Kojili by ste popri užívaniu Nemotanu?

mamucka
15. sep 2016

Ahojte, prosim viete mi niekto poradit?napisat nazor? uzivam liek nemotan, ucinna latka je nimodipin, beriam ho teraz tyzden a uz ho pomaly vysadzam, lekarka neurologicka mi povedala nekojit, aj v pribalovom letaku je nekojit, nasla som, ze liek nebol testovany na kojacich zenach, preto je to osetrene. pisala som na mamilu a tam mi napisali, ze pokojne dojcit mozem, ze ucinna latka je dostatocne preskumana,/no bojim sa, ze na mamile napisu kazdemu, ze vsetko je ok, len aby matky dojcili/ volala som aj mudr.Miklovicovej, vraj je to odbornicka na vyzivu deti a tiez povedala, ze je to ok. no stale mam dilemu aby som v dobrej viere synovi viac neublizila. co by ste urobili vy? bola som v nemocnici a uz dva tt len odsavam a mliecka uz ubuda, bojim sa, ze o neho pridem. dakujem za kazdy nazor. 🙂

mamucka
autor
15. sep 2016

jaj a nasla som este toto, na str. 14 je o nimodipine

http://www.nspnz.sk/neonatal/lieky_a_laktacia.pdf

evittam
15. sep 2016

@mamucka Pozri, držala by som sa rady neurologičky a odborníkov a nie nejakej mamily - to je len "dojčoweb" - tam ti vždy poradia, že môžeš dojčiť - aj keby si brala drogy, pila a neviem čo..... Ale samozrejme je to hlavne na tvojom rozhodnutí.

rheuska
15. sep 2016

Ja som zase za názor, ze pokiaľ kojenie má viac benefitov ako lieky tak kojit. Skoro všetky lieky majú v letáku, že nekojiť. Mamila si to tiež nevycucala z prsta a robia vyskum. Všetky lieky neodporúčajú, takže asi vedia prečo sa na niektoré môže a niektoré nie.

dekys
15. sep 2016

Kojila by som

xevulax
15. sep 2016

drzala by som sa rady lekarky- plus aj pribalovy letak co to napovie.