icon

Koľko trvá zastavenie tvorby materského mlieka?

6. júl 2025

Mamky prosím vás ako to je s materským mliekom ak prestanem kojit. Po akom čase uz nebudem mat mlieko? Ci je to u každej ženy inak? Dnes je druhy den co som nedala prsnik dcerka ma 2 roky chcem uz prestať dávať. Zaspavala mi na prsníku ( co bolo niekedy dost narocne) a teraz zaspi len na mne na rukách ( niekedy mám takú chvíľku ze dam prsnik lebo mi je ľúto ak si pýta a ja nedám 😕 plače ale zatiaľ sa držím viem sú to len 2 dni)
Mamky poraďte mi pomôžte mi ako so zaspavanim a ohľadom toho mlieka
Vopred velka vdaka 🌸

pribinak
6. júl 2025

Salviovy čaj znižuje tvorbu mlieka a ak bude trvať dlho tak gynekológ ti prepise lieky na zastavenie laktácie

colsami
6. júl 2025

Odstavila som zo dna na den lebo som musela (a to bola riadna laktacia). Jeden prsnik do 2-3dni, druhy do tyzdna nemal mlieko. Zasada je neodsavat (tym stale podporujes dalsiu tvorbu) ak sa naplni, iba odstriekas to co je nutne a polahky ide, aby netvrdlo... A bude to fajn 🙂

autor
7. júl 2025
@colsami

Odstavila som zo dna na den lebo som musela (a to bola riadna laktacia). Jeden prsnik do 2-3dni, druhy do tyzdna nemal mlieko. Zasada je neodsavat (tym stale podporujes dalsiu tvorbu) ak sa naplni, iba odstriekas to co je nutne a polahky ide, aby netvrdlo... A bude to fajn 🙂

@colsami Ďakujem krásne za rozpisanie moje prvé dieťa tak neviem všetko....
Ak by som napriklad o tyzden alebo o mesiac dala prsnik tak by sa mi zase vytvorilo mlieko alebo uz sa nevytvorí ?
Ja len tak ak by dieta veľmi plakalo alebo spadne buchne sa.... ale asi jasne ze uz nedávať vobec prsnik ze? Asi len na ruky utíšiť pofukat ránu a tak ze ....
ach jaj aj keď mi to chyba dat si dcérku ku sebe a tak si pekne s rúčkami chytila a dudlala☺️ ale uz musím prestať uz ma 2 roky a aj do škôlky ide o pol roka 🥰

colsami
7. júl 2025

Nie, o mesiac sa Ti ziadne mlieko nevytvori a nevidim dovod toto silit. Dieta uz bude mat ine sposoby, ako sa ukludni. Moje male do par dni uz ani nevedelo ze niekde nieco pytat. Proste nie je, nedostane a hotovo. Prisposobi sa aj Tvoje telo aj dietatko.

autor
7. júl 2025
@colsami

Nie, o mesiac sa Ti ziadne mlieko nevytvori a nevidim dovod toto silit. Dieta uz bude mat ine sposoby, ako sa ukludni. Moje male do par dni uz ani nevedelo ze niekde nieco pytat. Proste nie je, nedostane a hotovo. Prisposobi sa aj Tvoje telo aj dietatko.

@colsami Ďakujem 🙂 Pekný zvyšok dňa želám 🌸🍀☀️