icon

Laktačný štrajk dieťaťa: Ako to zvládnuť?

25. jan 2025

Ahojte,chcem sa len vyrozpravat. Uz 3 mesiace prechadzame laktacnym strajkom,kedy sa dieta nenakoji,bude tancovat,odtlacat sa a vsetko mozne robit,len nie kojit. Ano,suvisi to urcite,ze som prikrmovala prve 2 mesiace s flaskou,lebo som nemala dostatok mlieka. Avsak napriek snahe,strajk neprechadza. Uz mi to lezie na rozum,doslova,cely den po lyzickach krmit s UM,davat mesacne stvoky eur na bylinky,caje,dzusy na podporu laktacie,nahanat s prsom,cakat pri kociku,ci sa dieta neprebudza a rychlo na prso, uspavat cely den dieta,ktore spat evidentne nechce,som zavreta len doma,stale len riesim spanok/kojenie,ci mam dost mlieka,ked si stlacim prso,mlieko strieka a dieta i tak nechce jest. Noc by prespala,ale ja aby som mala mlieko tak ju budim kazde 2 hodku na papanie. Dnes som sa uz rozplakala,domacnost stoji,starsie dieta je na druhej kolaji,nestiham varit,lebo riesim uz skoro 5 mesiacov kojenie/spanok. Aj by som to ukoncila,ale zase hormony mi hovoria bojuj. Ja uz som tak unavena,ze sa to neda popisat :-/ psychicky,fyzicky,uz to proste nedavam. Dakujem za precitanie.

Strana
z2
pribinak
25. jan 2025

Toto nie je laktacny štrajk…. Ten netrvá 3 mesiace

Prestaň týrať seba aj dieťa.

laskonka_lasky
25. jan 2025

Dala by som umelé. Už som niekde písala keď je spokojná mama je spokojné aj dieťa 🙂 netrap sa..trápiš seba aj maličké.

pribinak
25. jan 2025

@laskonka_lasky ja by som estw odsavala koľko by šlo a potom prešla na UM. Toto nemá žiadny zmysel

anavixy
25. jan 2025

Ved ju nebud a odsavaj v noci. Ved si nekupuj bylinky a hluposti co nepomahaju (lebo vedecky overene ze nepomahaju) a odsavaj pomedzi dojcenie. Neuspavaj ked nechce spat, to je naco dobre?? Prepac, ale toto co robis nie je spravne ani zdrave, obzvlas ked mas este starsie dieta, ktore si toto nezasluzi.

jullyeverest
25. jan 2025

Aj my sme mali krízu ale fľašu som jej nedala lebo z tej jej proste potečie skoro samé. Keď bola hore tak nejedla. Počas spánku som jej v spaní dávala 2x a v noci si dávala budík aj 4x. Prešlo to a bolo to v pohode potom už

lienka.7
25. jan 2025

@autorka uprimne teraz... zdá sa ti normálne co ty stvaras? Sorry, ale tebe toto cele udiera na mozog. A poriadne. Aby som decko nahanala s prsom? Načo ju v noci budis, keď to dieťa nepotrebuje??? V dobrom, odporučam ti psychológa, lebo toto co robíš, nie je normálne. A divím sa, že ti to ešte nikto z rodiny nepovedal.

anavixy
25. jan 2025

@jullyeverest a ako dlho to trvalo ta kriza?

diewcatqoo
25. jan 2025

Prosim ta, prestan... ak mas dost mlieka, tak mozes odsavat, ak chces. Ak nie, tak sa proste na to vykasli a daj umele. Stoji ti to za to? Netyraj seba, dieta a celu rodinu. Nebudes o nic horsia matka, ked das umele. Nepokaz si kvoli tomu vztah so starsim dietatom, na ktore teraz prdis kvoli tomu, aby si nasytila mladsie. To male dieta si nebude absolutne pamatat, ci si ho kojila alebo nie, nikde nie je zarucene, ze bude mat lepsiu imunitu (ja som kojila dlho a moje dieta aj tak vzdy chytilo vsetko, co preslo okolo)... zato starsie si uz mozno bude pamatat, ako chcelo mamu a mama bola nervozna a nemala nan cas.

januska12323
25. jan 2025

Rada sa týraš? Aj celú rodinu?

michaelam2
25. jan 2025

Preco toto robis tym detom, jedno odsunute na druhu kolaj a druhe uplne zbytocne v noci budene aj ked chce spinkat. A to len kvoli tomu ze chces dojcit. Kasli na to, ak chces tak odsavaj a davaj z flasky, alebo daj umele. Ale hlavne sa upokoj lebo z tohto sa zblaznis a vsetci okolo teba tiez. Drzim palce.

marianita3008
25. jan 2025

Podobne som sa trapila takto tyzdne pri starsej, strajky, protest, hrozne to bolo. Pri mladsej podobne, ale tam som uz pochopila,ze to jednoducho nepojde, aj ked sa na hlavu postavim. Ano, stale trocha "oplakavam", ze som mohla dojcit len par tyzdnov, ale otázka - stoji ti to este za to? Sama pises, ze sa nevenujes starsiemu dietatu, mladsiemu teda ocividne kojenie nesposobuje pozitivne pocity, ty si na prasky. Tak by som odporucila trocha zvolnit, a napr ako tu baby radia, odsavat, prikladat, ale nie silou mocou, ze musim a casovat a pod. Pravda je taka, ze ak dieťa nebude plne kojene do roka/ dvoch, nebude to o nic horsie dieta a ty nebudes o nic horsia matka, spravila si pre zachovanie dojcenia dost. ❤️

rybkoava
25. jan 2025

Naša má 7 mesiacov, kojim ju. No momentálne mávam menej mlieka. Do toho niekedy odmieta prsník. Odsajem a dokrmim UM, keď však vidím, že nemám prsia naliate rovno dám UM. Stále mám vodu naň prichystanú. Mám aj druhé dieťa, aj domácnosť a chcem mať aj 5 minút pre seba. Do toho jej idú zuby. Takže sa priprav, že pokiaľ to nestopneš teraz, bude to ešte horšie. Prvú som kojila 3 týždne, je už v puberte a je aj bola spokojné zdravé dieťa. Úprimne, ak by som robila to či ty už by ma piclo alebo by porazilo muža so staršou. Začni si užívať deti a nie sa ničiť kvôli kojeniu. Kojiť je síce super, no nepáči sa mi ako sa to v poslednej dobe prezentuje.

marhulka13
25. jan 2025

Ja som naozaj zástanca kojenia no toto ĵe už masochizmus. Keď máš veľa mlieka, tak by som odsávala koľko by sa dalo a keby nie, tak prejdem na um . V noci by som nasilu nebudila dieta a ani seba. Ved mu tým sama ničíš spankovy režim

autor
25. jan 2025

Ja viem,laktacna vsak odporucila budit v noci,resp.ja ju len dam na prso a papa,snazila som sa robit vsetko,co vravela laktacna a nic z toho Mlieka extra neodsajem,nejde,max 20 ml cez den a uz aj rozmyslam,ze ci je ho vobec dost. Cize odsavanim by som nic nedosiahla,viem,ze sa musim hodit do ineho rezimu,ale hormony robia svoje. Dakujem za precitanie,musim si to v hlave usporiadat troska viac.

anavixy
25. jan 2025

Aha, takze laktacna z Mamily zaposobila?

pribinak
25. jan 2025

Hormóny …. snáď rozhoduje mozog

ina2405
25. jan 2025

Ja som úplne za kojenie ale nie takto. Kúpila by som tie odsávačky, čo mi odsávajú mlieko samé a ja mám voľné ruky a dávala mlieko fľašou. Keď dieťa chce jesť a keď je hore. Ak by bolo treba, dokŕmila by som UM.

lasona
25. jan 2025

Paneboze, normálne jej daj umelé mlieko. A budiť spiace dieta? To co za laktacnu ?ach ..proste keď sa nedá kojiť sa nedá...ja rozumiem, že jej chceš dat to najlepšie, ale niekedy to proste nejde...sama vidíš ze si odstavila druhé dieťa na vedľajšiu kolaj

martinka13
25. jan 2025

Ja by som s tým už dávno sekla. Dieťa rastie neuveriteľne rýchlo a Tvoje spomienky budú prevažne na problémy s dojčením. A to je škoda...

krisbar
25. jan 2025

Ahoj, ja som mala od začiatku veľké problémy s dojčením. Nakoniec som to v 4m vzdala. Plakala som pri poslednom dojčení, ale už som cítila zento vycerpava aj mňa aj dieťa aj manžela a nás vzťah. V momente keď som prestala akoby všetko stichlo a nastal pokoj. Obrovská ulava u všetkých a spokojnosť. Áno, dojčiť je krásne, ale zároveň tieto stresy, ktoré máš ubližujú všetkým. Premysli si to a verím, ze spravíš správne rozhodnutie.

jaskolka
25. jan 2025

Laktačny štrajk netrvá 3 mesiace.preco sa tam tyras a v podstate aj dieťa sa trápi? Vykašli sa na dojčenie,keď to nejde,tak to nejde,daj mu UM a hotovo. Toto je už choré,čo čítam,jedna vec je dojčenie a úplne dačo iné,keď sa doslova za každu cenu sa bojuje o každú kvapku mlieka, doslova do zblbnutia. Budiť dieťa, naháňať ho s prsnikom,noc iné,len na lyžičke podávať mlieko? Toto by som už dávno zrušila a dieťa by malo UM

vladi4444
25. jan 2025

Mala som také isté pocity pri prvom dietati. Tam sa kojenie podarilo ale trápila som sa. Teraz pri druhom som mala plány, aká budem frajerka, nemusim kupovať umele mlieko, však pri prvom bolo veľa. No a..narodilo sa mi babatko s rážtepom podnebia. Od začiatku na umelom mlieku, keďže sa kojiť nevie a mne zo šoku ani mlieko nenastúpilo. Nejdem ti mudrovať, ale ja som rada, že moje dieťa sa dokáže samé najesť, a vyhli sme sa sonde ..a je mi úplne jedno, či je na umelom mlieku alebo materskom. Možno ti takýto iný pohľad trochu pomôže.

rybkoava
25. jan 2025

Laktačné sú super, no nie všetky. Ja som bola u jednej po príchode z pôrodnice 2 x. Veľmi mi pomohla, hlavne ako správne malú priložiť a koľko mlieka odsať. Nakoľko som mala extrémne veľa mlieka a mala pravdu, že po 600 nedeli sa to trochu zlepší. No rád, že nemám dávať cumlík,... Som sa nedržala a ani toho, že kojené dieťa nemá spať celú noc. Budila sa a jedla kedy chcela, ak už mi išli prsia "prasknúť", tak som trochu odsala. A momentálne som rada, keď v noci spí v kuse 3 hodiny bez plaču a keď je hladná a nemám mlieko tak za 2 minúty má UM hotové.

jullyeverest
25. jan 2025

@anavixy trvalo to asi mesiac

svetlonos
25. jan 2025

Vôbec to nesúvisí s prikrmovanim. Ja som 11 týždňov davala fľašu s mm. Kojila som tak max 3x do týždňa. Potom som zacala v noci a maly zrazu pil. Po tyzdni aj cez deň a uplne v pohode bez xmstrajkov až dlhe 2 roky.
Netráp sa daj fľašu. Ak mas na to kapacity, odsavaj ale teda to je masaker aj pri jednom dieťati, ak máš 2 tak ani neries.

petronela1985
25. jan 2025

Myslím, že to nie je laktačný štrajk, i keď ako to dieťa uháňaš, tak by som sa veľmi čudovala, keby dobrovoľne chce prsník 🙈 skôr si myslím, že to nemáš v sebe usporiadané a hodnotila by si prechod na UM ako svoje osobné zlyhanie. Hlavu hore, UM nie je jed na potkany predsa. A spokojná matka = spokojné dieťa. Ja tiež dojčím čiastočne, čiastočne je synček na UM, nevyčítam si to vôbec. Spravila som čo sa dalo, skúsila som čo som mohla pre výlučné dojčenie. A žiadne cievky, fľašu s UM striedam s dojčením. Keď raz začne synček prsník odmietať a preferovať fľašu, ok, nezbláznim sa. Už som to písala v inej diskusii, dcérka bola päť mesiacov dojčená, kamarátkin syn doslovne pred bránami škôlky ešte ako trojročný. Výsledok? Sú rovesníci, on je chorý veľmi často, moja dcérka raz za čas.

butterflyeffect
25. jan 2025

Uz mi ide na nervy ten tlak s kojenim a vsetke laktacne poradkyne… ja som isla s porodnice s tym ze som mlieko nemala po cisarskom,(mala bola v porodnici na UM)tak sa pytam ze ake UM jej davat a laktacna mi povie ze nedavat, ze sa musim v hlave nastavit ze mlieko mam a len ju nechat na kazdom prsniku 20 minut -akoze dost som mala… dosla som domov zdeptana, bradavky zdrate co mala tahala ako diva a nic neslo, revala som-od bolesti a pripadala som si menejcenna… mlieko sa mi spustilo neskor,mala som ho plno, mala sa nechcela prisat uz po UM. Tak som zacala odsavata a davat z flasky-ja spokojna aj dieta malo vyzivu z materskeho, na to som ochorela a skrz tabletky sme zas na UM-zajtra uz vysadzam a ani ma nenapadne jej uz strkat prso a trapit ju aj seba, jednoducho dostane z flasky odsate… ja si vravim ze hlavne ze je syta, spokojna a napreduje a je jedno akym sposobom.

majlo1234
25. jan 2025

A preco to robis? Nemyslim to ako utok, ale ze aky je dovod toho, ze dlhodobo s tym bojujes. U mna to bol napriklad strach z UM, nechcela som ho dat, bal som sa kolik, bala som sa vstavat v noci a zarabat mlieko vo flasi, a co bude, ked budeme cestovat…Syn ani dcera mi nechceli flasu ani cumel. U dcery je s dojcenim dlhodobo problem, ale uz ma zavedene vsetky prikrmy, a nehrotim to nijak, neodsavam, nedavam flase, bude ako bude😀
U vas z mojho pohladu nevidim jediny dovod, preco neprejst na UM a mat pokoj.
Ak ale chces este zabojovat, odporucam vyskusat este powerpumping-nebud decko v noci ked spi a jedt nechce, ale vyskusaj odsavat podla toho harmonogramu a uvidis, mozno ti mlieko bude striekat a pojde to. A ak nie, tak nie. Moc sa na to tlaci a zbytocne sa stresujeme

nevenka
25. jan 2025

Toto naco robis, preboha??? Budit? Ved rozbijes tomu dietatu aj ten kusok zdraveho rezimu, co ma. Co by som ja dala za to, keby mi t mesacne, alebo 2 rocne 🤣🤣🤣, prespalo noc. Ppviem Ti tajomstvo, naozaj nemusis dieta nahanat s prsom. Moja mala v lete afty, 7 dni sa ani neprisala, mala 1,5 roka, uz som myslela, ze sa odstavi. A cuduj sa svet, dieta sa prisalo, ked sa vyliecilo, dojcilo sa dalej. Ty si si z toho fakt vyrobila sama dramu.

nevenka
25. jan 2025

A fakt nie nie je tym, ze si prikrmovala na zaciatku flaskou. Nie je proste. Mam 4 deti, kazde jedno poznalo aj klobuciky, neprisavali sa mi vobec na prso 3 zo 4 deti asi mesiac az 6 tyzdnov, flaskh poznali, cumel mali a nic sa nestalo.
Dieta zaujima v tomto veku uz vsetko mozne, nielen prso, to bude aj tym. Moja prva dcera, ta sa nacucla za 3 minuty, niekedy iba minutu a uz ju to nebavilo.

Strana
z2