙂 drzim prsty

dalema
15. máj 2025

@kobylka002 ahoj, môj malý ma 1,5 mesiaca takže si príchod z pôrodnice pamätám ešte veľmi dobre a prebiehalo to presne rovnako. Tiež stále na ciciku inak plač. Raz za čas sa podarilo ho presunúť do postieľky a ja som si mohla pospať tiež. Trápilo nás bruško, tiež sa tak pučil chudáčik a plač veľký a ukludnil sa len na ciciku. Doktorka nám odporučila kvapky Pegaso baby, ale tie aspoň u nás sú len v BENU lekárni, ale keď si budeš aj v inej lekárni pýtať laktobacily kvapky pre novorodencov tak ti budú vedieť poradiť. A momentálne je to s bruškom už lepšie oveľa, musím si poklepať. A žltačku mal tiež, trošku silnejšiu, ale hraničnú čo sa týka ožarovania takže nás pustili z pôrodnice. Treba nech veľa papa aby ta žltačka išla von kakanim. 😇

kobylka002
autor
15. máj 2025
@katka13katka

Ahoj, prve mesiace som nic ine nerobila len dojcila. Nadojcil sa, zaspal a o hodinu pytal opat. Niekedy aj skor. Take malinke babatko sa aj rychlo na prsniku unavi a zaspinka. brusko som masirovala pupikom, cvicila s nozkami, popripade mu davala espumisan, aby sa vyprdkal. Prsia sa mi zo zaciatku tiez nalievali, musela som odsavat, pouzivala som krem na bradavky, casom si zvyknu a bude to ok🙂 drzim prsty

@katka13katka ďakujem 😊