Dojčenie trojmesačného bábätka - priberanie, mililitre
Ahojte,
chcela by som sa opytat, totizto moje bejbe bude mat 3 mesiace zachvilu. Pribera tych 20g za den. Nie je to velky papkač, vsade sa hovori, ze uz by mal jest 90ml-120ml za 3 hodky ale my co kojime, ako vieme, ze tolko vypije? Ja ho krmim kazde 2 hodky, niekedy kazdu hodku a pol zhruba. Dnes som ho popravde odvazila pred a po jedeni a zjedol 50ml. Co ked to dietatu staci? Nie je nepokojny, pekne spi, opakujem aj pribera, vcera mi trochu strajkoval, dnes uz nie. V minulosti sme mali problem s nepriberanim a mal aj silny reflux tak niekde tam mam podvedomy strach, aby priberal ale znepokujuju ma tie tabulky kolko ma co vypit, som jedina?
Aktuálne mám 5 mesačné bábätko. Niekedy sa chce kojiť viac, inokedy menej. Tiež sme si prešli dlhým štrajkom, ktorý sme našťastie zvládli. Niekedy pýta za 1,5 hodiny inokedy až po štyroch hodinách. Priberá, je spokojná tak neriešiť.
V živote som dieťa nevážila koľko vypije a dojčím na požiadanie. Pokiaľ priberá a je spokojné, tak sa zbytočne len stresuješ
@kikush68 Začni viacej veriť svojmu inštinktu. Ak je bábätko spokojné a prosperuje, nie je čo riešiť. Má papať toľko a tak často ako chce, nie podľa tabuliek. Žiadne tabuľky tu tisícročia neboli a ľudstvo prežilo.
Tie tabuľky ťa podľa mňa len stresujú. Ja som nevážila vôbec, ani nepočítala koľko dcérka vypije, len doktorka pri kontrole zvážila a všetko bolo v poriadku.
To ako často sa dieťatko kojí, nehovorí o tom, koľko mliečka aj vypije. Môže napr. viacej dudlať ako sať. Ukazovateľom pri kojených deťoch sú "normálne" premočené plienky aspoň cca 8 za deň a farba moču. Ak by bol tmavší, výrazne žltý, tak je bábo dehydrované.
Dobrá stránka pre kojace matky s kopou rád a odpovedí je mamila.sk.
Pokiaľ je babatko spokojné,ciká,kaká, tak je všetko v poriadku a nestresuj sa. Nevaž ho koľko vypije, lebo zbytočne sa stresuješ a tym aj babatko. Keď mu to stačí tak je dobre, veď my tiež nie sme vždy hladní a smädný rovnako. Odvaž si ho raz za týždeň a zapiš si koľko pribral. Prospievanie a spokojnisť babatka je ukazovateľ.
A inak aby si verila, že nerozpravam len tak do ľuftu. Tak my štrajkujeme už 3 mesiace. Najskôr som robila to čo ty. Važila som babatko a dokonca istu dobu mi ani nepriberalo. Tak som bola u doktorky s tym. Ta ma vyhrešila že babatko važim a že pribera nadštandardne a nemam to riešiť kym je spokojne. Tak to absolutne neriešim. Raz za dva tyždne si babatko odvazim len tak aby som vedela či priberá a tam to konči. Prestala som sledovať koľko vypije a hneď sa mi dýcha lepsie. Kym je babo spokojne,cika, kaka tak neriešim už.

Stačí ho vážiť raz za tyzden. Kým je spokojný, neplače od hladu, cika dostatočne stačí mu to. Keď ma reflux je lepšie ak papa častejšie a menšie davky