Keď dieťa hryzie do prsníka

bakiska
18. apr 2015

Ahojte mamičky,
môj 8 mesačný syn ma hryzie do prsníka neustále pri kojení, už vážne uvažujem o odstavení kojenia, mám až modré bradavky. Ako to vysvetliť 8 mesačnému dieťaťu že to nesmie?? A ešte poslednom čase začal aj štípať rukami, všetci sme taký od neho doštípaní, až máme modriny, neviem ako mu to vysvetliť že to nesmie, hneď jak som pri nom, abo si ho zoberiem na ruky už ma poštípe aj som už naňho zvýšila hlas ale on nechápe že to nesmie... Prosím o radu ďakujem

jeanien
18. apr 2015

ahoj, môj malý ma hrýzol od malinka, on sa proste tak silno prisal až hrýzol...dokonca mi odkusol kúsok bradavky...Gynekologička len pozerala ako puk....Mne čo pomohlo bolo, že som začala používať klobúčiky, a tak som ho kojila veeeeľmi dlho, lebo ináč to nešlo...a kojila som do 18-tich mesiacov...Bola by školda keby si prestala kôli tomu...ale ak kúše alebo štípe naschvál tak by som ho tak jemnučko capla, akože to nesmie, aby to pochopil...aj môj mal obdobie, aj štípania, aj hryzenia, aj ma chcel búchať, ale všetko sme zvládli...napr. ke´d ma chcel cápať, tak som mu jemne capla naspäť a vysvetlila že ma to bolí, a on cítil tiež že ho to bolí, tak to pochopil...

jurly
18. apr 2015

@bakiska uz je tu podobna tema, skus vyhladavac. ja som to riesila hned v zárodkoch- povedela som iba no, no- to boli stipnutim do licka. ziadne usmievanie. pomohlo.

jamabe
19. apr 2015

No keď toto moja skúsila 1x, len som povedala prísne "no-no" a vzala jej prsník. Pochopila po 2 razoch a už to neurobila. (Mala 6 mesiacov..)

luba41
19. apr 2015

nepoužívate cumlík? flašu? dojčíš na požiadanie? vela príkrmov? deti reagujú hryzením prí znížení tvorby MM..to štípanie-treba tomu predchádzať, on nevie že robí zle..treba predtým ako to ide robiť odpútať pozornosť, hlavne nekričať alebo sa nesmiať tomu ..ono to prejde, zabudne a "nájde si inú zábavku..ak to robí pri dojčení, daj si niečo na krk, nejaký prívesok aby sa tým mohol zabávať..