icon

Je možné mať mlieko iba v jednom prsníku?

Včera o 07:20

Ahojte. Prvé dieťa som dojčila len 2 mesiace, nakoľko s jedným prsníkom som mala problém a nejako sa to prenieslo aj na druhý. Teraz mám pár dňové druhé dieťa a rovnaký problém. Pekne sa prisaje na jeden prsník, ale ťahá len chvíľku a potom je nervózne. Takže musím prehodiť na druhý. Aj vidno a cítiť, že v tom jednom mám oveľa viac mlieka. Je možné, že v tom chybnom sa mi prestane tvoriť mlieko? Že teraz sa tvorí iba minimálne a časom to nebude vôbec? Je možnosť teda dojčiť dieťa celý čas iba na tom jednom prsníku?

anonym_2b6c86
Včera o 08:01

Je to možné, ja som dojčila z dvoch asi 2 mesiace, potom už len z jedného.

anonym_8b1ee3
Včera o 08:35

rok som kojila z jedneho ... a v pohode..sice mlieko bolo aj vdruhom,ale malo a mojej sa nechcelo tahat -odmietala ho a ja som nemala nervy sa jedovat ... sice som la kazdy prsnik inej velkosti co bolo komicke ale u mna sa vratili a su rovnake ako predtym

fjallar
Včera o 08:36

@anonym_autor môjmu dieťaťu sa z jedného pilo oveľa horšie, neviem či málo mlieka, alebo slabo tieklo. Ponúkala som vždy oba nech sa aspoň trochu posnaží a časom sa to zrovnalo.

anonym_fc9c23
Včera o 08:42

Jedno moje dieťa preferovalo ľavý prsník a druhé pravý. Prvé dieťa však striedalo oba, celú dobu dojčenia (vyše roka). Druhé dieťa žilo v 90% prípadoch len na jednom prsníku. Po roku 100% len na jednom. Často dieťa preferuje len jeden prsník, buď ponúkaš oba alebo mu vyhovieš.

cimage
Včera o 11:46

Je to mozne, kamoska tak odkojila 2roky syna a pri druhom uz to bolo ok a mala v oboch.

anonym_407cbd
Včera o 19:40

Je to možné - dojčila som pol roka z oboch, ďalší rok už len z jedného.

maryetta
Včera o 19:55

Ja som mala od prveho dietata jeden prsnik problematicky.
Kazdopadne moje posledne dojcenie par mesiacov bolo o dojceni iba z jedneho.

ivinkapink
Včera o 23:14

Ja som dve deti dojčila len z jedneho prsnika, neviem preco ten druhy odmietali, akoby v nom bolo menej mlieka alebo ziadne...aj ked som odsavala, vzdy v nom bolo menej...