icon

Hrozí mi zápal prsníka kvôli občasnému nedojčeniu?

24. jún 2025

Ahojte, dnes sme malý s malým veľmi náročný deň má koliky minulú noc skoro vôbec nespal stále bol len na prsníku a celý deň tiež naposledy som ho kojila o 19 hodine potom už som to psychický nezvládala tak som mu urobila mlieko do fľašky lebo občas ho aj dokrmujem keď sa moc jeduje 🤷‍♀️ neviem asi nemám toľko mlieka. Lenže od 19 som ho dojčila naposledy potom o 21 mu svokra dávala UM, teraz zamrncal a ja som mu bola rýchlo urobiť mliečko aby sa moc neprebral aby spinkal ďalej. Mlieko vypil ale mňa tak napadlo... Nemôžem dostať zápal? Lebo občas ho v noci nedojcim ale to ho aspoň do 22 dojčim a to je dosť hodín.... Myslím že sa zobudí okolo 5 to už by som ho nadojcila ale je to skoro 12 hodín. A nepýtajte sa má prečo to tak robím 🫤 ja dojčenie nenávidím ale keď mám mlieko tak mu ho proste dávam lebo je to pre neho lepšie ako UM 🤷‍♀️😕

doriiis
24. jún 2025

Skôr sa ti zastaví tvorba mlieka,keď ho máš aj tak málo.
Netráp ani seba ani dieťa a dávaj mu UM.Umele mlieko je rovnako dobre ako materské mlieko.

kiki68
24. jún 2025

My mame tento rezim prikrmovania ( musime zatial) a mne bolo povedane, ze dieta prebalit, ze by malo byt bdele, skusit 10 min prikladat, ak uplne nereve. Keby reve rovno mlieko, ale dat nieco menej a prilozit potom sa prso. Nech si dotaha zvysok z prsa. Nam to funguje zatial. Ale keby mas pocit ze to boli, tak tie prsa uvolni pod teplou sprchou, alebo naopak moze studeny obklad spravit dobre.

denkabemommy
24. jún 2025

Keď dojčenie nenávaidíš, tak nedojčíte vôbec. Načo sa takto trápiš? Ja som zástanca dojčenia ale nie za každú cenu, najmä ak to matke nerobí dobre na psychiku.

svetlonos
24. jún 2025

Ja som pri prvom 3 mesiace odsavala. Raz sme v tej dobe boli na výlete, 9 hod som neodsala ani nerobila. Po príchode domov som myslela, ze mi prasknu pešia, tvrdé ako kameň. A iz som to nikdy viac neurobila. Ked som naoriklad nestihla odsat do 4-5 hodin, tiez som dala um. Obcas som dala celý den um aby som ten den mohla len pumpovat do zásoby. Tiez mával koliky, slabo sal, takže som realne za t zden kojila 1 - 5 krat.
Ak kojit nechces a lepšie znesies odsavacku, rob to tak. Odsajes, das fľašu a vybavene. Tiez je fajn dat aj to um , je potom jednoduchšie ist k dr a muz mu vie urobiť to um, ked je babo naň zvyknuté.
Ja som po treťom mesiaci uz len kojila a mlieko nestratila, kamoska takto odsavala 9 mesiacov až.
A hlavne sa netráp, kojenie je fajn ak ti to pasujú. Pokial nie, pomaly prejdi na to um. Hlavne to preber s laktacnou aby si zrovna ten zapal nedostala.

snugglingduckling
24. jún 2025
@doriiis

Netráp ani seba ani dieťa a dávaj mu UM.Umele mlieko je rovnako dobre ako materské mlieko.

@doriiis rozhodne nie je rovnako dobre 🙄... neobsahuje napr. protilatky ktore babo dostava cez MM... ale ano, je to alternatíva a ak žene kojenie nevyhovuje tak je to za mňa úplne výborná voľba a netreba sa jej brániť... ale toto bagatekizovanie nemám rada

autor
24. jún 2025
@doriiis

@doriiis no uvidím 🤷‍♀️cez deň je kojenie pre mňa lepšie lebo na večer už dostávam depky 😅 som 3 týždne po pôrode a už od pôrodu to tak mám ráno sa zobudím s dobrou náladou ale ku večeru už sa mi zdá že niesom dobrá mama atď... 😅 Doma má len nútia do kojenia

autor
24. jún 2025
@kiki68

My mame tento rezim prikrmovania ( musime zatial) a mne bolo povedane, ze dieta prebalit, ze by malo byt bdele, skusit 10 min prikladat, ak uplne nereve. Keby reve rovno mlieko, ale dat nieco menej a prilozit potom sa prso. Nech si dotaha zvysok z prsa. Nam to funguje zatial. Ale keby mas pocit ze to boli, tak tie prsa uvolni pod teplou sprchou, alebo naopak moze studeny obklad spravit dobre.

@kiki68 takto som fungovala v pôrodnici aj keď som z nej prišla každé 3 hodiny som ho musela budiť prebaliť nakojit a dokrmit. Potom som šla k pediatrovi a povedal mi že ho v noci nemám budiť na jedlo že môže spať kľudne aj 5 hodín a že kým není pokakany netreba ho budiť ani na prebaľovanie 🤷‍♀️😅

autor
24. jún 2025
@denkabemommy

Keď dojčenie nenávaidíš, tak nedojčíte vôbec. Načo sa takto trápiš? Ja som zástanca dojčenia ale nie za každú cenu, najmä ak to matke nerobí dobre na psychiku.

@denkabemommy do dojčenia má dosť nútia doma 😅 však keď mám mlieko tak prečo by som mala kupovať UM 😅 A čo by za to dali iné ženy ktorým sa bábätká nechcú prisať...atď 😅

autor
24. jún 2025
@svetlonos

Ja som pri prvom 3 mesiace odsavala. Raz sme v tej dobe boli na výlete, 9 hod som neodsala ani nerobila. Po príchode domov som myslela, ze mi prasknu pešia, tvrdé ako kameň. A iz som to nikdy viac neurobila. Ked som naoriklad nestihla odsat do 4-5 hodin, tiez som dala um. Obcas som dala celý den um aby som ten den mohla len pumpovat do zásoby. Tiez mával koliky, slabo sal, takže som realne za t zden kojila 1 - 5 krat.
Ak kojit nechces a lepšie znesies odsavacku, rob to tak. Odsajes, das fľašu a vybavene. Tiez je fajn dat aj to um , je potom jednoduchšie ist k dr a muz mu vie urobiť to um, ked je babo naň zvyknuté.
Ja som po treťom mesiaci uz len kojila a mlieko nestratila, kamoska takto odsavala 9 mesiacov až.
A hlavne sa netráp, kojenie je fajn ak ti to pasujú. Pokial nie, pomaly prejdi na to um. Hlavne to preber s laktacnou aby si zrovna ten zapal nedostala.

@svetlonos ja aj odsavam občas 😅 potom aj tým dokrmujem 😅

diskuterka22
24. jún 2025

To by si citila, ze mas v prsiach hrcky, alebo ze su moc tvrde a naliate.. pokial to nemas, tak je vsetko ok, ak take prsia mas, tak vtedy treba uz urcite nadojcit alebo odsat mlieko.
Ja som raz mala take hrckove aj bolave prsia, trochu aj cervene uz, zvysenu teplotu, tak som nadojcila, vystriekala poriadne v teplej sprche a rozmasirovala a preslo ma to.

denkabemommy
24. jún 2025
@anonym_autor

@denkabemommy do dojčenia má dosť nútia doma 😅 však keď mám mlieko tak prečo by som mala kupovať UM 😅 A čo by za to dali iné ženy ktorým sa bábätká nechcú prisať...atď 😅

@autorka nenechaj sa dotlačiť do niečoho, čo je proti tebe. To sa pri dieťati musíš naučiť čo najskôr, lebo ťa to postupne zožerie. Takže normálne povedať, že dojčiť nejdeš, snáď si to mlieko budeš platiť ty, nie celá rodina. Áno, dojčenie má benefity a veľké ale prvoradá je psychická pohoda matky až potom všetko ostantné 🙂

januska12323
24. jún 2025

Kto ťa núti? Ty si mama a rozhoduješ sa za seba a svoje dieťa, oni môžu kojiť svoje deti.

kiki68
24. jún 2025

Toto u syna som tiez nebudila, mala je iny pripad, to je take nedoklubane dieta

katrin21
24. jún 2025

Nepisala si ty minule ze ci vadi,ze nekojis v noci, ze davas malemu UM?
Za mna mat mlieko a dojcit je kopec usetreneho casu, eur a hlavne pre dieta je to naj..
Ale su zeny,co dojcit nechcu..ja som 3 mes odsavala, de aj noc,aby moja mlieko mala,co netahala a iba z flase...