icon

Je bezpečné dávať vodu trojmesačnému bábätku?

giga29
6. jún 2025

Dobrý deň. Chcela by som sa opýtať ako to je s podávaním vody u 3 mesačného synčeka.
Dávam mu MM ale mám ho malo, takže kombinujem s umelým.
Začali horúčavy včera a najmä dnes som si všimla že má menej pocikané plienky. Nacikané v nich je, ale sú ľahšie...
Pije cca každé2,5- 3h, skôr nechce...
Pýtala som sa na to včera pediatria na poradni, ten povedal že keby sa potil, môžem dať trochu čajika.
Inde som však čítala od inej pediatričky že voda a čaj v žiadnom prípade, ani u detí kojených ani tých čo sú na UM, dokonca niekde som čítala článok že čistá voda môže byť toxická u takých malých detí, čo nechápem🙄 . Ďakujem za skúsenosti a odpovede.

zuzkaa1991
6. jún 2025

@giga29 prevarena dojčenská voda moze v pohode ja som davala malej v takych horucavach je marcova bola na um nevypije aj tak vela vodicky ;)

giga29
autor
6. jún 2025
@zuzkaa1991

@giga29 prevarena dojčenská voda moze v pohode ja som davala malej v takych horucavach je marcova bola na um nevypije aj tak vela vodicky ;)

@zuzkaa1991 ďakujem... Ako si jej to davala? Po lyzickach?

revikat
6. jún 2025

Dcérka sa narodila v júli, keď bolo vonku 35 stupňov, na izbe asi 30. MM som nemala dosť, tak sestričky jej ešte ako novorodencovi dali vodu do fľaše, aby nebola dehydrovaná. Trojmesačné bábo je už v pohode, bylinkový čajík (z fenykla napríklad) alebo dojčenská voda by po dúškoch nemala ublížiť.

glorikarebeka
6. jún 2025

Normálne do flasky dojčensku vodu som dávala,tiež som mala letné bábo

marcellka32
6. jún 2025

V lete som dávala pri umelom mlieku fenyklovy čaj, a Lucku dojčenskú vodu..

marcellka32
6. jún 2025
@zuzkaa1991

@zuzkaa1991 moja vypila fľašu mlieka a za hodinu vypila 100 ml čaju ...

lucia147852
6. jún 2025

Však troska logiky to chce. Do čoho mu robíš umelé, no asi do vody. Takže logicky, dojčensku vodu môže normálne piť. Netreba ju vôbec prevarat. Normálne som dala z fľaše.

luliu
6. jún 2025

Čaj som nikdy nedávala, ale vodu pri vysokých teplotách áno, mala by si dávať a určite na nej nie je nič toxické. Logika .... Čo by bolo toxické na vode????

giga29
autor
6. jún 2025
@luliu

Čaj som nikdy nedávala, ale vodu pri vysokých teplotách áno, mala by si dávať a určite na nej nie je nič toxické. Logika .... Čo by bolo toxické na vode????

@luliu chapem, tiez je to pre mna nelogické, ved voda ide aj do umelého mlieka...
Tu prikladám z toho článku text: "Ďalším zdvihnutým prstom je fakt, že voda riedi normálnu hladinu sodíka. James P. Keating, riaditeľ detského diagnostického centra v detskej nemocnici v St. Louis, dokonca tvrdí, že vyššie dávky vody kvôli riedeniu hladiny sodíka môžu byť pre bábätko priam toxické. Vedú k záchvatom, kóme, poškodeniu mozgu a smrti."

giga29
autor
6. jún 2025
@lucia147852

Však troska logiky to chce. Do čoho mu robíš umelé, no asi do vody. Takže logicky, dojčensku vodu môže normálne piť. Netreba ju vôbec prevarat. Normálne som dala z fľaše.

@lucia147852 ja viem... V tom clanku asi mysleli ked ho clovek prelieva vodou alebo neviem 😁

"Ďalším zdvihnutým prstom je fakt, že voda riedi normálnu hladinu sodíka. James P. Keating, riaditeľ detského diagnostického centra v detskej nemocnici v St. Louis, dokonca tvrdí, že vyššie dávky vody kvôli riedeniu hladiny sodíka môžu byť pre bábätko priam toxické. Vedú k záchvatom, kóme, poškodeniu mozgu a smrti."

sara07
6. jún 2025
@giga29

@luliu chapem, tiez je to pre mna nelogické, ved voda ide aj do umelého mlieka...
Tu prikladám z toho článku text: "Ďalším zdvihnutým prstom je fakt, že voda riedi normálnu hladinu sodíka. James P. Keating, riaditeľ detského diagnostického centra v detskej nemocnici v St. Louis, dokonca tvrdí, že vyššie dávky vody kvôli riedeniu hladiny sodíka môžu byť pre bábätko priam toxické. Vedú k záchvatom, kóme, poškodeniu mozgu a smrti."

@giga29 pokial by si niečo toxické pila tak to ide aj do materského mlieka, preto sa nemá pit napr alkohol
dojčensku vodu tu som prevarila a dávala som mu z flaše , kolko chcel sa napil
rob si ako chceš
pri kolikach som dávala aj čaj

lucia147852
6. jún 2025
@giga29

@lucia147852 ja viem... V tom clanku asi mysleli ked ho clovek prelieva vodou alebo neviem 😁

"Ďalším zdvihnutým prstom je fakt, že voda riedi normálnu hladinu sodíka. James P. Keating, riaditeľ detského diagnostického centra v detskej nemocnici v St. Louis, dokonca tvrdí, že vyššie dávky vody kvôli riedeniu hladiny sodíka môžu byť pre bábätko priam toxické. Vedú k záchvatom, kóme, poškodeniu mozgu a smrti."

@giga29 to bude zas nejaky inteligent :D mám dve deti a obe su plne energie a ziju :D z toho jedno pilo vodu od narodenia, lebo sa narodila do horučav v strede leta :D

giga29
autor
6. jún 2025
@lucia147852

@giga29 to bude zas nejaky inteligent :D mám dve deti a obe su plne energie a ziju :D z toho jedno pilo vodu od narodenia, lebo sa narodila do horučav v strede leta :D

@lucia147852 ano...ta koma a smrt z vody ma dostala ked som si to precitala 😁

beata_k
6. jún 2025

Toxicke v zmysle, ze dietatu das privela vody. Nie ze cista voda je toxicka. Jednoducho tie oblicky nebudu stihat ak mu das privela vody a taktiez sa velmi nariedi krv. Aj dospely clovek moze zomriet ak vypije naraz x litrov vody. Takze kludne par lyzic mu mozes dat 🙂

betulinka1
6. jún 2025

@giga29 prosim ta len ziadny caj. Davaj mu čistú vodu, prevarenu alebo Lucku. Pekne si zvykne. Moj maly mal vzdy cistu vodu od bábätka, ziadne caje… ma 11 rokov a pije cistu vodu, nevyhľadáva sladku vodu. Mužov syn 11 mal od mala caje, podla mna aj sladené caje a do toho dostat vodu je umenie. On zase chce sladke vody, presladene caje lebo sa z normalnej vody nenapije 🙈🙈🙈. Mna z toho ide poraziť, lebo zbytocne sladke do seba stale laduje. Tak si uč uz od mala dieta na cistu vodu a bude to super.

zuzkaa1991
6. jún 2025
@marcellka32

@zuzkaa1991 moja vypila fľašu mlieka a za hodinu vypila 100 ml čaju ...

@marcellka32 ja si nepamätám kolko moja pila bolo to pred 7r 😁len viem ze som davala caj aj vodu ;)

zuzkaa1991
6. jún 2025
@giga29

@zuzkaa1991 ďakujem... Ako si jej to davala? Po lyzickach?

@giga29 mala zvlášť flasku na vodicku malicku som kupila a na mlieko zvlast a tak sme fungovali az.do 4r ci dokedy pila z flasky 🤦‍♀️😁😁nepamätám ze mala vzdy dve

luliu
6. jún 2025
@giga29

@lucia147852 ano...ta koma a smrt z vody ma dostala ked som si to precitala 😁

@giga29 trošku treba selektovať a uvažovať nad informáciami. Áno, môže byť toxická, ale to by musel človek vypiť extrémne množstva a nie dieťa čo si párkrát cucne. Môj syn pije odmalička naozaj veľa vody, lekári sú troška prekvapení keď sa o tom zmiernime, robia mu rôzne testy a nikdy mu nič nebolo.......

nevenka
6. jún 2025
@giga29

@giga29 vyssie davky vody, ano, ale to musi byt extrem, hadam mu nedas vypit liter naraz???

giga29
autor
7. jún 2025
@nevenka

@giga29 vyssie davky vody, ano, ale to musi byt extrem, hadam mu nedas vypit liter naraz???

@nevenka jasne ze nie. Preto sa pýtam tu na nazor... Som prvorodicka tak neviem ako to vlastne je....