Dvojtýždňové dieťa málo priberá
Ahoj. Môj malý sa narodil 13.4. mal váhu 2900 gramov. Kojiť som nevedela , bola som po cisárskom. Pár dní po pôrode som začala kojiť ako tak, keď nás pustili domov malý vážil rovnako 2900 gramov. Prvý týždeň som ešte dokrmovala , malý pribral na 3000 gramov ( vážili sme ho 19.4. ) Dostal nejaké vyrážky , boli sme u doktorky, kde ho odvážili ( 23.4.) a vážil len 3050 gramov. Ešte ho dokrmujem, keď mu nestačí moje mliečko ale niekedy mu to stačí, po kojení v klude zaspí i keď sa mi zdá, že papal málo. Ale jednoducho umelé mliečko vypľuje, tak ho nechcem nasilu kŕmiť. Veľa spinká, hoci sa ho snažím zobudiť častejšie, ako mi radili v pôrodnici, každé 3 hodiny- hoci sa mi zdá, že to je blbosť- ale jednoducho len vtedy papá, keď sa mu zachce. Je taký chudučký, má 52 cm a na to váhu len 3050. Neviem, čo s ním, nechať ho , alebo nasilu kŕmiť......
Ahoj ja som prvorodička a mne sa môj malinký narodil 14.04 🙂 ale nemáme problemy s priberaním, môj malý pribral za 4 dni 400g. Ak by som ti mohla pomôcť,tak skús to čo dávam ja môjmu malému,moja mama tak vychovala 6 vnúčeniec a sú zdravé ako rybičky ale dávaj mu to iba vtedy,keď je moc nenajedený, že vyťahá oba prsníky a stále by jedol.Ak nemáte ty alebo tvoj muž alergiu na 1,50 percentné obyčajné trvanlivé mlieko, tak prevar mlieko uvar si fenyklový čaj a daj mu v pomere 30ml prevareného mlieka a 70ml fenyklového čaju a trošku cukru,aby to bolo len trošičku sladké a uvidíš. My sme boli u doktorky a tá mi dávala Nutrilon ale z toho mal bolesti,tak sme skúsili toto ( mama mi to odporučila) a nemáme ani problémy s kolikou ani nie je zlý a pekne nám priberá...má teraz 6 týždňov a má 4,50 kila.

Ahoj 😀 A už kojíme bez klobúčika. 😀 😀 😀 😀 Nepotrebujem poradkyňu, ide to aj bez toho. Môj malý je šikovný !!!!Áno!!! Strašne som šťastná ! Ani neviem ako sa to podarilo, možno pomohla fľaša MAM, má tak vytvarovaný cumlík , aby sa najviac podobal k prsníku. Nie je to guľatý ale taký plochý. Najprv aj to vypľul, nevedel z toho piť ale po pár skúškach už to išlo.A teraz HURÁ. Klobúčik môžem zahodiť ! 😀 😀 😀