icon

Kojenie starších detí

anieli_1
14. feb 2012

Ahojte moj syn bude mat za chvilku 2 roky a stale sa kojime.Okrem neho kojim este aj mladsiu dcerku a tu kym nedokojim tak neexistuje jeho odstavit 😅 Tuto diskusiu som zalozila pre maminky ktore koja tiez starsie deti ako to zvladaju ake su problemy ale aj radosti 😝 ale aj maminky co uz kojili taketo deti ale uz nekoja a poradia 😉

Strana
z2
anieli_1
autor
14. feb 2012

@monickapd no ja mam teraz muza doma lenze on len mama mama a mame k tomu jednoizbak(dufam ze uz nie dlho) takze je to aj tazke ze by isiel uz do svojej izby to by podla mna pomohlo ze by sa tak trosku viac osamostatnil.........inak on je velmy vyspely inteligentny chlapec pol roka je bez plienky sam chodi od 10 mesiacov a aj taky rozumny aspon co mi vravisa dookola ze je mudry na svoj vek len taky to maznavy a straaaaaaaaaasne hyperaktivny deticky vonku sa ho boja teda tie co ho nepoznaju bo ten len tuli pusinkuje niekedy az moc ako tam zle nerobi ale doma mi aj na plafon vyleze ako niekedy som fakt na psychyitriu z neho...........sem tam si ho bere moja mama na vikend ale ze tam je jak anielik aj vsade kde ja niesom ze ked tam som ze je to uplne ine dieta..........a to sa snazim sa s nim hrat citat si spievame si aj s malou sa uz zacinaju hrat teda ho nechavam po nejaku mieru s nou nech sa naucia aj von s nim chodim medzi deti.........od septembra by mal ist do skolky mozno este aj to pomoze.....

anieli_1
autor
14. feb 2012

a uz mi prepisali temu uz som cakala kedy to pride 😀

monickapd
14. feb 2012

@anieli_1 🙂 to pomoze urcite...este zvladnut nastup do skolky a bude dobre 🙂 potom sa mu uz da vysvetlit viac aj na priklade inych deti....nebude predsa plakat za mlieckom velky skolkar 😉 oni to beru tak vazne ze su uz skolkari 😉 😉 uz len vydrzat..viem ze to je tazke.. ale bez nich by to bola nuda 🙂 😉

zuzin78
14. feb 2012

@anieli_1 je to tazke obdobie pre malinkeho, ma sestricku a musi sa delit o nieco take dolezite ako je maminka. on to pochopi, len to treba stale opakovat 😉 a hlavne pevne nervy. je v obdobi vzdoru, ani sam nevie poriadne preco sa nahneva. okolo 2,5-3 rokov uz viec deti chapu. 🙂
klobuk dole , ze zvladnes take malinke deti .
ja mam rozdiel 2roky a 11mesiacov a niekedy mam dost 😉

bleelka
14. feb 2012

noooo, tak som zvedava ci tato tema sa nebude tykat aj mna. moja dcerka ma pomaly 28 mesiacov a pred vyse 2 tydnami som zistila, ze som asi prisla o mlieko. kedze som na to cakala a spoliehala sa, ze sa mi mlieko same strati v polovici druheho tehotenstva, aj sa tak stalo... ale mala si cucka dalej. sice len cucka, potiahne par krat a odtiahne sa, pomojka, pohladka a pri zaspavani chyti bradavku a zaspi. pytam sa jej ci este ide mliecko a ona ze ano, ale nech stlacam prsnik ako chcem, nic z neho nejde, tak tam uz asi mlieko nemam... a predpokladam, ze ak ju to neomrzi, tak ked sa mi po porode zacne tvorit znova mlieko, ze zas zacne pytat a tandemu sa nevyhnem 😒 takze ja ti neporadim, u mna to bolo tak, ze som to nechavala na nu, kedy sa sama odstavi, bolo mi prosti srsti odstavovat ju nasilu, pocuvat plac, prosikanie...nemam to srdce nedat ked mam... takze ja som sa spoliehala, ze dalsie tehotenstvo to vyriesi a snad aj vyriesilo.... noc prespi uz od svojich 2 rokov, takze nocne kojenie si zrusila sama, ale este 3-4krat pytala aj cez den a to sa samo upravila, prestala som to riesit a kaslala na okolie, nechala som to na svoje dieta. verim tomu, ze ked bude pripravena odstavi sa sama. v nasom pripade teraz od cuckania naprazdno a ked si neda vysvetlit, ze mliecko je pre mladsiu sestricku, tak sa budeme kojit aj nadalej i ked to by som uz asi nerada....

anieli_1
autor
14. feb 2012

@bleelka no aj mne tak odislo mlieko presne ako tebe ale skoro hned mi doslo kolostrum takze mozno to bude tak aj u teba .....al uvidis mozno u nej to pride take samo ze uz nechce 🙂
@monickapd no aj ja si myslim ze to bude potom celkom dobre to bude mat akurat mala necelych 14 mesiacov a mozno to bude aj pre oboch uz koniec 😀

eja28
19. apr 2012

ja som dceru kojila 2 roky 2 mesiace a odstavila som ju preto lebo uz tahala strasne malo, bolo to skor len cuckanie na uspavanie a upokojovanie....jedneho dna som si Posolila bradavku, dala jej do pusy, bolo jej to hnusne, a tak som jej povedala ze mliecko sa pokazilo. ona to akceptovala a odvtedy sme prestali. Teraz kojim syna zatial 5ty mesiac, ale je straaasne velky cca 10kg, a velmi casto v noci vstava....takze uvidim kedy odstavim jeho

Strana
z2