Koľko odsatého mlieka pre mesačné dieťa je vhodné?
Ahojte začala som si odsávať mlieko, ale netuším koľko toho môžem dávať . Nechcem any sa prejedli pretože ešte mu chcem dávať prsník aby zaspal
Keď ti chytí prsník, tak načo si robiť robotu a odsávať?
Daj toľko, aby bolo dieťa sýte, potom šupni prsník ako cumlík 🙂
@denkabemommy na ňom už iba zaspinka
Stále nevidím dôvod prečo rovno nenadojčíš dieťa a súčasne ho zaspať na prsníku. Úplne zbytočnú robotu si pridávaš 🙂
Stále nevidím dôvod prečo rovno nenadojčíš dieťa a súčasne ho zaspať na prsníku. Úplne zbytočnú robotu si pridávaš 🙂
@denkabemommy
@denkabemommy pretože na prsníku vie byt aj tri štyri hodiny a nespať
Takto mám istotu že je nasýtený a iba dotuknem prstom čo trvá max 5-10 min
Ako neviem, skúšam. Som prvorodička. A myslela som si že mám malo mlieka. Pretože bol nervozny nepokojný
Bábätka chcú proste blízkosť, také to prepojenie s matkou, preto sa dojčí aj dlhšie, je im to prirodzené, ono to postupne prejde a bude chcieť menej, potom zas obdobie kedy viac a potom zas menej… ako na hojdačke ale ak chceš dojčiť dlhodobejšie, tak dávať fľašu a potom prsník je záhuba dojčenia.
Bábätka chcú proste blízkosť, také to prepojenie s matkou, preto sa dojčí aj dlhšie, je im to prirodzené, ono to postupne prejde a bude chcieť menej, potom zas obdobie kedy viac a potom zas menej… ako na hojdačke ale ak chceš dojčiť dlhodobejšie, tak dávať fľašu a potom prsník je záhuba dojčenia.
@denkabemommy chcem minimálne do 6 mesiacov. Vyčerpáva ma to. Viem , že chcú blízkosť, ale niekedy toho mám snad pokrk.. do toho bolesti bruška obmedzená v jedle. Niekedy ani nestíham jesť.
Zaobstaraj si kvapky pre babatko - coliprev, to je snáď zázrak pri dojčení 🙏 odskúšané 2x na svojich a v okolí každému bábätku pomohli tiež. Nebudeš potom obmedzená v strave vôbec ničím. Ja som dojčila obe deti vyše 2r, takže u druhého som jedla od začiatku všetko 🙂
Aj ja mám mesačné bábätko aj týždeň a tiež sa mi bábo jedovalo na prsníku lebo som mala malo mlieka... Už len odsavam a dokrmujem aj UM. Takto mám prehľad presne koľko vypije a nekrmime sa cez 2 hodiny. Moja ale od prvého dňa je strasny hlados, má 5,5kg. A ja mám málo mlieka. Bolo to veľmi chaotické najskôr vážiť potom jesť potom zase vážiť a nakoniec aj tak som musela dorobiť UM. A ona medzi tým vrieskala lebo nebola najedena chuda. Takto plače Max 5 minút kým zohrejem mlieko.
Moja rada je, urob tak aby aj tebe bolo dobre. Aby si sa cítila dobre. Moja momentálne papa 120 ml, keď dlhšie spí 150.
Napísala som to škaredo že vrieskala ale je to tak. Ona plače keď je hladná tak že sa ledva vie nadýchnuť a mňa to psychicky vycerpavalo...strasne...
Aj ja mám mesačné bábätko aj týždeň a tiež sa mi bábo jedovalo na prsníku lebo som mala malo mlieka... Už len odsavam a dokrmujem aj UM. Takto mám prehľad presne koľko vypije a nekrmime sa cez 2 hodiny. Moja ale od prvého dňa je strasny hlados, má 5,5kg. A ja mám málo mlieka. Bolo to veľmi chaotické najskôr vážiť potom jesť potom zase vážiť a nakoniec aj tak som musela dorobiť UM. A ona medzi tým vrieskala lebo nebola najedena chuda. Takto plače Max 5 minút kým zohrejem mlieko.
Moja rada je, urob tak aby aj tebe bolo dobre. Aby si sa cítila dobre. Moja momentálne papa 120 ml, keď dlhšie spí 150.
@majus2323 ďakujem pekne. Aj môj vrieska. A ja som teraz nevedela že či to je z brucha alebo z hladu.. včera vypil odsateho mlieka skoro 60ml sa mi zdalo že to bolo na neho priveľa ale stále chcel ešte viac. Asi sa poradím s doktorkou. No aj ja by som chcela preskočiť na UM. Niekedy to je strašné
Zaobstaraj si kvapky pre babatko - coliprev, to je snáď zázrak pri dojčení 🙏 odskúšané 2x na svojich a v okolí každému bábätku pomohli tiež. Nebudeš potom obmedzená v strave vôbec ničím. Ja som dojčila obe deti vyše 2r, takže u druhého som jedla od začiatku všetko 🙂
@denkabemommy ďakujem 🙂 už ma akože dosť kvapiek. SAB simplex, probio-fix baby , kanavit, vigantol (vitamín D)
Ja odsavam uz 9m a nikdy som neriesila, kolko vypije - malo, ci vela. Rovnako ako pri dojceni. Uz mala vseljake obdobia
Podla mna materskym mliekom sa nemoze prejest. Dala by som tolko kolko bude chciet. Jedine ak ma reflux, tak radia ze krmit castejsie mensimi davkami.
Aj moje dieta okamzite zaspalo na prsniku. Aj ked bol hladny. Nic nepomahlo. Tiez som musela odsavat.
60 ml mm nie je na mesacne dieta privela, pokojne moze 90ml urcite, niektori vypiju aj viac. Ty sa riad svojim dietatom - daj mu 90 a sleduj - je spokojny, vydrzi aspon 1,5-2h v klude napapany? Ak ano, tak to staci, ak nie, tak davku zvys a zasa sleduj. Viac ako 120 by som nedavala ale.
Problem moze byt v neefektivnom sani na prsniku, sice sale, dudle, ale mlieko nevytiahne tak, ako by bolo potrebne, aby sa aj napapal. A mozno len potrebuje byt na prsniku…
Su aj tabulky, kolko ma vypit babatko od narodenia podla hmotnosti babatka. Skus pohladat, budes mat aspon orientacne udaje. Nevieme, ci ma babatko 3,5kg alebo 5,5kg.
Záleží od bábätka ale 60 je za mňa malo. Pediatricka mi povedala keď mala mesiac že by mala už piť na jedno kŕmenie od 120-150. Lenže moja je ozaj jedák a je veľká, už sa narodila veľká ...
Určite sa neboj dokrmit aj UM. Proste kojenie nie je pupok sveta keď je bábo nespokojné lebo ma málo. Ty si nervózna aj ono je potom nervózne. Treba si to nastaviť tak aby aj ty si bola v pohode a hlavne aby bábo bolo najedene toľko koľko potrebuje. Nech není kŕmenie pre teba len hodiny stresu lebo ja som zvykla aj plakavat s ňou keď tak moc plakala od hladu lebo ona znela že ju tyrame tak plakala... A bolo to k ničomu pre obe. Teraz ju krmim kedy chce ona po 3-4-5 hod. keď mám tak mojim a keď neni tak UM ale hlavne do 5 minút papá a po najedeni je kľudná. Dávam jej aj probiotika a espumisan lebo ju aj brucho boli občas. Akože fakt ťa chápem že si z toho na nervy lebo ten ich plač je fakt vyčerpávajúci keď chces aby mu bolo dobre a nejak sa to nedarí ...
Inak možno aj ten vigantol mu nesedí , veľa bábätiek ho nie moc dobre toleruje, možno skús Devit.
Za mňa na bolesť bruška: Espumisan kvapky.
Dojčenie väčšine deti stačí, ale nie tabuľkové. Moje deti nikdy nejedli presne po 3 hod.
Teraz dcéra pije niekedy o hodinu, niekedy o dve. Niekedy si pospi dlhšie - 3,5hod. To je Max. A deje sa to asi raz za deň alebo dva taký dlhší interval. Inak chce sa dojčiť dookola.
A tiež chce byť počas dňa na rukách. Predchádzajúce dieťa mi spalo pekne v postieľke medzi dojčením. Toto sa chce túľať. Ak máte podobne dieťatko, tak riešenie je iba jedno: nosič alebo šatka. UM v tomto ohľade nepomôže (a častokrát zhoršuje trávenie). Poriadne nadojcit a nosiť na sebe. Také bábätko chce cítiť dych matky. (Trvá to do 3-4mes, aspoň tak som to mala u prvého), takže už len vydržať pár týždňov 🙂
Záleží od bábätka ale 60 je za mňa malo. Pediatricka mi povedala keď mala mesiac že by mala už piť na jedno kŕmenie od 120-150. Lenže moja je ozaj jedák a je veľká, už sa narodila veľká ...
Určite sa neboj dokrmit aj UM. Proste kojenie nie je pupok sveta keď je bábo nespokojné lebo ma málo. Ty si nervózna aj ono je potom nervózne. Treba si to nastaviť tak aby aj ty si bola v pohode a hlavne aby bábo bolo najedene toľko koľko potrebuje. Nech není kŕmenie pre teba len hodiny stresu lebo ja som zvykla aj plakavat s ňou keď tak moc plakala od hladu lebo ona znela že ju tyrame tak plakala... A bolo to k ničomu pre obe. Teraz ju krmim kedy chce ona po 3-4-5 hod. keď mám tak mojim a keď neni tak UM ale hlavne do 5 minút papá a po najedeni je kľudná. Dávam jej aj probiotika a espumisan lebo ju aj brucho boli občas. Akože fakt ťa chápem že si z toho na nervy lebo ten ich plač je fakt vyčerpávajúci keď chces aby mu bolo dobre a nejak sa to nedarí ...
@majus2323 u nás rovnako, malá sa narodila 4,4 kg a proste z prsníka jej bolo málo a musela som ju dokrmovat a stále musím lebo aktuálne má 7 týždňov a 5,7kg 😅 ale niekedy jej stačí aj prsník (väčšinou v noci). Každá matka má vlastnú intuíciu a vie čo jej vyhovuje aby mala aj spokojné bábätko.
@majus2323 u nás rovnako, malá sa narodila 4,4 kg a proste z prsníka jej bolo málo a musela som ju dokrmovat a stále musím lebo aktuálne má 7 týždňov a 5,7kg 😅 ale niekedy jej stačí aj prsník (väčšinou v noci). Každá matka má vlastnú intuíciu a vie čo jej vyhovuje aby mala aj spokojné bábätko.
@jamrinka aj naša má skoro 5,7 a 7 týždňov , pôrodná bola 4350 😁 ale teda prsník by jej už nestačil ledva 2 kŕmenia za deň odsajem ... Keby tak strašne neplakala od hladu ale že fakt strašne tak by som to skúšala s prsnikom naďalej ale to sa nedalo. Bludný kruh celé toto kŕmenie 😁 a do toho ešte kokiky 🥴

Keď ti chytí prsník, tak načo si robiť robotu a odsávať?
Daj toľko, aby bolo dieťa sýte, potom šupni prsník ako cumlík 🙂