icon

Majú laktačné poradkyne odporúčať na mlieko liek na žalúdok?

katkatop
6. dec 2016

Ahojte, keď som mala málo mlieka, začala som na základe rád od Mamily užívať Costi. Môj muž ma po dvoch dňoch zastavil s tým, že pozisťoval, aké to môže priniesť riziká. Teraz som čítala tento článok. http://www.pluska.sk/plus-7-dni/ludia/dojciace-...
Čo si o tom myslíte? Aké máte skúsenosti s liekom vy? Podarilo sa vám ho vysadiť?

zuzkat1
6. dec 2016

@sam2 nie to ti neviem vysvetlit..ja som jedla od prveho dna vsetko

evittam
6. dec 2016

@zuzkat1 Odkiaľ vieš, že do mlieka "ide fakt málo" - odkiaľ máš takéto 100% informácie?

lauricka
6. dec 2016

@katkatop ja si netrufam sudit, ci ano, ci nie, ale Mamila sa opiera o skusenosti, zistenia a prax doktora Newmana a ten lekarom je, pokial viem http://www.breastfeedinginc.ca/content.php?page...

alby2014
6. dec 2016

Joj velmi lutujem,ze uz neviem najst blog, toho lekara o domperidone a odpoved mamily a jeho odpoved. Osobne s nim nie vo csetkom suhlasim, co pise a obcas mi rpide arogantny v odpovediach, ale tu to nromalne medicinsky podlozil, vysvetlil a etc. Pamatam, si, ze domperidon naozaj nejde do mlieka, ale ohrozuje matku, lebo jej bicuje hypofyzu,aby produkovala prostalgin ( ci ako sa to pise) co moze vies k jej zvacseniu, neurologickym problemom etc. Lebo mnohe to beru mesiace, on dokonca tvrdi, ze to funguje na baze place a presne vysvetluje preco a zotrel dost medicinsky aj odpoved mamily naslednu, fakt to tam super chemicky vysvetlitl. Inak jediny dovod, kedy ten liek aj to pod prisnym dohladom lekar apodavat on povazuje ak ide o predcastne narodene deti, kde matke tazko nastupuje laktacia, lebo telo nebolo pripravene aj to myslim hovori max o dnoch.

A rovno za seba poviem, ze radsej budem svojmu dietatu davat UM hoc aj do troch rokov, ako sebe davat Costi. Lebo ja milujem svoej dieta, ale svoje zdravei viac, lebo bez neho aj moje dieta asi bude stradat a dovolim si tvrdit, ze viac ako bez materskeho mlieka.

Porovnavat UM a Costi je uplne DEBILNE, kedze to UM je vyrabane pre deti, kontrolovane a napriek nazoru mamily, sa snazi kopirovat materske mlieko, obohatene o vitaminy etc. Ja chapem, ze UM a nekojenie moze za vsetko, od vojny v Syrii az po Trumpa...chapem.

Inak ten slavny doktor Newman je jediny, kto to odporuca JEDINY a za 40 rokov jeho nazor a skusensoti neprebrali ziadny dalsi lekari celosvetovo....napreik vyskumu, kokos, zeny keby to bolo take super, tak si dam tabletku a kojim, ved to by ten liek siel na dracku....ved by mega farma firmy zbohatli, rpeco to nerobia... Inak super konspiracan teoria, lebo im brania vyrobcovia UM...jaj boze. Kde to zijem. 🙂

zuzkat1
6. dec 2016

@evittam to som kde napisala ze to viem??? Ty fakt citas co chces..pisala so ze toto by ma zaujimalo ako info od mojej dr

evittam
6. dec 2016

@zuzkat1 Čiže ty hodíš v inom prípade recept do koša - ale tu veríš tomu, čo ti povie len tak dr. - odkiaľ má ona info, koľko ide do mlieka? To že je to liek na úplne niečo iné ako na podporu laktácie je ti v tomto prípade úplne jedno? Ako píšeš - áno. Ale v pohode - každý nech si robí čo chce - ja som vyjadrila len svoj názor.

lauricka
6. dec 2016

@evittam pretoze mlieko sa netvori v zaludku, ale z krvi

sam2
6. dec 2016

@zuzkat1 nevies, lebo to vysvetlenie nema... lebo je to proti logike, lebo je to chore a na hlavu postavene...

guiseppinka
6. dec 2016

@lauricka celkom by zaujimalo kolko z toho ma ujo ako vsimne... ja vo svojom okoli mam dost zdravotnikov - lekarov (gastro a pediatria) plus farmaceuti a vsetci na mna kukali, ze ci tu otazku myslim vazne... ze oni by to v zivote nebrali...

evittam
6. dec 2016

@sisaka A čumíš na to čo ľuďom vadí - áno mne osobne by vadilo pchať dieťa zbytočnou chémiou v podobe liekov, ktoré nepotrebujem lebo nemám problémy so žalúdkom - to je všetko. Ale tebe to nevadí a mne je to úplne jedno.😉

evittam
6. dec 2016

@zuzkat1 No píšeš tak ako by si si bola istá - nakoľko si napísala, že radšej budeš brať Costi ako dáš UM. Tak preto som sa ťa spýtala - to je všetko. Takže sama nevieš ale už napíšeš, že radšej lieky ako UM - ok - tvoja voľba.

lauricka
6. dec 2016

@guiseppinka dat rocnemu dietatu kravke mlieko je uz len vyhra, prepac

guiseppinka
6. dec 2016

@alby2014 pridavala som to na zaciatku diskusie... resp. Je tam link na diskusiu a v tej je dany clanok

evittam
6. dec 2016
sam2
6. dec 2016

@lauricka cize z toho vyplyva, ze zo zaludka sa do krvi nic nedostane... takze zratane podciarknute, kojace zeny sa nemusia obmedzovat v nicom. Mozu jest vsetko, pokojne pit alkohol, lebo to vsetko ide najprv do zaludka, nie? A teda z toho zaludka sa len velmi malo VSETKEHO dostane do krvi? Dobre tomu rozumiem?

evittam
6. dec 2016

@lauricka Pokiaľ dieťa nie je alergické a intolerantné na kravskú bielkovinu nevidím dôvod prečo nedať už ročnému dieťaťu kravské mlieko ak ho toleruje a chutí mu....Ja som dojčila obe deti do cca 10 mesiacov, dokrmované boli UM - syn od cca 4,5 mesiaca -málo, dcérka od narodenia. Od roka mali kravské mlieko, neskôr rastlinné. Žiadny problém, žiadne alergie, choroby nič podobné, lekárov vidíme celá rodina len na preventívnych prehliadkach.

guiseppinka
6. dec 2016

@lauricka no vidis, dala som a spracila by som to znova... stale sice kojim, aj ked teda uz mlieka vela nemam... v rodine nemame ziadne aleefie na mlieko, tak absolutne nie je dovod ho nedat. A este doplnim, ze kupovane krabicove...

evittam
6. dec 2016

@sam2 Ale čo si - môžeš jesť ledva niečo čo ti odporučia na mamile, potom určite môžeš piť, fetovať, drogovať a fajčiť - lebo aj to odporučili na mamile a v neposlednom rade môžeš Costi - lebo to tiež odporučili na mamile a Dr. Newman....

puklica13
6. dec 2016

@lauricka jaj tak toto je argument za miliom..ze mlieko sa netvori v zaludku ale z krvy...😀

lauricka
6. dec 2016

@sam2 @puklica13 nebudem tu kopirovat texty z netu, ak vas to zaujima, nastudujte si, ja neviem, preco by som tu prave vas mala o niecom presviedcat, ja tento problem neriesim, ani nikoho o nicom presviedcat nepotrebujem. Tak som ta, puklica, aspon pobavila, nie?

lauricka
6. dec 2016

@evittam nikto ti neodpruca fetovat, drogovat, ani sa stat alkoholikom, naco tieto blbe vtipky, s prepacenim

alicka850
6. dec 2016

@lauricka len pre tvoju informaciu, mlieko sa netvori z krvi, ale v mliecnej zlaze ☺

lauricka
6. dec 2016

@guiseppinka
Kolko ma vsimne neriesim, ale ma ovela bohatsie skusenosti s tymto, ak ti vasi kolegovia. A inak, mne je to ozaj jedno.

sam2
6. dec 2016

@lauricka nie, vsak mi to vysvetli ze preco pomaranc nie a costi ano? Ked uz nieco poviem, tak to viem zdovodnit. Ja to chcem fakt pochopit

evittam
6. dec 2016

@lauricka To bohužiaľ nie sú vtípky - už som to tu písala - z recesie som sa spýtala na mamila.sk a aj som bola v kontakte z ich laktačnou poradkyňou - presne toto mi odporučili - že hlavné je dojčiť.....A to si fakt nerobím srandu.

guiseppinka
6. dec 2016

Stale si pri mamile spomeniem na svoj laktackny kurz, ktory som ziskala gratis k priprave na porod a uz po prichode mi bolo divne osadenstvo a ked spustila laktacna, tak som mala chut sa dvihnut a odist... to bola cista psychiatria...

zuzkat1
6. dec 2016

@evittam ja som napisala e by som sa poradila s dr a potom sa rozhodla..urcite by som zvazila lieky..no ak by mi viacerí odbornici povedali nie tak zial by ostalo um...pisem ze to nezavrhujem ako moznost kym neziskam sama relevantne info (to nie je mk nazor ani mk skusenost).. Pre mna je dojcenie mimoriadne doleite ale ak by 8 z 10 povedalo na costi nie tak zial nie...ja som takto oslovila aj 10 lekarov kvoli mmr ockovaniu..nerobi mi ziadny problem informovat sa..

puklica13
6. dec 2016

Akoze brat liek ktory je primarne urceny na zaludocne nevolnosti, "podpora" dojcenia je len vedlajsi produkt a samotny vyrobca uvadza dojcenie ako kontraindikaciu...???? To fakt niekto dobrovolne berie a este sa odvolava na 1( slovom jedneho) lekara? Sak minule tu bola tiez diskusia o tom nevuem ci mexickom lekarovy ktory zenam umelo zastavoval menzes lebo je pre telo neprirodzena...😨 nemam slov..to uz zdravy sedliacky rozum vymrel ci ako?

lauricka
6. dec 2016

@evittam o kravskom mlieku sa tu rozpisovat nebudem a o tom, ci je alebo nie je vhodne a prospesne, o tom sa daju najst informacie a kto chce, si najde. Mne je jedno, ci to davate svojmu dietatu. To je cisto na kazdom a jeho rozhodnuti.

evittam
6. dec 2016

@lauricka A kto má oveľa bohatšie skúsenosti - LP s víkendovým kurzom v Tatrách alebo s 8-dňovým kurzom od mamila.sk? Ktorá napríklad je bezdetná? No, to ti ja lepšie poradím - a tiež aby som nebola za sprostú tak si vyúčtujem aspoň 50Eur a bez papiera.....