icon

Koľko držať novorodenca vo vyššej polohe po kŕmení?

8. máj 2025

Ahojte vždy mi zaspinka a neodfrgbe si..

anavixy
8. máj 2025

A ma problem s grckanim? Ak nie, tak je to ok, moze spinkat.

pribinak
8. máj 2025

Nemusí si odgrgnut, pokial ho netrápi bruško tak je to úplne ok

lucia13022023
8. máj 2025

Moje dieťa nikdy negrglo po jedeni.

autor
8. máj 2025
@pribinak

Nemusí si odgrgnut, pokial ho netrápi bruško tak je to úplne ok

@pribinak trápi ho bruško práveže 😒 dávam ho vždy na bok ak zaspinka. Ale keby ho mám dať odgrgnuť, tak sa mi zobudí, a zas to iste dookola. A vždy keď ho uložím tak mi chrčí z mlieka alebo dostane štikutku

autor
8. máj 2025

A nie negrcká iba niekedy keď mu to ide hore ale fakt len zriedkavo

lenkakravcova
8. máj 2025

Protirefluxny klinovy vankúš máš? Ak áno, nechať ho na ňom spať a na bruško ešte pred lepením dať Espumisan.

autor
8. máj 2025
@lenkakravcova

Protirefluxny klinovy vankúš máš? Ak áno, nechať ho na ňom spať a na bruško ešte pred lepením dať Espumisan.

@lenkakravcova nemám ale chcem kúpiť . Môže byt takýto podľa vás? A pediatrička nám odporučila probiotiká a sab simplex , či je lepšie espumisan?

lenkakravcova
8. máj 2025

Určite si ho kúp čo najskôr. U nás jedine ten vankúš pomohol. Dieťa mi inak negrgalo nikdy a len mu bolo bez toho vankúša zle a vracalo po najedeni sa. Hneď ako som ho dala (presne tak ako je na obrázku len ešte bokom) tak to prestalo a začalo oveľa lepšie spinkať. 🙂 Zatiaľ kým ho nemáš, skús takto podlozit niečom pevným nižším vankusom hlavičku vyššie.

janetinka27
8. máj 2025

Ahoj, ano, klinovy vankus.mozes si taky kupit aj do kocika, ten je mensi
Plus espumisan L pre deti 25 kvapiek do flasky
Na grgnutie pomaha aj tlapkanie zospodu ako po zadku, ale zrejme ste skusali uz vsetko

domka222
8. máj 2025

Cca 15-20 min po jedle by si ho nemala dávať ležať. Pod matrac klinový a aj počas dňa vyvýšená poloha.

autor
8. máj 2025
@janetinka27

Ahoj, ano, klinovy vankus.mozes si taky kupit aj do kocika, ten je mensi
Plus espumisan L pre deti 25 kvapiek do flasky
Na grgnutie pomaha aj tlapkanie zospodu ako po zadku, ale zrejme ste skusali uz vsetko

@janetinka27 ahoj, ďakujem pekne . Práveže sme ešte nič neskúšali iba začneme ☺️ nakoľko sme včera boli u pediatričky

janetinka27
8. máj 2025

Mne v porodnici vraveli, ze niektore deti nepotrebuju odgrgnut a ze aj nase je v pohode bez grgania.ale bolo to aj tym,ze sestricky ho vyborne nakrmili, ale ja som to tak nevedela.najprv som ho nedavala odgrgnut, potom ckalo pol hodiny, mala som stres.doma som davala odgrgnut na pleci, babo som mala vysoko na pleci ako vrecko zemiakov skoro🙂 tlapkanie zospodu po zadku pomohlo a grgavalo do par sekund po nakrmeni. Prve tyzdne som davala odgrgnut aj 2x pocas krmenia a raz po krmeni.Kazde babo je ine, ale skusajte a snazte sa mu pomoct, najdete si svoj sposob🙂