Kojenie sa mi protiví
Ahojte. Možno sa Vám hneď týmto nadpisom budem zdať ako nenormálna ale proste si neviem pomôcť a potrebujem sa vyrozprávať. Hnusí sa mi kojenie. Mám malú dcérku ktorú som kojila plne 2 mesiace potom začalo mlieko rapídne ubúdať mala neprinerala bola nervózna . Nebudem tvrdiť, že mi to nevyhovovalo. Pripadam si ako krkavčia matka,
Keď niečo takéto vyslovim. Kojenie mi spôsobovalo neprijemne pocity bolelo má, bolo mi to neskutočne neprijemne a strašne má to stresovalo, absolútne sa u mna nedostavil ten blažený pocit z toho ako to opisujú iné mamičky. Od 4 mesiacov sme výhradne len na umelom mlieku. Vzdala som to ani som sa nesnažila nájsť pomoc laktacnej nestala som o to mat viac mlieka, čo by sa pravdepodobne s pomocou podarilo . Dokonca mi je vyslovene neprijemne vidieť iné mamičky kojiť a odhaľovať sa pri tom a čím staršie deti tým nepríjemnejšie sa mi na to pozera. Absolútne mi to nepríde prirodzene, vzbudzuje to u mna skôr uchylny pocit vidieť veľké dieťa na prsníku. Svoje dieťa milujem starám sa on najlepšie ako viem, dokonca mi veľa spolumamiciek povedalo ako úžasne zvládam dieťa, že mame super režim, že vôbec nepotrebujem od nikoho pomoc a zvládam to bez problému ale s týmto sa bojím hocikomu priznať lebo sa bojím, že by má ukameňovali. Viem že je to podľa odborníkov to najlepšie čo môžem svojmu dieťaťu dať, aj keď ja sama o tom pochybujem popri tých vsetkych chemikaliach čo jeme a postupne prechádzajú aj do mlieka ale proste si neviem pomôcť.mali ste niektorá z vás podobný problem ?
Nekojila som a môjmu dieťaťu nič nechýba. Ma 18m nebol chorý ani raz, žiadne alergie. Je na UM od malička.
@ariannazara to aku ma imunitu mu preverí škôlka
@0silvia0 to mobil prepisuje, maju specialny typ🙊
Zdielam vsetko co si napisala. My sme vydrzali 2 mesiace, potom sme zistili ze mala nam nepribera, hned ako sme presli na UM vsetko sa zmenilo k lepsiemu. Za tyzden pribrala to co pred tym za mesiac. Prestala nam plakat, co bolo premba ako zazrak. Mne najviac vadil ten tlak z okolia, vsetci len musis jest, musis pit aby si mala mlieko. Ale nikto mi nepovedal ze "ked ti ta mala od zaciatku place, nechces skusit UM, mozno je hladna".
Kojenie je prirodzena zalezitost tak ako sex. Mozno aj ten sa niekomu hnusi. Ten blazeny pocit nastava podla mna hlavne u prvorodiciek od 3+ mesiaca ked dieta vykazuje uz ako take emocie. Kojit sa ma kym je to komfortne pre matku aj dieta. Ja som teda videla uz mnoho zien kojit, ale nikdy som nevidela ziadnu sa odhalovat ako pises, ze by som sa na sekundu vobec mala nad tym zamysliet. . Bolest alebo teda nepohodlie pri kojeni moze byt prve dni, tyzdne a ak pretrvava tak asi sa robi daco zle. Ale ked niekto pochybuje, ze je to top vyziva pre dieta a k tomu sa pridruzi znizena laktacia alebo babo co pyta kazdych 30min cuc, bolest, s takym postojom chapem ze sa to moze zhnusit lebo je to obtazujuci ukon a menej pohodlne ako flasa. Zjavne sa s tym nevies zmierit a nie si o tom presvedcena celom, ked mas problem sa priznat. Predstav si, ze by ti niekto povedal, ze sa mu hnusi sex. S tymito tvojimi pocitmi by som sa ja radsej nepriznavala, aby som sa usetrila tych komentov a rozmazavania. Btw, co je take uzasne na tom zvladnut sama jedno male dieta...
@777januska777 ja len teda ze prsia sú veľmi vzrusive a môžeš mať z ich dotykov orgazmus. Aj to je funkcia pŕs, a celkom podstatná.
@beata_k A co na Morave? 😉
Mam do roka odkojene dve deti, takže určite žiadnej kojacej matke nič "nezávidím" (niektoré si fakt myslia, že im celý svet aj ich prdy závidí). Napriek tomu som kojenie bytostne neznášala, obmedzovalo ma, vadilo mi a veľmi som uvítala, keď sa deti odstavili. Akceptovala som fakt, že je to ideálny spôsob stravovania pre dieťa a rok som skripala zubami (nie od bolesti), lebo som to považovala za svoju materskú povinnosť (a mala som mlieka plno). Ale vždy mi liezli na nervy euforicke príspevky, ako super je kojiť a krásne a úžasné..... Pre mňa nie. Vnímala som to ako obťažujuce a otravné. Ale zase ma nijako netrápia iné kojace ženy. Aj keď sa čudujem, prečo majú niektoré nutkavu potreby kojiť veľké deti co najverejnejsie. A kojila som, je mi fuk, aký cechizmus to je. Stačilo mi, že som sa ako dojnica cítila, nemusela som sa v tom utvrdzovat "dojčením"
Tak pozri. Dojčenie nieje len profit a už vôbec to nerobia matky pre seba, ale len pre dieťa. A celkom nechápem prečo riešiš a pozeráš na iné matky čo dojčia keď ti to je proti srsti. Nie si divná ako nie sú divne, ženy, čo dojčia. Len máš na to iný názor.

Nesúď a nebudeš sudená😉tiež si maslím, že si sa podvedome ešte nezmierila s tým, že nekojiš. Si veľmi útočná a ženieš to dosť do extrémov. Proste nerieš, keď chce matka kojiť do 4 rokov, tak nech, veď to je jej dieťa, jej mlieko, jej cicky, jej vec. Mala som to ako ty, pred každým kojenim zovrety žalúdok, búchanie srdca... Najviac by som to prirovnala k čakaniu pred zubarom😄pri prvom mi odišlo mlieko po mesiaci. Pri druhom som laktačnu rlv nemocnici rovno otočila vo dverách a doma sme už fičali na umelom. Ale teda nikdy mi nevadil pohľad na kojacu matku. Skôr mi to prišlo prirodzene a nijako mi nevadilo ani sedieť vedľa švagrinej a debatovať keď išla kojiť a zavolala ma so sebou. UM neznamená, že si horšia matka od tých čo koja. Keď sa ťa niekto spýta či kojiš,neobhajuj sa - nemáš prečo niekomu vysvetľovať svoje rozhodnutia, si dospelá, tak čo koho do toho a keď ti to nieje príjemné tak odpovedať vôbec nemusíš🙂