Obmedzenie fajčenia v tehotenstve

5. okt 2020

Ak ste prosím nedokázali prestať úplne , na koľko cigariet sa Vám podarilo denne prejsť ? Pripadne fajčila niektorá z vás iqos ?

zuzana_ilkova
5. okt 2020

Ahoj dlho fajcila a ked som sa dozvedela ze som tehotna zo sekundy na sekundu som prestala..... proste sa zatni vyhod cigy a nefajci na to neexistuje ziadna finta... po porode som zas zacala (kedze som nekojila) ale uz len sem tam si zapalim

anabell1985
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
erika2789
5. okt 2020

Tak si pozri na nete aké riziko nesie fajčenie v tehotenstve tak v tom momente musíš prestať, ženy preboha veď keď nieste ochotne prestať fajčiť pre dieťa tak ja už nerozumiem.....a tú závislosť máš len v hlave ! Všetko sa dá ak sa chce, ja som hneď prestala ako som uvidela na tehotenskom teste dve čiarky

daom
5. okt 2020

Ja som takisto prestala hned ako som zistila, ze som tehotna. Nebud sebec, zatni sa, mysli na babo a pojde to.Staci par dni a zistis, ze to vobec nepotrebujes. Drzim palce.

anabell1985
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
anabell1985
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
5. okt 2020

@anabell1985 Prečo by nemalo byt zdravé určite je , sama si si odpovedala na otázku že na internete sa toho popise veľa ,lenže vieš ako ,lepšie prestať neskôr ako nikdy ja tu česť nemám povedať že som prestala pre mna je obdiv vôbec že som dokázala obmedziť a to som už vo vyššom týždni ...gratulujem Vám že ste to takto dokázali.

katka281
5. okt 2020

Iqos je podla mna rovnako skodlive, stale je to fajcenie. Skus sa zatat a prestat uplne, vsak to babatku ublizuje a nie je to k nicomu. Fajcila som pred otehotnenim, ale ked som zistila ze som tehu, okamzite som prestala. Je to iba o tom ako si to nastavis v hlave. Zbytocne hazardovanie so zdravim malickeho, vsak sa spytaj svojho gynekologa ci to babatku prospieva.

erika2789
5. okt 2020

@anabell1985 to je pravda že sa na nete toho veľa popíše ale ak si prečíta články od doktorov to bludy určite nebudú, alebo rovno nech sa spýta svojho gynekológa on jej vymenuje nespočetne veľa rizík som si istá....

anabell1985
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lyci
5. okt 2020

treba prestat a hotovo. ziadne vyhovorky o tom ako to nedokazes v tomto pripade neobstoja.

anabell1985
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sejan
5. okt 2020

Čo to s Vami ženy je???Poslednú dobu pozorujem časté diskusie na tému fajčenie v tehotenstve.Sakra keď už tomu dieťaťu nedoprajem zdrave prostredie tak to už čo je.Ake obmedzenie a na koľko znížiť??!!!Uplne prestať.

anabell1985
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sejan
5. okt 2020

@anabell1985 nemyslím Teba, ja som to tak všeobecne myslela. Je super, že si prestala a každá by mala. Ja viem že to je ťažké aj Ja som prestala,takže viem že to jednoduché vôbec není.Takze všetkým ženám ,ktoré to zvládli, klobuk dolu👍👍👍

anabell1985
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sejan
5. okt 2020

@anabell1985 tak hlavne, že si prestala... To je najdôležitejšie

veronika1234512345
9. okt 2020

Nikdy v živote nepochopím zenu/y, ktoré povedia, že sa to nedá, že je to ťažké, že to nejde a bla bla bla. Keď už nie sú ochotné kvôli vlastnému dieťaťu prestať fajčiť a iné škodlivé veci robiť tak potom už neviem čo by boli ochotne pre ne urobiť.
Je to sebecké od ženy a jej pohodlnosť sak co tam jedna druhá tretia nič sa nestane.... Viete čo ženy? Chuj do vás, ale chudák tie bábätká v brušku 😭
Ja skm fajčila a prestala som. Bolo to to najľahšie co som mohla urobiť. Pretože som to urobila pre svoje dieťa o ktoré om sa modlila a prosila každý deň nech je zdravé!

anabell1985
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lylyjana
9. okt 2020

ked som bola v porodnici, bola tam zena co fajcila pocas tehotenstva a aj po nom. Mala dvojicky, narodili sa jej o mesiac skor akutnym cisarakom, lebo jedno z nich nedostavalo dost vyzivy, boli v inkubatore. Zena bola v nemocnici uz 2 mesiace predtym kvoli zlym vysledkom, deti su drobnucke a omnoho viac starosti s nimi maju. Tak nebud padavka a prestan fajcit.
Fajcenie a alkohol pocas tehotenstva je hazard zo zivotom, doslova ruska ruleta. Si ochotna to risknut, ze znicis dietatu cely zivot?!

anabell1985
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dollyzv
9. okt 2020

@lylyjana určite sa nezastavam fajčenia,ale je úplne bežné pri dvojičkách že sa narodia skorej,a dokonca aj to že jedno má oproti druhému menej výživy..a to maminka fajčiť nikdy nemusela..

veronika1234512345
10. okt 2020

@dollyzv a ja poznám ženy, ktoré porodili dvojičky s priemernou váhou a v termíne.
Nemusia sa hneď rodiť predčasne aj keď to jazdy očakáva

dollyzv
10. okt 2020

@veronika1234512345 samozrejme že sú aj také..ale to čo opísala lylyjana že to je z fajčenia je pri dvojičkách bežné aj keď žena v živote nefajcila

lylyjana
13. okt 2020

@dollyzv ano, je mi jasne, ze pri dvojickach je to beznejsie, ale naco ptidavat to riziko?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre