Dojčím a mám teplotu
Kojim a mam 37,5 teplotu.Je to pre babo nebezpecne?Boli ma strasne aj pravy prsnik mam ho ako kamen
Dnes do rana ma strasne bolel pravy prsnik.. teraz som odmerala teplotu a zistila som ze ju mam zvysenu.. co mam robit?
@annnna18 na brasavkr mam daku bielu bodku .. 🤷♀️ a ked bude odsavat nepomoze?
@annnna18 kolko to cca moze trvat?
Anoooo takze mas upchaty mliekovod, najlepsie by bolo tento pluzgierik sterilnou ihlou prepichnut, ulavilo by sa ti velmi. A dalej tak ako som pisala teplo, co najviac prikladat. Po dvoch dnoch by ti uz malo byt lepsie
Babo je najlepsia odsavacka ver mi, ja som si tym presla tiez
Na ľavej strane sa mi to stalo viackrát ,mala som upchatý mlieko od ,teploty aj vyššie ..celé telo má bolelo ako pri chrípke ,prsník ako kameň ..ja som to vždy rozmasirovala pod teplou vodou a samozrejme prikladala na ten prsník čo najviac .Bábätko nijako neohroziš,neboj sa .Ak by to trvalo dlhšie ,určite chod radšej k lekárovi.Ale je to pomerne bežne.Tiez to zväčša prešlo za dva ,tri dni Držím palceky 😊
Prepichla ale ide krv 😪
Myslim tu bielu bodku na bradavke
Prikladaj si babatko v takej polohe, aby jeho brada smerovala k zatvrdnutemu miestu. Vtedy vytiahne najviac mlieka prave z tej casti. Ak mas bielu bodku, to bude upchaty mliekovod. Ako ti tu uz poradili, skus si stlacit bradavku a ked sa z bielej bodky spravi bublinka, tu sterilnou ihlou opatrne prepichnut. Vsetko poriadne vydezinfikovat.
Ako píšu baby, treba to mechanicky uvoľniť. Ja som si pri takejto príležitosti dala aj Brufen - pomôže proti bolesti, proti horúčke aj proti zápalu. Nie dlhodobo a najviac 3 x 400mg za deň...
ja som si naň prikladala horúce ožehlené plienky (poskladané) a po chvíli masírovala. kým sa tá na prsníku vychladila, už muž žehlil ďalšiu a hneď som menila. proste stále to horúce mať priložené. páli to ako šľak, ale musíš vydržať aspoň 20min. to teplo to krásne uvoľní a mlieko bude samé striekať....
Mna zaujima ta bodka ked som si to prepichla isla krv je to dobre alebo som nieco zle spravila
Prosim vas nasla som ze pomaha aj kapustny list.. to si dam len do podprdy a to je vsetko?
A este vinny ocot mi poradila po telefone sestricka od pediatra
no skús list, ale už keď máš teplotu, treba niečo silnejšie.... list mi nikdy nepomohol. bodky som si neprepichovala nikdy, tak neviem.
zapal prsnika..ja som mala 40,5teplotu jeden cely den..na druhy den uz len mierne do cca 38,5 a na treti nic..zvladla som to bez ATB
@macko1007 mam momentalne 39,3 a lezim dufam zr to cim skor prejde
rataj aspon3dni,no ak by sa ti zhorsovalo tak si chod pre atb..ja som sa im chcela vyhnut..len stale odsavaj ,aj ked to bude boliet zial..viem ze dost pomaha ten kapustny list pomackany a daj si ho na ten prsnik,vraj to stahuje zapal a dal si paralen…
K liecbe mastitidy vysiel novy protokol, mnohe rady co sa pisu aj tu uz neplatia…
Daj si kludne Ibalgin, ma ak protizapalovy ucinok a pri dojceni je uplne bezpecny. Na upchaty mliekovod je dobry aj kolektor mlieka a epsomska sol, vygoogli si navod. Ak budes mat aj zajtra horucku, chod k lekarovi pre atb.

Pravdepodobne mas bud upchaty mliekovod alebo uz zapal. Pre maleho tvoja teplota neni nebezpecna, praveze ho co najviac dnes prikladaj na bolavy prsnik, ak mas hrcku treba ju rozmasirovat v teplej vode, alebo pomocou vibracii napr. Elektricka kefka. Mne pomohli aj obklady z alpy. Ak by to ale neustupuvalo, teplota by letela hore chod k lekarovi.