Majú laktačné poradkyne odporúčať na mlieko liek na žalúdok?
Ahojte, keď som mala málo mlieka, začala som na základe rád od Mamily užívať Costi. Môj muž ma po dvoch dňoch zastavil s tým, že pozisťoval, aké to môže priniesť riziká. Teraz som čítala tento článok. http://www.pluska.sk/plus-7-dni/ludia/dojciace-...
Čo si o tom myslíte? Aké máte skúsenosti s liekom vy? Podarilo sa vám ho vysadiť?
@puklica13 budem reagovat na menstruaciu... ono je fakt ze v dnesnej modernej dobe ma "bezna" zena privela menstruacnych cyklov. V minulosti ich bolo ovela menej, kvoli pocetnym tehotenstvam a naslednym dlhodobym dojceniam. Je mozne, ze prave kvoli tomu ma tolko zien vsucasnosti homonalne problemy a tiez s rakovinou prsnika. Ale k tomu zastavovaniu menstruacie sa radsej nevyjadrujem
ja len na margo reklám umiestnených na MK - obhajkyne LP musí šľak triafať, keď tu vidia samé reklamy na UM...
@senta_sofia odpadla som a aj muz... ten skoro padol vo vani 😂
mňa šľak triafa aj tu v skupine lakt. poradenstvo - baba napíše, že dieťa za mesiac nepribralo nič, hoci ho prikladá každú hodinu, odpoveď čarovná "nemas mat preco malo mlieka" - mne sa fakt rozum zastavuje, to su tie zeny uz naozaj s prepacenim tak blbe, ze "zozeru" tuto odpoved, este za nu podakuje... po tomto sa niekedy naozaj nedivim tomu, ze muzi velakrat s pohrdanim hladia na zeny, vyjadruju sa o nich ako o "sliepkach", ale žiaľ, niektoré si o to koledujú
@zapka21 osobne si vsak myslim ze narastom hormonalnych problemov netreba hladat menzes ktory je telu prirodzeny,ale skor uplne scestne branie Hak dievcatami a zenami castokrat omnoho skor nez sa ustali vlastna hormonalna produkcia...lebo v 16akne,v 17 nepravidelny cyklus a v 18 nechcem otehotniet ...a roky rokuce..a kefze vylucene umele hormony nedokaze odfiltrovat vacsina beznych cisticiek,tak sa nam to krasne kumuluje vo vode,pode..a potom sa cudujeme ze aky narast puberty uz u 9-10rocnych deti..
Baby k tomu menzesu..kamoska chcela nejaku antikoncepciu..dr jej odporucila vnutromaternicove teliesko..a dr dodala ze moze byt rada ze nebude mat ani ms ze je to aj tak nemoderne!! Vraj kopa zien si to dava len preto aby nemali ms...to su slova dr a tu uz naozaj konci zdravy rozum
@pallacinka29 No a najradšej mám keď sa mamička chce poradiť ako odstaviť dieťa a nájde sa vždy jedna alebo aj viaceré čo jej tam začnú vypisovať ako dojčiť ďalej......😒
@senta_sofia Som si skoro opľula monitor rannou kávou😂
Ja neverím, že fakt niekto môže byť tak hlúpy......
@evittam ja som si to asi 3x precitala, lebo som myslela, ze tomu zle rozumiem 😂😂😂😂
Uz rozumiem, preco si chlapi o nas myslia to co si myslia 🙈🙈🙈
A to som si myslela ze moju skusenost so slecnou, co si myslala, ze Napoleon je len konak nic neprekona... ale na slecnu kukuricovu sa nechyta 😂😂😂😂😱😱😱😱
@zuzkat1 Toto aj mne moj gynekolog povedal...este pri tom zmurkol ze ved vas to aj tak len otravuje(menzes)...co ja viem,ani nie,som zena patri to k tomu,ja som zenou a som nou rada,som zo sebou vysporiadana...a ked skutocne neexistuju relevantne a najma dlhodobe studie co to moze sposobit organizmu(a ja neverim ze je to bez nasledkov) tak si nebudem telo zapratabat chemuckym koktailom
@evittam ja uz ani neviem, ci to je hlupost, skor mam pocit, ze neska sa vacsina preinternetovanych mamiciek snazi o taku strasnu dokonalost a su z toho take vystresovane, az im z toho prepina, aj ked, vlastne ano, zrejme to uz hranici s hlupostou
@senta_sofia
no internet moze byt aj dobry sluha, aj zly pan 😉
@senta_sofia toto tvrdim aj ja, ze dnesna doba je preinformovana a preexponovana..... proste cele zle....
@sam2 uz stracam prehlad,ci to bolo v tejto teme, ale casto sa proste stretavam s tym, ze sa kopiruju nejake zahranicne zdroje alebo ze sa mnohe kvazi odborne clanky odvolavaju na nejake zahranicne zdroje a prekladaju sa clanky od buka do buka, ale my proste nemame ani sajnu, ci to v danej krajine je doveryhodny zdroj a co je to za stranku a potom si to niekto ide brat k srdcu a pritom je to mozno len vytvor nejakeho blogera, co sa snazi vyjadrit svoj nazor a preto je ten internet taky "nebezpecny". Jednak ludia ako keby stracali schopnost selektovat informacie a jednak sa naozaj velmi tazko preukazuje pripadna odbornost.
@senta_sofia presne s tymto absolutne suhlasim. Ludia nedokazu selektovat. Ale vies, je to zahranicne takze to bude pravda a musi to tak proste byt a hotovo. Vsak v inych krajinach to funguje... ale neuvedomujeme si, ze to ze to funguje v jednej krajine, musi aj v inej.....a pritom mnohokrat su to informacie typu americky vedci zistili,ze ....
@sam2 http://www.gzoznam.sk/index.php/clanky/23-zauji...
Americki vedci zistili ze najlepsi nazov pre gay bar je cierna diera ....😀 😀 😀
omg tu sa bavite co prejde z domperidonu do mm a aky je to chemicky sajrajt, treba citat pribalovy letak ale pichat do deti rovno do krvneho obehu chemicky sajrajt v podobe hlinika, ortute, olova, zmutovanych buniek a inych neurotoxinov je v pohode?????????????lebo je to v prospech dietata??tam tiez citate pribalovy letak??? a co sa tyka toho ,,nahradneho materskeho mlieka" - hmm zeby to vyrobcov nenapadlo, alebo by to bolo uz priiiiiiilis okate klamstvo?? Obhajujte UM vyrabane z krav chovanych bohvie kde a cim krmene, aby cim rychlejsie a nonstop produkovali mlieko povodne urcene telatam. Ze mm nema 2 vitaminy ? A um ziadne, lebo su vsetky chemicke s minimalnou vstrebatelnostou - preto sa to vola umele mlieko. To je ako si dat pomaranc alebo celaskon s pomarancovou prichutou. Je to prasok trvanlivy umelo vyrobeny. Vy jete kazdy den sackove polievky? Kto to vie co vsetko v skutocnosti obsahuje ? Podplateni kontrolori? Niee.. oni by si nedovolili klamat ludi, obchodnici su veelmi cestni, radsej nech im ubudne z prijmu akoby mali poskodit cudzim detom. Vyrobcovia mozu napisat na krabicu aj neviem co aj krasne fotomontazove obrazky dat, konzervy maju tiez pekne obrazky. UM ma byt v nevyhnutnych pripadoch predpisovane ako liek a nie sa predavat na kazdom rohu v akcii. A teraz sa ozve kazda druha ze a co ked nemam mlieko a LP si nezavolam bo si vypita 60 eur a napcha do mna domperidon - oni ine nevedia vsak?!. Ach jaj.. majte sa a prijemne ohovaranie. https://dojcenie.wordpress.com/2010/05/19/kruty...
maminky, nikdy som nechapala osocovanie ucastnicok z MK, ze su len slepice, lebo som mala stastie len na inteligentne skupinky, kde ucastnicky spolu komunikovali bez urazania, osocovania, vysmechu.. ale uz rozumiem☹((( to fakt neviete vyjadrovat svoj nazor normalne? bez snahy niekohu urazit, ranit, seba vyzdvihnut, ci dokazovat si, ze mate svatu pravdu? ved kazda sme ina a mame rozne nazory, co je ok, ani idealna matka neexistuje, neda sa nanutit jedna forma vsetkym, ale ak chceme nase deti k niecomu vychovavat, najprv vychovajme same seba k slusnej diskusii.. je mi smutno z toho, co tu citam..
@sam2 no u mna vedie jednoznacne vyskum, ktorym sa dokazalo, ze vacsi klokan doskoci dalej, bohuzial, uz si nepamatam, vedci z ktorej univerzity to boli, ale boli to USA
urcite su aj ine moznossti ako costy,,, odporucam skusit napr moringu, odporucam vela ontaktu koza na kozu,,, isto by costi som mala ako posledne a urcite by som to neuzivala dlhsie ako par dni,, treba najst pricinu poklsu a nie hned coat davat

@puklica13 kiez by som si robila 😀