Fajčenie a kojenie
Poznám baby ktore fajčia a koja hoc len.2krat za deb no ked dieta fajci da si dve cigy.Je to pripustne?Ako im to vyhovorit?
Zevraj 2 hodiny pred kojenim by sa fajcit nemalo.Samozrejme,nemalo by sa vobec,ale aspon tie 2 hodky pred dodrziavat...
Co chces vyhovorit? Fajcenie ci dojcenie?
1. Fajcenie skodi najma zdraviu matky.
2. Materske mlieko fajciarky je vzdy lepsie ako UM.
Ideal je nefajcit a dojcit, ale ak sa matka nevie vzdat fajcenia, nemusi kvoli tomu dieta odstavit.
http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?...
nijako, myslim ze to nie je tvoja vec. Ak sa do toho pustis, priprav sa na to, ze sa nemusis stretnut s pochopenim a mozes pocut nieco, co sa ti nebude pacit. ( nefajcila som ked som kojila, len pre info)
Jednoznačne kojit dalej - to ti povie aj laktačna liga mamila....nekojenie je predsa ovela vaznejší prehrešok ako nejaky ,,nikotín,, alebo neviem ake sajrajty v mlieku 😀 😀 😀
A teraz vazne: napriek všetkemu si myslím, ze ak zena dojčí, tak by sa mala fajčeniu vyhybat, iste to nie je jednoduché prestať fajčit, vhodné je aspon to obmedzit nakolko sa dá. Ty nemozeš nikomu nič vyhovorit, nakolko kazdy sudny človek vie, ze fajčenie škodí nielen konzumentovi ale jeho blizkym, ktorý ten dym musia dýchat a stavaju sa tak pasívnymi fajčiarmi. Rozhodnut sa musi kazdy sam za seba. Ty mozeš povedat svoj nazor ale to je asi tak všetko. Kto fajčiť chce, tak bude a nikto mu to nevyhovorí ani neznechutí nejakymi drastickými obrázkami na krabičke cigariet ani zdražením ani nijako...tu motiváciu niečo s tým robit musi človek v sebe nájst len on sám.
@sardinka335 niekedy to
fajcenie pri tehotenstve ci kojeni pre mna nepripustne, toxiny sa dostavaju k dietatu, kto je presvedceny o inom klame sam seba a ospravedlnuje tym svoju nerest...je tu vela tem o tehotnych, ktore si jednoducho musia zapalit, lebo nevydrzia..a ze aj lekar jednu schvaluje, aby to nebolo nahle odstavenie tela a bla bla..blbost... treba si len zrovnat priority co je dolezitejsie, ci nejaka ciga alebo dieta a kto ani kvoli dietatu nevie prestat fajcit by sa mal zamysliet...
@sardinka335 niekkedy to ozaj ta mamila prehana.Ako podla mamily.môžeš všetko len dojci....a ja mamm aku chut na. Cigu?uz 19mesiacov nefajcim ako som.otehotnela a ako kojim preto nechápem ako ta matky fajčia.....zdržať sa proste pozremm sa na dieťa a viem že mu to do bruška nedám
@sosovica tak to je velky vykon, klobuk dole, ze si to dokazala len vytrvat!
Mamila odporuča dojčiť za kazdu cenu....zena otravena hubami - nech dojčí, zena opita nech dojčí, nevadi krv v mlieku, hnis...nevadi nič... 😀 😀 😀 X krát sme to tu rozoberali, ze je fajn ak zeny maju podporu pri dojčeni, ale ak sa z toho stane fanatizmus hlava nehlava, tak narobí viac škody ako užitku.
@sardinka335 niesom kojo fanatička ale ta mamila niekedy preháňa ozaj!!!!Je to hrozne ajj keď pekne ale až fanaticke
@sosovica Ja som na tom rovnako tiež by som si zapálila ale nezapálim veď predsa moje dieťa mi je prednejšie a že sa to nedá? Sprosté vyhovorky aj ja som bola tuhá fajčiarka a fajčila skoro dva balíky denne a tu som už 9m nefajčím a ani keď budem kojiť tak nebudem. Tu sme mydve hneď dva živé dôkazy že to ide a to teda ozaj nemám pevnú vôlu ale toto by som svojmu miminku neurobila
@miushik765 spravne 🙂 potom dokojime pofajcime 🙂
@sosovica Presne 🙂
Ja prespokladam, ze tie baby fajcili aj pocas tehotenstva...takze im asi fajcenie pocas dojcenia uz vobec nevadi...pokial nebudu chciet prestat same...tak tvoje slova ich vobec nebudu zaujimat...☹ ja sama som fajciar, ale pocas tehotenstva a asi 1,5 roka predtym som prestala fajcit, lebo sama ja som chcela a citila som potrebu uz prestat ...a to, ze predtym mi niekto hovoril, aby som prestala som mala na haku a skor ma to rozculovala...sama som sa dostala do stavu, ze koniec
Ale.mne.sa nepodarilo kojit a bohuzial k fajceniu som sa vratila, ked dcerka asi pol roka...najskor prilezitostne a dnes fajcim bohuzial denne...ale tiez opat naberam v sebe vsetku silu, aby som prestala...
@janka54321 ona nefajci len teraz ked porodila tak si da jednu večer...tak pre chuť
@sosovica niečo na tej mamile ale určite je.....veľa pomohla viac bab
@gabriela93 myslíš že to stačí aby zmizol ten hnus s mlieka?
@utajenamama nehovorím že nie
@utajenamama no neviem,ale kamoska rodila v Cesku a tam im sestricka dovolila fajcit po kojeni.Tak neviem,ale furt lepsie ako alkohol si myslim...

Neprípustné buď fajčiť alebo kojit!!!