icon

Lieky Domperidon, Motilium, Costi. Akú s nimi máte skúsenosť?

martinaho1
12. jún 2010

Mate niekto pozitivnu skusenost?

blackcat8885
13. feb 2013

Neviete,či niečo na laktáciu môže predpísať pediater alebo všeobecný lekár?

eveenka
13. feb 2013

@blackcat8885 vseobecny ti vie predpisat costi-domperidonum na zvysenie laktacie.

xclusive
13. feb 2013

Mne costi predpisovala normalne gyndoska...

blackcat8885
16. feb 2013

@xclusive a pomohlo Ti to ?Mne to predpísala detska lekarka ale mam brať iba 2x denne 1tabletku tak neviem zdá sa mi to málo

xclusive
16. feb 2013

@blackcat8885 Ja som brala 3x denne 3 tabletlky a ano pomohlo mi to...kojila som az do 10-tich mesiacov...a kojila by som dlhsie ale maly sa sam odstavil

lalus
16. feb 2013

@blackcat8885 je to málo, ale to je odporúčaná dávka pre tráviace ťažkosti a lekár ti viac asi neodporučí. na rozbehnutie laktácie sa berie 3x3 tbl. denne, resp. môžeš skúsiť 3x2 a ak nezaberá, tak zvýšiť. tabletky sa potom postupne po jednej vysádzajú, keď sa mliečko rozbehne do požadovaného množstva

meggy212
17. feb 2013

ja costi beriem od 6. mesiaca az doteraz, maly ma 9 mesiacov a mne zabera, bez costi by som uz nekojila. A na zaciatku mi velmi pomohli kapsule senovky greckej a benedikta lekarskeho.

jakani
Odpoveď bola odstránená
natalyas
27. feb 2013

Ja beriem 3x4 a pomaha mi to minimalne.. vysadili sme sice UM, ale malinka mi nadalej place na prsniku a casto taha na prazno, potom ju to len rozculi a zacne nekontrolovatelne plakat..uz to beriem 3 tyzdne, takze vacsie zmeny uz necakam.. ale tak lepsie ako keby nezabralo vobec...i ked cakala som lepsi vysledok ☹

bezaz
27. feb 2013

@natalyas a bola sa na vas pozriet laktacna? lebo to, ze beries costi, ale neopravite prisatie, pripadne dalsie veci ti nema ako pomoct 😨

natalyas
27. feb 2013

@bezaz bola tu tri krat.. priatie je dobre.. mala je nonstop so mnou, spi so mnou v posteli, sprchujeme sa spolu, satkujeme, nepouzivame ani dudel ani flasku.. dokrmujem len cievkou po prsniku.. a nic.. beriem motilium, ale ziadna slava veru.. myslela som, ze to zaberie na sto percent, lebo naozaj dodrzujeme vsetko, co mame..ale tka nejak uz neverim, ze sa este rozkojime... ved uz ma 10 tyzdnov a ked sa to doteraz nepodarilo, tak uz asi nepodari..
s laktacnou som nonstop v kontakte.. inak mala celkom pekne pribera.. ale stale stale pyta papat a ja nemam tolko, kolko pyta..

bezaz
27. feb 2013

@natalyas ked ma dobre prirastky, tak jej asi chyba nieco ine ako mliecko, ci? 🙂 teda myslim, ze je to mozno len mala prisavka, pre take male baby je prsnik viac ako jedlo, uspokojuje si nim aj dalsie potreby.. ale ked sa hneva pri kazdom dojceni, tak je to samozrejme ine.. vraj ak ti nenabehne mliecko po par dnoch ako uzivas costi, tak ti uz nic moc nepomoze.. kedze mala pribera, tak by som to zasa nebrala tak vazne.. drzim palce 😉

erikala
2. mar 2013

Ahojte,
chcem sa spytat ako rychlo vam Domperidon zacal ucinkovat. Ja ho beriem vo forme Motilia 4. den, 3 krat 3 tabletky denne. Zatial nemam pocit, ze by sa to nejak zlepsovalo. Dufam, ze sa to nastartuje 🙂 Vopred dakujem za kazdy prispevok!

libera
5. mar 2013

Mozem kombinovat domperidon (motilium) a homeopatika Ricinus communis?

blackcat8885
11. mar 2013

@libera Ja kombinujem a v pohode.Dokonca beriem ešte aj tabletku na štítnu žľazu

kubkatka
20. mar 2013

@erikala no ja som brala motilium skoro mesiac, kym sa rozbehlo mlieko, ale podotykam, ze som uz ziadne mlieko nemala a znovu sa nanovo spustilo, takze vydrz.

partygirl
Odpoveď bola odstránená
1karuska
Odpoveď bola odstránená
editpiaf
Odpoveď bola odstránená
jeny
Odpoveď bola odstránená
michaela80
Odpoveď bola odstránená
majuska21
Odpoveď bola odstránená
majuska21
Odpoveď bola odstránená
jeny
Odpoveď bola odstránená
lenyy
Odpoveď bola odstránená
egyptanka
29. mar 2013

@lenyy motilium by mali mat v lekarni Hedera na Tupolevovej ulici (oproti Lidlu) v BA - Petrzalke a Costi je na predpis, tak skus u svojej lekarky.

lenyy
29. mar 2013

@egyptanka vdaka za rychlu odpoved. Myslis ze to motilium zozeniem len v tej lekarni co spomenula?lebo som z bratislave minimalne -som z pk. Costi moze aj obvodak ci len gastroenterolog predpisat?

egyptanka
29. mar 2013

@lenyy no ja som ho kupovala tam, ale skus aj u vas v PK. Urcite ho tam budu mat, skor by som sa zamerala na vacsie lekarne. Costi predpisuje aj obvodak. 🙂

lauricka
29. mar 2013

tie tri nazvy je vsetko to iste a skusenosti vyborne! 🙂

lenyy
Odpoveď bola odstránená