Lieky Domperidon, Motilium, Costi. Akú s nimi máte skúsenosť?
Mate niekto pozitivnu skusenost?
Ahojte, som cerstva mamina dvojiciek a mam co robit ukojit ich. Zatial to ide, ale obavam sa, ze budem potrebovat casom pomoc tychto liekov. Zatial z detskych liekov poznam iba dezinfekciu a nurofen. Som uplny amater 🙂 . Od sestry mam ale homeopatika, ktore pomahaju - myslim ricinum comunis. Uz som mala krizu a pomohlo v kombinacii s Leros cajom na tvorbu mlieka.
@veruneckaz dvojky sa daju kojit aj dlhodobo..keby si ale potrebovala ..skus sa skontaktovat s laktacnou poradkynou osobne..kontakt najdes na www.mamila.sk
http://dojcenie.wordpress.com/2010/02/17/dojcen...
skusenosti vyborne, u mna zabera
@strapco13 hm?? myslím že nosom dýcham.ja som bola asi pred 2rokmi na alergologii vyšli mi tam nejake vysoke hodnoty ale neviem čoho ani on nevdel mala som isť na tu látku na vdychovanie ale to som ochorela a už som tonedotiahla ☹ tak ja neviem žeby alergia?? aletie testy čo saakože pichaju tie tie rozne travy a tak nič nevyšlo
@strapco13 počuj moja ja sa idem doma zadusiť dokelu. Ved toto som nikdy nemala taký draždivý kašel no des a hrôza. Mne sa vidi že to ani nie su priedušky či hrdlo ako keby hlasivky ma šteklili ja nemám mandle. Dnes je 3den čo beriem ten Klacid ale teda vôbec nevidim zmenu . Počas dna v pohode relativne ale okolo 21h večer normálne zachvaty
kašla . Robitusin je slaby, zodac ten tiež nič moc tak čo si mám dať aby mi to pomohlo. ved ja vôbec po nociach nespim
baby je tu niekto komu nezabrali costy??uživam ich od včera po 3x3tbl ,do kedy by som mala vidiet vysledok či pomohli alebo nie,??do kedy sa davaju 3tabletky ,kedy možem znižovat davku ??a čo ak nezaberu??mam vysadit??skusit inokedy alebo uživat pomaly dalej a znižovat davku??dakujem.
ahojte, moja dcérka /8 týždňov/ je od začiatku na UM, vôbec sa mi nespustilo mlieko, len pár kvapiek, samozrejme som prikladala každú chvíľu, no prsia sa mi ani raz nenaliali, vyskúšala som homeopatiká, čaje, pivo, vinea, rascový olej...nič. Do odsávačky odsajem s ťažkosťou 10 ml. O Costi som vôbec nevedela, myslíte, že ho môžem ešte skúsiť aj teraz, po 2 mesiacoch?
ahoj, na to aby si zacali s costi treba splnit viacere predpoklady, hlavne aby sa dieta spravne pruisavalo, nemalo cumel, flasku atd, inak to nema dlhodoby ucinok a je to aj dost drahe, co by som ti poradila - zavolaj si lakt. poradkynu, ona ti vysvetli vsetko, aj ako dokrmovat bez flasky - cievkou a potom uvidis, flasa ti pri kojeni nepomoze. Je to jedina cesta a podari sa Vam to. Drzte sa
@annag Zdravím, potrebovala by som poradiť. Mám pocit, že mám málo mliečka. Malý bude mať 26teho 3 mesiace. Doteraz mi pekne papal, sal intenzívne a aj mu išlo. Pricucnúť sa vie pekne, aj keď nie vždy ukážkovo, ale nebolí ma to. Aj v noci sa mi pekne nalievali prsia a už asi 4 dni nič ☹ Sú mäkké ako vata.
Kojím tak často ako sa len dá. Nie striktne každé 2, či 3 hodiny. Brala som zo začiatku ricinus, to mi pomáhalo, ale teraz 0 bodov. Pijem aj tie čaje pre kojace matky, mám gravimilk, vineu a akosi žiaden efekt.
Teraz cucká max. 5min a začne sa mi jedovať na prsníku. skúsiť to motilium???
DAKUJEM
@lucianak Len žiadnu paniku 😉 prsia sa prispôsobili dopytu, takže už nemusia byť naliate. A skús zavolať nejakú laktačnú nech Ťa prípadne "usmerní" 😉 http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-do...
@luba41 Písala som jednej, no zatiaľ sa neozvala.
Keď mal malý asi 2 týždne tak som síce povedala, že sa teším, keď už prestanem kojiť, ale to ma vtedy bolelo. Ale teraz sa desím tých krabicových mliek. Rada by som kojila aspoň toho pol roka, keď sa dá. A fakt chcem pre to urobiť všetko.
@lucianak tie čaje, vinea a pod. z toho je len skôr taký "psychologický" efekt / ja som tiež skúšala a nejako som nebadala žiaden výsledok/ Ale myslím, že všetko je u Teba v poriadku, len sa nedať zmiasť. A pokial malý priberá, tak je to v pohode. ked sa neozve laktačná, tak skús druhú, určite bude mať nejaká čas...
suhlasim s lubou...je to psychoefekt, a hlavne marketing, najma, co sa tyka viney...
ved ta obsahuje uplne nepatrne mnozstvo hroznovej stavy..ked uz tak odstavit hrozno, pripadne kupit hroznovu stavu (trebars matysak), aj ked je draha ako fras...
ale je to psychoefekt..
ja mam ten isty problem s makkymi prsiami, a moze ma hocikto presviedcat, ze sa prsia prisposobili..predtym mu aj jeden prsnik bol privela, posledny mesiac sa najma vecer trapime, ze ich menim aj 3x..ale co uz...asi to tak ma byt, ze mam taky vecerny program🙂
ani tabletky more mlk plus, nic..zda sa mi, ze mozno trochu senovka, ale to asi sa len zda...
Caute, ja na dojčenie od 3. mesiaca užívam senovku, benedikt aj motilium a zaberá. Teraz bude mať malá 7 mesiacov a my sa stále dojčíme. Musím povedať, že senovka aj benedikt zabrali, ale malá bola stále nespokojná, aj keď všetko ostatné bolo v poriadku. Tak mi nakoniec laktačná poradila ešte aj motilium a suplementor sme odložili úplne a odvtedy sa iba dojčíme. Celá táto kmbinácia zabrala cca po týždni.
@lucianak ja som mavala problem s kolisanim mnozstva mlieka. par dni som mala vela, potom 3-4dni malo. mala bola nespokojna, hlavne vecer uz plakala lebo mliecko uz nebolo 😒 tiez som skusala vselico, ale viditelny efekt malo len motilium. tak som to robila tak, ze podla potreby som si ho davkovala. v tie dni, ked bolo malo, som ho brala a ked bolo dost mlieka tak nie. treba s tym opatrne, aby si zase nemala mliecka privela, z toho potom byvaju zapaly a ine problemy.
samozrejme idealne je to konzultovat s laktacnou poradkynou 😉
@bettypo ahoj, no ja davam malej nutrilon cievkou po prste... musela som prestat prikladat kvoli ragadam, na jednom prsniku sa mi uz vyliecila ale bohuzial na tom kde sa mi robi menej mliecka. Odstriekavam rucne ale ide to pomaly a horko tazko nazbieram na 1 plne krmenie... zacinam byt zufala. Bola u mna aj laktacna ale zatial ziadna velka slava.

@strapco13 zaujimave je že ja vôbec nemám teplotu ved ledva na 36vyjdeale v noci???? ja sa budim ako keby ma do bazena hodili to čo je?