Majú laktačné poradkyne odporúčať na mlieko liek na žalúdok?
Ahojte, keď som mala málo mlieka, začala som na základe rád od Mamily užívať Costi. Môj muž ma po dvoch dňoch zastavil s tým, že pozisťoval, aké to môže priniesť riziká. Teraz som čítala tento článok. http://www.pluska.sk/plus-7-dni/ludia/dojciace-...
Čo si o tom myslíte? Aké máte skúsenosti s liekom vy? Podarilo sa vám ho vysadiť?
@lauricka no, nemaju 40 rocne skusenosti, to je pravda... este tolko nemaju ani oni, ale skusenosti maju dost... myslim, ze na to staci bohate iba studium a trochu analyticko-syntetickeho myslenia...
@guiseppinka "nekojene su uplne chudatka a kojene do maturity su OK?" Tolko sarkazmu? A preco? Naco? Tolko nenavisti. Ja nie som ani z mamily, ani tu za nic nebojujem, len mi je smutno, ake su zeny, co by mali byt laskave matky, strasne k sebe zle.
@guiseppinka
separatny okruh to nie je. Budes tu vtipkovat dalej alebo si nieco pogooglis alebo sa na to vykasli. Ved to nepotrebujes vediet, tak co? A mne je to jedno.
@lauricka To máš pravdu - ak tu matka napíše, že stačí dojčiť do roka a je to v pohode a nedojčí do minimálne 3, nešatkuje tiež tak dlho, nespí s dieťaťom do neviem kedy - tak už je zlá a nebodaj musela porodiť tak, že nemala bonding - no tak tam už je dieťa úplné chúďatko - o tom celá táto debata je - o čistom fanatizme.
leaving, ani necitam uz dalsie reakcie, ja s dojcenim probem nemam a necitim ani potrebu niekoho presviedcat, ci sa hadat alebo niecoho, ci niekoho zastavat, vsetkym pekny vecer
@katkatop toto je blog primára detského oddelenia a veľmi mi pomohlo, keď som bola celá zlá z toho ,že mliecka je málo http://www.bimacek.sk/pripad-domperidon-stale-z.... Pôvodný článok je fuč, pretoze rusil blog na portály sme , ale opäť sa vrátil k tematike v novom založenom blogu. Laktačná poradkyňa radila costi a gynekologička má hneď zrusila, že ona si to na svedomie nevezme. Ten liek vážne ovplyvňuje okrem iného aj mozog a to je už iná káva...
Zeny vysvetli mi uz konecne niekto, preco sa nemozu jest pocas kojenia urcite potraviny, lebo sa dostanu do mlieka a mozu byt pre drobcov problemom ale liek na zaludok sa moze hltat hlava nehlava a to je v pohode? Lebo sa toho dostane do mlieka malo? A z pomarancu sa dostane vela? Priznavam, ze biologia nebol moj oblubeny predmet, takze ak mi to niekto vysvetli budem rada. Dakujem
@lauricka ano je to uz sarkazmus. Lebo praca lekarov sa dehonestuje, o ockovani sa pochybuje a hladaju sa info u vsakovakych dr a pokym nenajdem 1 dr, ktory povie, ze ockovat netreba, lebo je to hluopost, tak uz sme spokojni. Dehonestujeme 5 rokov studia, prax na oddeleni, rocnu pripravu na statnice, kde pediatria je povinna, ale budeme sa riadit informaciami od nejakej laktacnej, ktora odmieta od pouzivania klobucikov (lebo je to neprirodzene) az po neviem co. Pricom ona vacsinou nema zdravotnicke vzdelanie a kurz si spravi za chvilu... a z farmaceutov mame predavacov, ale ved LP je bozska a vsemohuca, vsevediaca.
@sam2 ja som z bioly maturovala, ale tiez by ma to zaujimalo... a guglit sa mi nechce...
@guiseppinka tak ja este skusim neter. Ta robila teraz primacky na psychologiu, tak mozno bude vediet. Myslim, ze biologiu sa drvila 😬😬😬😬
@sam2 neviem neviem... ale posledne dni tu su celkom zaujimabe temy na nudne vecery...
@guiseppinka tiez sa nestacim cudovat 😂
@sam2
@guiseppinka
@evittam kocky a nemysli ona maly a velky krvny obeh? Lebo sak prsia=pluca...ci?😂
@puklica13 vidis, toto ma nenapadlo... ale musim povedat, ze sa zacinam stracat co kto chcel...
len nechapem, preco dojcofanaticky odporucaju lieky, ved podla nich je dojcenie vysoko prirodzene a cim viac si zena priklada drobca k prsniku, tym viac sa mlieka tvori... a zrazu na to treba lieky...
@sam2 strasne sa kosim, reagujem na to,preco sa nemozu jest urcite potraviny, kamoska mi pisala,ze jej pisala jej kamoska,ze nasla 5 mesacnej malej v stolici kukuricu,ale ze ona jej ju jest nedavala,ze jedla ju len ona,ci sa mohla dostat do mlieka 😀
@senta_sofia neeeeee, neveriiiiiiim 😂🙈😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 a to by sa akoze to zrniecko prepchalo cez otvor v bradavke? 😂😂😂😂😂
@sam2 to netusim... ale ked to moze napadnut jednu,isto sa ich najde aj viac 😀
@senta_sofia Si robis prdel? Ci? 😀

@guiseppinka pozri, kazdy sa rozhoduje na zaklade mnozstva informacii, ktore ma. Nas nazor sa odvija od toho. Ak ich nemas dostatocne, mozes sa rozhodnut zle alebo mysliet si hlupost. A nebudes o tom vediet. Je to vzdy len o informaciach, ktore mame. A dnes naozaj nie je problem informacie ziskat. To tu ozaj netreba rozoberat.