Magnetická rezonancia a dojčenie?
Prosím vás mamičky .Mala by som absolvovať MR s použitím kontrastnej látky.Bolo mi povedané že potom nemám 24 hod. dojčiť. Ale hľadala som si o Tom nejaké články a vraj to nieje potrebné že z tej látky sa do mliečka nemusí dostať skoro nič a do krvného obehu už vôbec. Tak ma zaujíma či máte niektorá osobnú skúsenosť čo vám vraveli lekári . Ďakujem
Radami na mamile by som sa neriadila, je to združenie laikov, nie odborníkov - lekárov.
Ak ti povedal lekár/rádiológ, že nemáš 24 hodín dojčiť, tak nie je o čom...
@lorela no ved ja by som dala urcite skor na radu lekara, ale mne sa k tomuto zatial nikto nevyjadril. Vobec nvm, ci mi budu robit mr s kontrastnou latkou. Na mamile radia dojcit za kazdu cenu, to uz som zistila
@lindusss2016 Zavolaj lekárovi, ktorý ťa tam odosielal alebo pediatričke. A opýtaj sa aj priamo na MR, čo odporúčajú v súvislosti s dojčením.
Áno, s mamilounemilou môžeš aj drogy aj alkohol popri...
@lorela no budem sa musiet informovat, mam to uz v pondelok. Akoze maly uz papa uplne vsetko, ale urcite by to neprijal s usmevom na tvsri 😃
@lindusss2016 naša má len 6 týždňov.Preto ma to tak zaujíma.

@baccio ja idem na mr o tyzden, ale vobec nvm, ci s kontrastom alebo bez. Neurologicka mi nic nepovedala a mala info, ze dojcim, tak by ma to tiez zaujimalo. Na mamile som vycitala, ze nie je nutne prestat