Fajčenie a dojčenie

4. jún 2021

Baby asi má tu niektoré dáte dole ale kojím a fajčím nie veľa iba 4 cigarety za deň niekedy len jednu a inokedy vôbec pýtala som sa doktora detského že či to malej nemôže uškodiť povedal že to neni dobre ale že keď som fajčila nemám prestavať len fakt malo povedal že pokial nefajcim viac ako 20 cigariet denne tak to do mlieka nejde je to pravda?

viktoria1425
4. jún 2021

Všetko od teba ide do mlieka,takže za mňa aj z tých cigariet ide.
By som sa vzdala tých cigariet ale je to na tebe. Niektoré matky fajčia aj počas tehu aj kojenia ale tvrdiť,že to neovplyvnuje bábo je blbosť.

mariejenka
4. jún 2021

Ani u mna cez toto nejde vlak! A to som bývala fajčiarka,a hned by som si zapálila, hned! Ale dojcim, budem ešte dva roky minimálne,a nefajčím uz 5 rokov.

luliu
4. jún 2021

Do mlieka to ide určite, nefajcila by som

adriana522
4. jún 2021

Ano ide do mlieka, ale stale je lepsia dojciaca fajciarka ako umele mlieko. To nam vravela laktacna na stretkach.

luliu
4. jún 2021

@adriana522 absolútne nesúhlasím, to je úplný blud

sara07
4. jún 2021

určite ako každá látka nikotin ide do mlieka, však z čoho sa tvorí mlieko
a potom v dychu stále ten fajčiarsky puch aj všetko máš, o tom su vyskumy ja napr viem presne ked požičiavam knihu z knižinice toto mal fajčiar požičané, tak isto po zapaleni ešte dve hod vydychuješ a všetko sa ukladá do veci, látok na okolo a potom sa to uvolnuje a nie nevyperieš to , nie jedna študia na toto je urobena

sara07
4. jún 2021

@luliu tiež si myslím svoje o laktačnej poradkyni ale zrejme pri umelom by stratila job no

selest
4. jún 2021

Ked len tie 4 denne tak kolko toho asi mas v krvi a kolko sa toho dostane do mlieka. No asi az tak vela nie. Skor co mi na tom vadi je ze predpokladam ze sa neprezlecies a neumyjes si vlasy po kazdej cige. Ten nikotin z dymu sa vsade na tebe drzi a ked chytas babo tak to na neho ide cez kozu. Uz ked musis tak si sprav nejaky ritual z toho ze si das len vecer ked baby zaspi a potom pojdes do sprchy😉

anicka182
4. jún 2021

@adriana522 laktačne sú az na pár výnimiek riadne vysinute zenske, pre nich je UM smrt, ako vazne, myslela som si ze su to racionálne inteligentne zeny z fachu ale ako som sa mylila, vrchol bol ked mi odporučila den po sekcii podpísať reverz a odist z nemocky (bola som prvorodička) a na bolest bradaviek mi kazala dat si ibalgin 400, pre pana ved ten si nedam ani ako nekojaca 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ cize ano odporucia ti aj radšej si zapalit aj stamperlik dat ako dat dietatu formulu.

leuchtturm
4. jún 2021

do mlieka to ide, ale kolko, zavisi od mnozstva vyfajcenych cigariet.

rmm
4. jún 2021

Dieťatku oveľa viac škodí, že vôbec fajčíš, drží sa to na tebe a v okolí. V tvojom mlieku to aspoň vyrovnávajú prospešné látky. Ak prestaneš dojčiť, pravdepodobne začneš aj častejšie fajčiť, dieťa tomu bude vystavené ešte viac, no už ho neochránia zložky materského mlieka. V UM nič také nie je.

tramtada31
4. jún 2021

Ja som bývala fajčiarka, ale aj keď viem, že po kojeni budem aspoň príležitostne fajcit, tak som sa nastavila na to tak, že počas dojčenia nie. Nie je to dobre, určite niečo ide do mlieka. Ak už je dieťa vacsie, tak skôr prestaň s dojčením, keď nevieš prestat s fajčením.

brigib
5. jún 2021

Ja som fajčila, ako som sa dozvedela, že som tehotná tak hneď som skoncovala. Chýba mi to aj teraz, zapálila by som ale nikdy by som si nezapálila kým kojím. Nechcem sa už ani vrátiť k fajčeniu,dufám že vydržím.Nechcem aby dcérka fajčila v budúcnosti, chcem byť jej vzorom.No ale lepšie mm ako um. Tak mňe vraveli, že 1-2 cigariet sa dostani cca 0,01%do mlieka, ak nechceš aby dieťato dostávalo nikotín atď.tak skús vydržať pri tých 1-2ks denne

fiafia
5. jún 2021

Ako toto môže jedna matka spraviť svojmu dieťaťu? Tiež som fajčila, veľa a dlho ale od // som prestala. Toľko rôznych chorôb máme a niežeby si bola rada a vďačná za zdravé dieťa tak mu pre sebeckosť zarábas na problém. Že mu teraz nič nieje, neznamená že sa to rokmi nemusí niekde odzrkadliť. Si matka tak hod cigarety do koša alebo dieťaťu UM 😈 keby nedajbože na niečo ochorie tak sa sama seba budeš do smrti pýtať či to nieje náhodou tvoja chýba? Stoja tie cigarety zato? Nikto z nás dopredu nevie čo bude ale toto je uuuplne zbytočne riskovat. Prepáč no musela som

mareri
22. jún 2021

samozrejme, že to ide do mliečka, takže ja by som určite nefajčila

essenceee
22. jún 2021

to už je lepšie davat umele mliečko

wawna
22. júl 2021

namiesto cigariet si kup nejaky zdravy napoj pre seba, aby si mala viac mlieka, alebo niečo dobre a zdrave pre dietatko