Hrče v prsiach. Mám koniec mliečka?

monikaaa89
17. sep 2013

ahojte zienky, mam takyto problem a rada by som uvitala radu, mam 3 tyzdnoveho synceka ktory sa mi nechcel prisat od narodenia, takze sa mi trovorilo len malo mliecka, ale snazila som si odsavat a davat mu po flaske, tak som vydzala 10 dni ale potom uz bolo malo mliecka tak sme presli na umele... a teraz mam s prsiami taky problem ze sa mi tvoria hrce, zatial ma nebolia, len su take plne,tak si odstrekujem po kvapkach,aby sa mi ho viac netvorilo, ale bojim sa ze to bude dlho trvat a aby som nedostala zapal... neviem co pomaha aby to mliecko sa uplne prestalo tvorit... maleho si vobec neprikladam... joj bojim sa nech to uz prejde... dakujem za radu.

lucymk
17. sep 2013

homeopatika ricinus ch 30 by mali zastavit laktaciu,alebo pi mätoví caj

luba41
17. sep 2013

a nechceš sa vrátiť k dojčeniu? s laktačnou poradkynou to zvládneš...ak nechceš, tak si odstriekavaj len aby si ich nemala napäté a zápal nedostaneš...

eveenka
17. sep 2013

Skus kapustne listy na ulavu od bolesti, salviovy a matovy caj 1-1,5l denne a v horucej sprche rozmasirovat a odstrekovat vzdy len do ulavy aby sa tvorilo postupne menej a menej mliecka. Ale zo vsetkeho najviac odporucam kontaktovat laktacnu poradkynu, www.mamila.sk najdes zo svojho okolia ona ti odborne poradi a take malinke babo ma velmi velku sancu vratit sa na prso a hlavne usetris 100vky eur za UM, umyvanie fluas, sterilizovanie, zarabanie v noci atd 🙂

zita19
17. sep 2013

Na zastavenie laktacie su lieky ale preco si nedsavas mileko a nekrmis z flase? Materske mlieko je pre babo ten najlepsi start! Zabojuj aj ked sa Ti mozno zda, ze rozrobit susene mliko je jednoduchsie.
Aby sa Ti ulavilo treba teplou rukou masirovat prsniky a potom poriadne odsat. Co by som ja dala za to, keby som mohla svoje deti kojit dlho! Zial laktacne sestra vtedy neboli a chtila som zapal prsnikov. ...a bolo po kojeni.

lilka246
17. sep 2013

Ahoj, my sme mali podobny problem mala sa mi nechcela vobec prisat, trapili sme sa takto 7 tyzdnouv, no s pomocou laktacnej sme to zvladli a kojila som 1,5 roka. Ak Ti mozem poradit urcite to nevzdavaj a vyhladaj si laktacnu poradkynu vo svojom okoli. Drzim palce.