icon

Lieky Domperidon, Motilium, Costi. Akú s nimi máte skúsenosť?

martinaho1
12. jún 2010

Mate niekto pozitivnu skusenost?

mahulenka87
16. júl 2014

ja som sa dopovala Costi po pôrode, ale aj tak mliečka minimálne a po 3 mesiacoch takmer nič :-/

albumtesco
19. júl 2014

@evickapooh nastuduj si celu problematiku na www.mamila.sk a potom hovor... liek bol testovany v Amerike uz davno a jeho skodlivost na srce nie je overena, pretoze mnoho testovanych ludi bolo starych.... a co sa tyka toho, ci prechadza do materskeho mlieka, tak ano, mala zanedbatelna cast prechadza do mlieka, ale je to taka mala cast, ze nema na dieta ziadny ucinok- a ak by aj mal, tak to vobec nevadi, pretoze domperidon sa predpisuje detom na reflux

evickapooh
19. júl 2014

V Amerike je vsetko dovolene...vsetko sa toci okolo peniazi..prestudovala som mamila .sk a som zhrozena ze to ponuka ,odporuca autorka stranky uplne verejne...ale v anonymite!! alebo ona je lekarka?ruci za to ze to neprejde do mlieka<?a ze dieta nebude mat v buducnosti zdravotne problemy<? no ja neviem ale domperidon je liek ktory posobi na mozog!!! ja by som nedavala babatku chemiu ktory vplyva na mozog...ale vy viete....ale precitajte si to http://www.sukl.sk/sk/bezpecnost-liekov/bezpecn... ... liecba nema presahovat 1 tyzden!a odporuca sa brat v nizkych davkach...a ako tu citam niektore maminky beru az 3x3... ok berte ....ak to uznate za vhodne...ale vacsina ludi vynache svoje lieky ktore ozaj potrebuje.-alergici,astmatici-..kvoli kojeniu a vy beriete chemiu ...no je mi to trosku nelogicke...

dianka3
10. aug 2014

To costi ozaj pomaha? Lebo v letaku je pisane ze vedlajsie ucinky sposobia niekedy samovolny odtok mlieka. Tak co je lepsie tie lieky ci ten benedikt ci senovka? ja zacinam sttracat mlieko po viroze a naslednej teplote ☹ co robit?

gilmorka
10. aug 2014

@dianka3 na zaciatok radsej skus bylinky senovku a benedikt a casto prikladat. Tie lieky zaberaju, aspon mne osobne dost, skusala som par dni ale potom som prestala a produkcia mi silne klesla. Takze jednak to musis brat dlhodobo a velmi pozvolne znizovat a neviem ci mas moznost tolko zohnat, a jednak predsa len su to lieky, je tam riziko vplyvu na babo a aj na tvoje samotne zdravie, kedze tym liekom sa vlastne predavkovavas za ucelom vyvolania vedlajsich ucinkov.
Mozno teda radsej bylinky, caj pre dojciace mamy, rascovy caj, hroznovy cukor, oddych a ukludnit sa.

dianka3
10. aug 2014

@gilmorka ahoj, ale nemam ako prikladat :( maly sa mi narodil predcasne a este nechce papa ani z flasky musia ho sondovat a tento ubytok mlieka sa zacal asi tou teplotou co som dostala kedy som neodstriekalvala asi aj 10 hodin, lebo som mala ju ozaj vysok a mala som triasku ked ustupila odstriekal som potom zase. predtym som kazde 3 hodky odstriekala 120 -. 130 ml a teraz po 5 hodinach ledva 60 :(

gilmorka
10. aug 2014

@dianka3 to moze byt docasne, mne tiez mlieko pri chorobe klesalo. Odsavala som rok, od malej styroch mesiacov. Ale tri hodky je aj dost, aspon cez den skus castejsie, ja som v zaciatkoch odsavala tak kazde dve hodky. Teraz skus ozaj casto, mozno to nabehne spat

dianka3
10. aug 2014

@gilmorka nuz neviem ci sa to upravi som zufala ☹ idem si zachvilku zase odsat uvydim. inac ta senovka a benedikt sa da kupit aj ako caj? a ten liek costi ,to musim jediene na predpis? a od akeho lekara? myslim obvodak ci gynekolog?

gilmorka
10. aug 2014

@dianka3 www.swanson.sk tam maju kapsule seno grecke a benedikt, brala som 3x3 kapsule z kazdej bylinky. Ja som to brala dlho aj tri balenia asi. Swanson ma vyssiu koncentraciu ako napr.More Milk plus alebo caj. Kup si aj hroznovy cukor, v kauflande mavaju normalne baleny v sacku, praskovy, stoji euro. Meni sa v tele na mliecny cukor. Alebo ak veris homeopatikam, tak ricinus communis.

Costi je na predpis, ak nemas znamu lekarku, mas problem predpisat a hlavne v takych mnozstvach ako treba, berie sa to 3x3 alebo 3x4 tabletky (nepamatam presne) denne niekolko tyzdnov a potom sa o tabletku znizuje pozvolna. Bez predpisu ich v lekarni ukecas mozno na jedno-dve balenia a to je malicko. Bezne to predpisuje gastroenterolog ale ludom ktory maju zdrav.problem. V podstate to moze napisat aj vseobecna lekarka myslim, ale ci mas taku ustretovu a ci to bude ona riskovat neviem. Viem ze niekedy s tym znahanim pomaha laktacna poradkyna ked zvazi ze nic ine nezabera.

oceanka
9. okt 2014

@annag

Chcela by som sa opytat mam 2.5 mesacneho chlapceka a uz 1.5 mesiaca je na um. Poradili mi skusit tie tabletky o ktorych sa tu pise. Dalo by sa este aby sa opat spustilo mliecko? Ci uz je neskoro ☹ Mozno mame problem so spravnym prisatim neviem. Mala som problem aj pri prvom synovi toho sa mi podarilo kojit aspon 3 mesiace. Teraz druheho ovela menej. Velmi pekne dakujem za odpoved a pomoc.

ola111
Odpoveď bola odstránená
ok_laktacia
Odpoveď bola odstránená
jasa121
Odpoveď bola odstránená
adush123
Odpoveď bola odstránená
eveenka
15. jan 2015

@evickapooh do mlieka co sa tyka liekov prechadza len 0,01% co je naozaj zanedbatelne a navyse maminy ho beru par mesiacov kym sa znovu zvysi tvorba mlieka a potom sa postupne znizuje davka - neberie sa niekolko rokov 😉 mne osobne tiez velmi pomohol po zapale prsnika som takmer prisla o mlieko

pukilienka
30. jan 2015

tie lieky ako costi a podobne su zle pretoze ublizuju vasmu dietatku,spravte mu testy z krvi a zistite ze ma zvysene pecenove testy

lusyinka
30. jan 2015

Všetko, čo do seba dáte, prechádza do mlieka. Preboha ženy veď sa spamätajte. Že nekojíte to nie je koniec sveta. Sú veci,ktoré neovplyvníte. Veríte bezhlavo tým laktačným a pritom do vás pchajú chémiu? To je dobré? Ja som tiež mala laktačnú krízu,ale veľa veľa som pila, jedla polievky, prikladala a mala som doma senovku grécku a benedikt lekársky a mlieko sa mi opäť spustilo...ale dávať si predpisovať lieky, ktorých nežiadáci účinok je laktácia? Trošku rozmýšľajte....

lusyinka
Odpoveď bola odstránená
ok_laktacia
1. feb 2015

Ako doktorka ich nielenze odporucam, sama ich aj beriem a mam pravo ich predpisat komu len chcem, tak sa ukludnite a starajte sa o seba :-P

alizabka
11. feb 2015

@oceanka

ahoj, dopatrali ste sa odpovede na vasu otazku? mam velmi podobny problem a stale ma to dost trapi, tak by ma zaujimalo, ci este nejaka sanca, hoci aj malicka, je .. dakujem 🙂

adriana1609
11. feb 2015

Uzivala som tie Costi..prsia sa mi krasne naliali, ale malej to mnozstvo mlieka aj tak akosi nestacilo. No vdaka Costi som mala aktivne mlieko az do malej 7.mesiacov...Neublizilo to ani mne, ani jej, ale neverim, ze je to celkom neskodne..Pravda je taka, ze aj ked som casom vyradila tabletky, mlieko sa mi neudrzalo bez nich...ani caste prikladanie nepomohlo..len opat tie tablety...Ibaze neviem ci to je ich uzivanim ako dosledok, ale aj dnes, ked uz dooobre davno nedojcim, uz vlastne vyse roka, male mnozstvo mliecka vzdy akosi mam, ked si potlacim bradavku....vzdy nieco stade ide..nechapem...ved mala uz ma pomaly dva roky, a nepije odo mna...je mozne mat len tak pre nic za nic este pozostatky mlieka v sebe?? je mi to divne..pri prvej som nic take nespozorovala....myslim si, ze prave toto moze byt dopad tych Costi....no v danej chvili, pomohli, ked mi bolo treba...kojit dieta je skvela vec, ale asi by som povedala, ze nie za kazdu cenu....asi je lepsie to pustit, ako ficat len na tabletkach....nekojenie je v tom pripade mensie zlo....

adriana1609
11. feb 2015

@oceanka odporucam navstivit laktacnu poradkynu...nazorne ukaze ako dieta spravne prilozit, a este aj pomoze cievkovanim rozbehnut satie mliecka....mne sa podarilo po vyse dvoch mesiacoch malu akotak dojcit..predtym som nemohla, pre diagnozu a jej specificku liecbu...cievkovanie plus tie Costi mi rozbehli mlieko, mala odo mna pila, ale ako som uz spomenula, casom jej to aj tak nestacilo....a nemala som dobry pocit z toho, ze mlieko co pije je vyprodukovane len vdaka tabletkam...akonahle som si dala menej ako 3-4kusy naraz, mlieka som skoro vobec nemala....a co je to zac ficat len na chemii??

ankakovacova
11. feb 2015

ja som syna prve dva tyzdne vobec nekojila nakoniec som navstivila laktacnu a ta mi poradila senovku grécku, benedikta a lekarka mi predpisovala aj costi a tak sa to rozbehlo ze som syna kojila do 19 mesiacov 🙂

majovka18
8. apr 2015

@ankakovacova ahoj prosím ta brala si dlhodobo costi, alebo len na rozbehnutie? Ja by som potrebovala rozbehnúť mliecko, ale nechcela by som brať dlhodobo...dakujem 🙂

ankakovacova
10. apr 2015

iba na rozbehnutie myslim ze 3 tyzdne

majovka18
10. apr 2015

@ankakovacova ďakujem, možno už ani nebude treba, lebo celkom sa to pohlo 😉

ankakovacova
13. apr 2015

no jasne to je najlepsie ked sa to samo rozbehne treba len casto prikladat 🙂

sajler
Odpoveď bola odstránená
dekys