Fevarin a dojčenie

lula999
15. feb 2024

Ahojte. Pred tehotenstvom som užívala lieky Fevarin na OcD. Počas tehotenstva som ich radšej vysadila, no teraz opäť cítim, že sa môj stav zhoršuje, no aktuálne dojčím a nerada by som prestala. Máte prosím niekto skúsenosť s užívaním liekov Fevarin počas dojčenia? Ďakujem veľmi pekne.

anavixy
15. feb 2024

Uzivanie Fevarinu pocas dojcenia (obzvlast ak nejde o novorodenca) je bezpecne.
https://e-lactancia.org/breastfeeding/fluvoxami...
Vid databaza liekov a ich (ne)bezpecnosti pocas dojcenia, e-lactancia.org , tuto databazu pouzivaj vzdy, ked budes potrebovat uzit nejaky liek (naprikald aj od bolesti, dozvies sa napr. ze mozes uzivat aj ibalgin ci flector, v pripade potreby). Najdes v nej relevantne informacie aj odkazy na ich zdroje, neriad sa pribalovym letakom a i informaciami od lekarnikov a casto ani od lekarov nedostanes relevantne informacie.

lula999
autor
15. feb 2024

@anavixy ďakujem veľmi pekne za rady. Mne totiž moja psychiatrická povedala, že to ma veľmi veľa rizík a na mojom mieste by si ich nedávala. Cítim však, že sa mi psychicky pohoršuje, no veľmi chcel naďalej dojčiť. Preto sa snažím vydržať.

anavixy
15. feb 2024

Tak to je smutne, lebo to preukazane nie je pravda a ked by aj bola, existuju predsa aj ine lieky na ocd, ktore su bezpecne a bezne ich zeny uzivaju aj v tehotnestve aj pocas dojcenia, urcite nejaka alternativa sa da najst, hoci teda potrebna nie je.

lula999
autor
15. feb 2024

@anavixy ide o to, že náhrady, ktoré mi ponúkla, som pred rokmi mala a vôbec mi nesadli. Skúšala som veľmi veľa liekov a sadol mi až fevarin. Na ten ma však upozorňuje.

anavixy
15. feb 2024

@lula999 chapem 🙂 nuz skusila by som to teda konzultovat s inym psychiatrom, hoci e-lactancia je doveryhodna a spolahliva databaza. Drzim palce, nech sa ti polepsi 🍀

lula999
autor
15. feb 2024

@anavixy veľmi ďakujem za rady, pomohol mi tvoj iný pohľad. Minimálne viem, že by som to mala konzultovať aj ďalej. ❤️