Koľko vypije vaše dieťa pri kojení?
Mile mamicky. Vzhladom na to, ze neviem, ci nasa mala pije vela alebo malo a nedokazem to posudit ani z inych tem, lebo kazdy pise inac, zakladam tuto novu temu, aby som si urobila aspon aky-taky prehlad. Takze zacinam:
1 mesiac/3400g/90 ml
zajtra 5 mesiacov, 7200 g, 190 ml , 4 krát denne + 1 krát príkrm 😲
Budúci týždeň máme 3 mesiace, dnes sme boli vážení v poradni a máme 8500 gramov, 70 centimetrov, niekedy vypijeme 150ml, niekedy 180ml, ale bolo už aj večerné papanie dvojhodinové a vtedy spapal 300ml....🙂
ahojik...tak to mate doma vsichni jedliky 😀 😀
Maty s porodni vahou 2900g ted vazi 9200g,meri 77cm a mlicka mi vypije max.180ml a to musi byt fakt hladovy...poranu vypije tak 120ml,k veceri tu 180tku,ale nekdy jen 100tku...v tomto pripade se behem noci budi na jidlo 3krat a pokazde vypije 160tku...jinak se budi 2krat taky po 160ml 🙂 nikdy toho moc nevypil a tak to dohani v noci a to uz jsme 3noci na pokrac.mlicku 3 a zatim zadna zmena,tak jsem zvedava 😀
ahojte mi máme 9 týždňov a 5240g a papáme 120ml 🙂 kazde tri a pol hodinky a v noci máme jednu osem hodinovú pauzu 😀
5 tyzdnov, doteraz sme pili 60 ml a malej to stacilo 😕 ale od vcera jej davam 75 ml. Ale ako vidim papa extremne malo. Chodime do poradne kazdy pondelok a kazdy tyzden pribera 250. Narodila sa 2730 g a 46 cm. Mam jej davat viac. Mame problem s tym, ze po papani nam mala nezazmuri oka aj hodinu a pol. Neplace, len sibrinkuje s rukami a puci sa. Tak neviem ci ma malo, alebo vela a je jej tazko na brusko... Nekojim, od narodenia papame nutrilon ☹ Poradte...
skoro 6 měsíců, váha cca 7,5 kg a 4x denně 150 ml + příkrm + 90 ml k obědu 🙂
micicici, jestli přibírá 250 ml týdně, tak je to krásný... 😉 rozhodně bych ji nenutila, at spapá kolik spapá... 🙂 my přibíráme zhruba 150 - 200 g... mě říkal doktor, že to stačí...
Naše malá má 7 týdnů, váží 5100, při narození 4 kg a vypije někdy 90 ml a někdy i 140 ml... sice kojím, ale někdy si ji zvážím, takže zhruba vím... nechám ji pít tak jak potřebuje... 🙂
my mame 6tt,vaha 5kil,vyska 157,5cm a papame a 3hodky 133ml...aj v noci
micici: zvlastne,ze pribera,ked tak malo papa...tolko som davala,ked mal maly tyzden 😅 a tiez papa nutrilon a preco chodite do poradne tak casto????? koli comu???
aj moj maly sermuje ostosest...daj ju na brusko...ukludni sa,aj ti zaspi...potom ju kludne pretoc na bok 😉
janka1: co si pamatam,nebolo to tak davno 😉 tak maly vypil ako 2tt 60-80ml
3 týdny - 3840g - 8x denně 80-100ml, občas i víc
ahoj chcem sa spytat. 9 tyzdnovu dcerku a ta ma stale hlad. v kludne vypije niekedy aj 220ml a o hodinu pol pyta znova.. a vypije zase dobrych 120 az 150... a v podstate malo kedy je taka spokojna ze je uplne napapana.. nechapem to.. preco je stale hladna.. aj ked vypije dost toho mliecka 😒 mate niekto s tym skusenost?? inak dokrmujem ju bebou
ahojte, ako meriate to kolko babo vypije ked kojite? vazite ich pred kazdym kojenim a po? mate na to tu specialnu kojenecku vahu? lebo ja aj dokrmujem lebo mliecka mam malo, maly ma 3 tyzdne a spapa tak okolo 60ml a spokojne spinka 3 hodiny.
môj drobec 11.mes. a 2.týždne / 12,30 kg / 79-80 cm / a ešte denne vypije cca 550 ml UM 😀
micici tak ako pisala bocinka - 100-150 tyzdenne je tak akurat takze ak ti pribera 250 tak je to urcite dost... my priberame takto, zajtra mame 3 meisace a papame 150ml kazde 4 hodiny - niekedy aj 6 a viac potiahneme 😉 kolko vazime sa dozvieme v utorok, no dva tyzdne dozadu to bolo 4530g a porodnu mame 3080g 😉 a je taký akurát ani tučnučký ani chudý... 😉 😉 😉
nasa mala ma 3 a pol mesiaca mame 69 cm a 8 kil a papame v noci malokedy a cez den kedy sa jej zachce vypije vzdy 150 a niekedy aj viac
renatkas, občas vážím před kojením a po kojení a mám kojeneckou váhu(vyřazenou z porodnice, když je měnili za digitální). páč jsem musela vážit, když jsme se vrátili z porodky a malej neuměl sát, takže jsem doktorovi musela hlásit, kolik vypije a kolik přibývá. Dohnal to báječně 😅
4 měsíce, 7800gramů a vypije kolem 180 ml po 4 hodinách, v noci má 6 hodinovou pauzu 😉 Někdy ale má žravej den, tak jí i po 2 či 3 hodinách.
moj maly ma 1 mesiac aj 2 tyzdne a papa 5 krat denne a materskeho mliecka vypije 160 - 170 ml skoro pri kazdom papani ..ked sa narodil ma 2970gramov a 50 cm ...a priblizne pred 2 tyzdna mal 3800gramov a 54 cm....
Môj malý vážil pri pôrode 3420kg,ked ho prepúšťali z nemocnice mal 3200kg. Ked mal mesiac mal vyše 4200kg.Doteraz vypil 130ml, a teraz posledné 2 dni už vypije 160ml mlieka. Vyspí 3-4 hodiny.
stamion - jaj konecne niekto , ktoreho babatko vypije tak ako moje🙂)) uz som si zacinala mysliet ze moj maly papa nadpriemerne vela oproti inym rovesnikom.......
pridavam sa do klubu...moja mala ma mesiac a tyzden, porodna vaha bola 3400g, z nemocky sme sli s 3200g, po mesiaci vazila 4300g a pije kazde 2,5 - 3 hodiny na jedno jedenie spapa od 90 do 120ml, my sme na UM.
3,5 mes, 6,7 kg, 67 cm ... 150 ml
Ahojte,moja mala porodnu vahu 2700g, v porodnici sme schudli na 2450g.Teraz ma persne 4 tyzdne,dnes sme sa boli vazit a mame 3150g 😀 Vraj ze sme krasne pribrali🙂 Za 3 tyzdne 700g 😀 A papame kazdne 2-2,5hodky od 100-120 ml. 😉
Moj ročný drobec vypije mlieka na jeden krát maximálne 180ml. Aj to málokedy.
14 dní 3320 g a vypije 100 ml..7x denně..
ahoj. ja mam asi divnu doktorku.. ta moja mi povedala ze jej nesmiem ako 9 tyzdnovej davat viac ako 120ml 😕 comu nechapem...lebo mne v pohode spapa aj 180.... zevraj to neni dobre pre babatko..ked velmi priberie kvoli oblickam a aj kvoli tukovym bunkam ktore zevraj uzpotom nikdy uplne nevymiznu. ... hoci..ja si to neviem v praxi predstavit nechat malu o hlade, uz som si myslela ze sme jediny co tak vela spapame..ale vidim ze je to uplne v norme.. 😠
nikush moja lekárka sa ma vôbec nepýtala koľko malý vypije,bola rada že tak pekne priberá a rastie,ale počula som už od jednej maminy,že tiež jej lekárka zakázala dávať viac mlieka. Ja nenechám svoje dieťa hladovať,a som rada že tak papá a nezvracia. Aj moja dcéra tak jedla keď bola maličká a vôbec nič sa jej nestalo,obličky ma zdravé je štíhla a vysoká,takže nevidím žiaden problém. Kľudne malej dávaj koľko si pýta 😵
Simonka11 tiež som pozerala na tvojho malého aký je zlatý,tak darmo chlapci chcú byť silní tak veľa papajú 😉 Ale nech len sú zdraví a silní, a všetky bábätká 😵
Nas maly ma 2 mesiace a vypije 150 len tak svisti. Obcas este pyta. Nas pediater povedal, ze sa mame prisposobit malemu a jeho potrebam.
baby aj mne lekarka zakazuje davat viac ako 120 ml ale ja ju absolutne neriešim nenecham ho hladovat ....nechapem ako sa mozu riadit tabulkami a zakazovat ked si ocividne pyta viac 🙂
Holky náš malej má tři měsící a dva týdny a vypije 150ml. Doktorka se mě vůbec neptala kolik vypije. Stejně bych ho nenechala hladného .....

6 týdnů/cca 4200g/většinou 120 ml(max. bylo 140,ale to jen jednou)...papá, když si řekne, většinou nebudíme...