icon

Krvácanie pri dojčení

kikipok
9. jún 2025

Zdravím, chcem sa spýtať mám týždňové bábätko a poranené bradavky keď sa mala saje ide jej spolu s mliekom aj krv. Mali ste niektorá rovnaký problém ? Mňa prsník vôbec neboli keď saje len ma hnevá že ide tá krv. Mám si len odsávať alebo pokračovať v dojčení ?

dzescebuly
9. jún 2025

@kikipok skús kontaktovať laktacnu,podľa mňa sa zle prisava drobec,a z tej krvi môže aj zvracať

lucka_ke
9. jún 2025

použi prsné klobúčiky kým sa ti to zahojí

anavixy
9. jún 2025

Prsne klobuciky vobec nie su riesenie. Je potrebne upravit prisatie, aj na klobuciky sa moze dieta prisavat nespravne. Dalej by bolo dobre zhodnotit, ci nemas na bradavke infekciu, napr kvasinkovu. To, ze dieta prehltne krv vobec nevadi, maximalne ju vyzvracia alebo nie. Co ale vadi je to, ze mas ragady a bradavky ti krvacaju, to je potrebne urychlene riesit tak, ze odstranis pricinu - zle prisatie. Na liecbu bradaviek mozes pouzit hydrogelove naplasti od medely, velmi dobra ucinna vec, alebo strieborne klobuciky (napr Silvernurse, nie klobuciky na dojcenie) v kombinacii s mm. Pokial nevies posudit a upravit dojcenie sama, odporucam ti najst si DOBRU laktacnu konzultantku - odporucam najst si konzultantku z Institutu pre podporu dojcenia (googli, maju na stranke zoznam konzultantiek podla miesta ich posobenia).