icon

Kedy sa vám pustilo mlieko po sekcii?

2. nov 2023

Maminky viem že je to individuálne ale kedy sa vám pustilo mliečko po sekcii? Brali ste niečo na podporu laktacie?

petulkahu
2. nov 2023

Prve dieta - 4 den, druhe dieta - hned.

pininka1
2. nov 2023

Prvé katastrofa, druhe som už nenechala nič na náhodu, po pôrode som vypila pol litra čaju na dojčenie a do rána som mohla celú pôrodnicu zásobovať mliekom. Pri tretej tiež hneď na druhý deň, prekladala som co najviac, keďže mala zltacku.

valeriakadarova
2. nov 2023

V pondelok som rodila a mlieko sa spustilo v stredu, s tym, ze ja som nemala moznost prikladat keďže bola malá v inkubátore...

majlo1234
2. nov 2023

Trvalo to tyzden, ale ja som bola strasne vystresovana a skoro som nespala, nejedla a nepila. Pomohlo mi dat sa do kludu a odsavat pravidelne, lebo babo sa nechcelo prisat

tamvtme
2. nov 2023

moje dieta sa po sekcii prisalo hned ale mne sa mlieko tvorilo velmi postupne a velmi malo....v porodnici ma hned vystresovali, ze moje je dieta je velke (cez 4kg) a je hladne tak hned sup dokrmit umelym....takze domov som sla s tym, ze nemam dost mlieka pre moje dieta a musim dokrmovat....nastastie som rychlo zistila, ze toto smeruje k ukonceniu dojcenia, kedze umeleho bolo coraz viac a mojho coraz menej....tak som sa zatala, 3 dni a 3 noci dieta pomaly nonstop na prsniku ale mlieko sa rozbehlo a dojcila som nakoniec skoro 3 roky 🙂

siska53
2. nov 2023

V podstate hned.. len na zaciatku to mozno tak nevidno, kedze ide o mledzivo a je ho malo.. ja som ani pri jednom nemala problem.. Preventivne, aj to preto, ze mi to chutilo, som si varila caje na kojenie.

ivangeline
2. nov 2023

Po 4 dnoch trocha... ale tak viac po vyse tyzdni...az sa babo zacalo prisavat. Pokym bol v inkubatore,bola to bieda...odsavanie atd..

katkaazoran
2. nov 2023

... po 3 týždňoch, brala som Senovku a Benedikt 4 x 2 tbl. a pila som čaj na podporu dojčenia

autor
2. nov 2023

@ivangeline a nemali ste pocit takých plných pŕs ako kameň ? Ja som skúšala odsavat aj ručne aj elektrickou a nič

autor
2. nov 2023

@majlo1234 a mali ste prosím ručnú či elektrickú odsávačku?

autor
2. nov 2023

@valeriakadarova a ako ste to riešili?

valeriakadarova
2. nov 2023

Nijak, malú priniesli v stredu na 10 minút a ako mi ju dali do náruče tak sa mlieko spustilo samo, potom mi doniesli odsávačku a odsávala som jej mlieko kým ju nezačali nosiť na kojenie. V sobotu sa už pekne prisala a domov sme už odchádzali s tým, že bola plne kojená 🙂

majlo1234
3. nov 2023

Mala som elektricku odsavacku. Dieta som vzdy skusila prilozit, a ked nic, skusala som cievku, to tiez nic moc, potom lyzickou a striekackou krmit a nakoniec som siahla po flasi, to bola ulava☺️ od momentu, kedy sa mlieko spustilo bol cisto na materskom mlieku a dojcim doteraz(2 roky)
Ak mas “kamenne prsia”, chod pod teplu sprchu, ohrej si ich poriadne a vymasiruj, vystlacaj rukami, a vystriekaj odtual mlieko do zmaknutia. Na tvrde prsi sa ti babatko nebude vediet prisat a je to velmi bolestive

autor
3. nov 2023

@majlo1234 no len som skúšala a mlieko nejde žiadne ani kvapka ja musím skúšať odsavat ale keď mi nič nejde som zúfalá z toho maličkého máme na ventilácii na kyslíku má zápal pľúc a ešte aj žltačku dostal bobatko.