Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.

    Dajte prosím tip na teambuilding. 16zien, asi polovica matky čo budú chcieť späť doma. Daka aktivita jemne športová a potom trebárs opekacka a chata. Niekde v okolí Žiliny. Len aj jednu noc. Wellness by bol bonus. Badget zatiaľ neobmedzuje, ale taký stred.
    Čili poraďte chaty v okolí Žiliny, čo prenajmu na 1 noc a kde sa bude dať aj dáky soft program spáchať. Dikes.

    Prosím o tip, čo navštíviť s deťmi 5 a 10r na trase Žilina, Nitra po diaľnici..ideme ku kamošom na pár dní a cestu si chceme nieco pozrieť, ideálne interiér, ak by nebolo počasie. Chodievame túto trasu pomerne často, tak hľadám už fakt tip, čo nepoznáme. Inak sa stavíme v Piešťanoch na prechádzku. Vdaka

    Prosím poraďte cenovo prijateľný útulný penzión s malým ale príjemným wellnessom. Stačí sauna a lehátka v príjemnom prostredí. Nepotrebujem kultúru pamiatky lyžovanie ani turistiku. Potrebujeme si len oddýchnuť vo dvojici bez detí. A až sa tam dá aj najesť. Ideálne do Max 2h od Žiliny. Mimo hlavných turistických destinácií. Ďakujem.

    Otázka - ceny za parfum/edt napr. Na fann parfumérii je omnoho vyššia ako napr.elnino a pod. Je to predražené alebo tie lacnejšie nie sú originálne? Resp. Kde nakupujete originálne parfumy/edt rozumne?

    Prosím, viete odporučiť dáky kulmofen so samodrziacimi natáčkami? Či to nefunguje ako si predstavujem? Nastoknut na fén, natočiť a nechať na hlave vychladnúť? Ide mi hlavne o objem, veľké vlny sú bonus. Na webe som skoro nič nenašla.

    Ahojte, mate tip na kolektívnu hru-sutaz v rámci chatovacky? Každé odd.mame vymyslieť niečo zábavné, zážitkové..športové či nešportové. Vdaka

    Ahojte, alchemilka v tabletkách (čaje 3*denne nedávam, smrdia mi). Odkiaľ, aké? Dakujem

    Ahojte, je tu daka profimanikerka?už viac ako rok od jedného z covidov, bojujem so stiepajucimi sa nechtami. Dávala som len prírodné laky, potom ziadne, spevnujuce kúry či laky z orly, zinok, vápnik,, kolagén. Soľ s olejom.. proste žiadne zlepšenie. Čo skúsiť? Čo nerobiť zle? Napr.technika pilnikovania, nestrihat stikacikom, čo ja viem čo ešte? Proste tipy, triky, tajnosti.. pomozte

    Prosim, ake cestovne poistenie odporucate pre beznu rodinu v ramci eu? Hlavne zdravotné+ zodp.za skodu. Auto je firemne, to neriesime. Ziadne rizikove sporty, len male deti so sebou 🙂 dakujem

    Prosím, má niekto skúsenosti s orly gelfx manikurou? Mam uz rok problem so stiepajúcimi sa nechtami, ziadne kury zatial nezabrali a chcem ich mat pekne. len ked pocujem uv lampa a gel fix tak mam podvedome kontrolku v hlave. dakujem

    Prosim, potrebujem detom overaly na plávanie, v plaveckych bazenoch im je zima. Jedna je skolkarka 5r, druha skolacka (10r, v.152). Kde odporucate kupit? V lete nas caka aj dovolenka pri mori, neviem ake bude teple, mozno vyuzijem aj tie. Tak sa zamyslam, ci teda riesit aby boli aj s UV ochranou.

    Poradte dáky dokument o živote v chudobe, mimo konzum (Afrika, India..). Vhodný pre deti (10r). Alebo príbeh, ale bez násilia. Proste chcem dcére ukázať aj iný život, aký pozná. Dokument je najlepšie, tie ona miluje a vie, že ide o realitu, na rozdiel od rozprávok. Ďakujem.

    Farbenie po henne. Ake mate skusenosti. Da sa.to? Za akych podmienok? Hennu som pouzila asi 3x. Nerobila mi dobre, tak som prestala. Od posledneho farbenia preslo 3/4 roka. Je aj ina cesta ako pockat, kym to odrastie a zostriham? Kamoska kadernicka ma strasi, ze niekto to da ok, niekto ma zly odtien a niekto tazke reakcie s liecbou kortikoidmi. Ze nikdy nevies, co henna plus chemia urobi.

    noname26
    Správa bola zmenená    28. dec 2022    

    Teraz na mna odvsadial vyskakuju zateplene silonky (vyzera to ako silonky ale zvnutra su hunate). Prosim, odkial ste objednavali s dobrou skusenostou? Bo vacsina obchodov vyzera no povedzme pofiderne. Dakujem. Hladam najma telove.

    Upresnim- nie termo, nie hrube,l 130den, ale zvnutra zateplene flisom ci barancekom. Zvonku aby boli od pohladu ako silonky, zvnutra bezove. Vid nieco ako na foto

    Obliecky na zimu. Mikroplys/mikroflanel ci flanel? Mikroplys je drahsi a navyse umely material, ale zas kolegyne chvalia, ze makucky teply a lahka udrzba. Tak vaham. Dakujem.

    Ako riesite hudbu doma u zacinajucich pubertiakov? Zatial nemame nic extra doma, pustime z youtube na wifi, nestahujeme, nemame prehravace, len mobily. Ale ja by som rada hudbu do auta, dcera do mobilu ci tv.. cize viac zariadeni uz. co odporucate? Rodinny youtube premium, spotify..ci nieco uplne ine? Aby som nestahovala cez 4appky a platila primerane. Nemam prehlad vobec. Dakujem.

    Prisim o tip na narodeninivy darcek pre 7rocneho chlapca- suseda kamarata- Nieco kolo 20e. Mam same baby tak tapem. Dakujem

    Prosim, ako riesite rednuce obocie? Vzdy som skor vytrhavala, posledne 2 roky ho je menej, uz domaluvavam, ale poslendy cas uz malujem od polovice hadam len po pokozke:(. Nieco co nevyzera od pohladu neprirodzene. Dakujem

    Prosim, tip na dobry suchy sampon, idealne z 101 alebo DM. Mam tmave vlasy. Dakujem

    Prosim idporucte parnu zehlicku alebo system, na zehlenie vo zvislej polohe. Zehlim malo a rada by som az tesne pred oblecenim, zavesene, bo zo skrine to akokeby som ani nezehlila vyjde. Na kosele bluzky zavesy. Dakujem

    Mate prosim niekto skusenost s tymito kolagenovymi produktami? Je to Natural Collagen Inventia. Dakujem

    Prosim o inspiraciu na koralku Pandora, v utorok mame 15vyrocie, co sme s manzelom spolu. Dali sme sa dokopy na splave na Vltave. Cize tema partnerstvo, laska, voda, lod.. dakujem

    Zapáčili sa mi tieto smart hodinky. Ma niekto skusenosti s daným eshopom a ideálne aj tymito hodinkami? Chcem si vypytat k narodeninam

    noname26
    Správa bola zmenená    22. máj 2022    

    Prosím, kolko zvykne trvat, kym admin daky odpovie na podnet - dtaznost na ineho uzivatela? Mam pocit, ze niekedy tu prispevok bloknu este v dany den a ja uz 4dni cakam na odpoved - nahlasenie sexualneho obtazovania v ramci bazaru. Ako pride mi to dost zavazne na tak pomalú reakciu. Ci mam neprimerane ocakavania?

    Prosim, detsky rusky serial Fixiki, da sa niekde najst so slovenskymi titulkami, ci nedajpana v cestine? Napr.pod inym nazvom? (Cesi su experti na vlastne pomenovania)

    Dnes nam s kamoskou a dcerou ako dobrovolnickam v ukrajinskom dome preslo rukami stovky darovanych topanok.

    Zo skusenosti teda, ak chcete pomoct, a nielen sa zbavit nepotrebnych veci, prosim:

    1. Ak sa da, SPAJAJTE TOPANKY DO PARU snurkami, pasikmi, dajte par do vrecuska, alebo aspon spojte gumickou, moc tym ulahcite pracu. Dnes sme par krat nedokazali najst zaujemcom druhy kus do paru a po triedeni nam ostali 4plne krabice nesparovanych topanok, ktore tam niekde svoju druhu polovicku zrejme aj mali, ale mozno v inom regali.
    2. Bonus pre triedicov, ak oznacite VELKOST, staci aj na papierik vlozeny do topanky. Častokrát sa z topanky zosucha, resp.znacenie je anglicke, ruske, v cm. Neraz sme len tipovali a prikladali k inym topankam.
    3. NENOSTE zimne topanky, snehule, tie len zaberaju kiesto v sklade, ale ani spolocenske stekle a najma nie topanky s dierami v podrazkach, nefunkcnym zapinanim, ufulane, s blatom a travou v podrazke.
    4. Najvacsi zaujem je momentalne o TENISKY, najma vacsie chlapcenske a panske. Coskoro bude treba aj platenky, balerinky, sandalky.
    Dakujem.

    (2 fotky)

    Prosim poradit. Chcela by som dcerke na 1.prijimanie kratke biele spolocenske saty, ktore s malou upravou (vymena stuzky, opasku, ozdoby..) zmenim na spolocenske. Kedze maju pocas obradu rucho a cakaju nas este v rodine krstiny a oslava okruhlin, pride mi to lepsie ako pozicat na polhodinu dlhe saty. Kde odporucate pozerat? Nasla som taketo na zoyafashion, ale recenzie nie su lichotive, plus stranka uz od vikendu nefunguje.
    Pripadne v Ziline kam zajst na kupu?

    (2 fotky)

    Kto pochadza zo Zahoria, zije tam, navstivil..

    Planujeme tam cca 3-4dnovu dovolenku . Co rozhodne odporucate navstivit s detmi 👨‍👩‍👧‍👧 (3,8rokov)?
    A ak mate aj tip na ubytovanie 🏡 skor mensi penzion nez nieco vacsie, tak sem s tym. Chceme z jedneho ubytka vyrazat na výlety, tak nieco dobre dostupne. Dakujeem

    Na tretie narodeniny zvazujem dcerke drevene odrazadlo. Kvoli vahe (je utla) drevene kolo 3kg. Na dlhe jazdy to nebude ale terez polna cesta pred domom, zahrada. Zatial sme mali len zdedene ocelove a to ani neudrzi, cize nema moc skusenosti s odrazanim. Pozdava sa mi Kindercraft, jedno je od 2 druhe od 3 rokov. Mate s nimi skusenosti? Alebo s dalsimi z fotiek? Cenovy strop do 50€. Budem vdacna za recenzie. Prosim ale nie mamicky, ktorych deti (vacsinou chlapci) maju ododrazane uz hadam od roka a lietaju ako draci. Skor od zaciatocnikov. Moje baby na to nikdy moc neboli, mozno prave pre tie tazke stroje, co sme mali,neudrzali ich v rukach a padali cez ne. Dakujem

    (5 fotiek)
    noname26
    7. sep 2018    Čítané 213x

    O mamach a pre mamy

    Neprejde den, aby na mna na webe nevyskocil clanok k vychove, ci materstvu. Jasne google, poviete, ako mamu ma nasli a uz sa to na mna vali. Nevadi, rada si precitam, ked uz som mama..

    Co ma ale vobec netesi, je trend vyvolavania burlivych debat. Clanky o ockovani, dojceni, noseni, vztahovej ci klasickej vychove, o dobrych vychovnych, ci ako na deti nekricat. Mam pocit, ze cielom clankov je len zdvihnut tlak a vohnat do boja debat aj tie najmierumilovnejsie stvorenia, bo aj tie su neraz v situacii, kedy ich poziadavky, prosby, ci nazory zaniknu v hluku detskeho kriku, placu ci radosti, alebo len vrciacej pracky.

    Ano, aj tieto mierumilovne stvorenia raz chcu nahlas povedat, co si myslia, maju potrebu sa obhajit, ci prezentovat. A toto vyuzivaju autori stranok. Snazia sa vytvorit protichodne tabory produkujuce zaplavu komentarov. Vyssia sledovanost, zrejme drahsia reklama pre inzerentov.

    Z mam ale tak vytvaraju zurive armady. Naco? Na svete niet dvoch mam, ktore by vsetko kolo deti a rodicovstva riesili rovnako. Rovnako najspravnejsie. Je strasne vela ciest, moznosti, nazorov ci pocitov. Kazda mama, ktora lubi svoje deti, sa snazi dat im to najlepsie, vychovat ich co najlepsie. Ale zo vsetkych stran sa na nu valia rady, pokyny, kritiky ci nalepky. Biomatka, klasicka matka, ekomatka, moderna ci ina. Neustale niekto riesi, ako vychovava, ako by mala ci nemala. Dnesne mamy su pod vacsim drobnohladom a kontrolou, ako poslanci parlamentu. Kazdy vie, ako ma co robit ci nerobit a ma potrebu jej o tom povedat, porovnavat ju a hodnotit.

    Dnesne mamy su pod strasnym tlakom. Akoby cele okolie striehlo na jej chyby, na to, ako bude riesit kazdu mensiu ci vacsiu situaciu kolo zivota jej dietata. Kazdy clovek je odbornik hladiaci na nu krivym okom, pisuci jej do hodnotenia minusy. A najhorsie je, ze tito clankopisci stavaju do pozicii nelutostnej kontroly samotne mamy. Rozduchavaju emocie, obvinuju, podpichuju...

    A pritom kazda mama je dobra, ak svoju rolu plni srdcom. Ano kazda urobi za den aspon jednu chybu, na ktoru nie je sama vobec hrda, ale urobi aj tisice uzasnych veci, za ktore jej patri uznanie a respekt. Respekt aj ostatnych mam.

    Prosim, nehadajme sa. Nenadavajme si do nosnic, kojomatiek, ockomaniacok a pod. Respektujme svoje cesty a budme si vsetky skor spojencami a podporou v slabych chvilach, nez odsudzujucou komisiou so zdvihnutym obocim ci prstom.

    Prezivajme svoje materstva v mieri. Nasim detom je jedno, aku nalepku nam okolie dava, ci podla posledneho clanku ste in alebo totalne out. Pre ne ste ich mama, ich svet. Nedajte si do tohto sveta zasahovat. Robte ako citite, nie ako Vam chcu diktovat ini. Bo ak sa budete usilovat o nieco propagovane ci pozadovane, co vnutorne necitite, s cim sa nestotoznujete, tak to u Vas a Vasich deti fungovat nebude. Dansky filozof Kierkegaard tvrdil, ze lepsie je zit vasnivu a pravdivu vieru v nespravneho Boha, ako verit v Boha praveho, ale bez skutocnej viery a vasne.

    Zite svoju cestu materstva svojim srdcom a naplno a respektujte rovnako cesty inych, aj ked su ine, ako tie Vase.