Majú laktačné poradkyne odporúčať na mlieko liek na žalúdok?
Ahojte, keď som mala málo mlieka, začala som na základe rád od Mamily užívať Costi. Môj muž ma po dvoch dňoch zastavil s tým, že pozisťoval, aké to môže priniesť riziká. Teraz som čítala tento článok. http://www.pluska.sk/plus-7-dni/ludia/dojciace-...
Čo si o tom myslíte? Aké máte skúsenosti s liekom vy? Podarilo sa vám ho vysadiť?
@noname26 bez prpblemov by som sa kamosky spytala ci jej nehrabe ak by sa ma vazne pytala napriklad na tu kukuricu..rovnako ako tu..nevyhoda internetu je ze neprenasa neverbalnu komunikaciu ktora tvora velmi podstatnu cast ..preto sa tebe mozu zdat reakcie niektorych zien surove aj ked v skutocnosti take vobec nie su..prajem pekny den
@noname26 neviem co je na tejto komunikacii zle? To ze nedokazem pochopit ako niekto moze do seba pchat liek na zaludok aby mohol dojcit? To ze sa dozadujem odpovedi? To ze mi pride za vlasy pritiahnuta teoria o dojceni za kazdu cenu? To ze nepritakavam ako ovecka? Neviem, ale ja tu urazky nikde nevidim, iba diskusiu.... to ze je trosku ostrejsia je zapricinine temou
A dalsia vec, zvyknem pomenuvat veci pravymi menami a nebalit ich do pozlatka... a rovaku priamost ocakavam aj od inych.... nikto tu nikomu predsa nenadava do krav, debilov a horsich mien (to ani podla mna do diskusie medzi inteligentnych ludi nepatri)
@sam2 jezisi,zas sme daco pototo 😀 idem sa hanbit do kuta...
Inak si vemi dobre pamatam pri prvom dietati asi mesiac po porode, no sibalo mi riadne..a dosla jedna moja kamoska na okuk ,fakt uz nepamatam ze co take strasne dolezite som riesila ci sa pytala jej ako mamy 2deti..a ona na mna blahosklonne pozrela a zadrela.. moja a nepreplo ti? ...taky preplesk niekedy nie je na skodu 😀
@margaretkaoliver podobné pocity som zažívala ja. Takže Tá úplne chápem.
@katkatop neverim, ze sa do toho niekto obul v mediach... este by bolo fajn keby to slo aj do sprav...
Nuz co dodat k clanku, suhlasim s kazdym slovom. Nech sa nikto na mna nehneva, ale radcej budem do svojho dietat pchat hnusny umely priasok s peknou krabickou, ale stale urceny na vyzivu deti, ako liek, ktory je prinarne urceny na zaludok... kludne ma nazvyte krkavciou a neznaloz materou, ale so zdravym rozumom. Viac asi netreba dodavat
@sam2 Ja este dodam, ze budem radsej v pohode, vyspata a oblecena - vsetko s UM ako vystresovana, co som kazdu hodinu prilozila, polospala celu noc s malym na cecku a behala s nim cely den hola po byte...
@sam2
@pallacinka29 ako uplne s vami suhlasim... odmietam robit cumel scojmu decka a promenadovat sa hola po byte... oktem toho kojit po leziacky som skusala iba raz este v nemocke a bolo to tak sialene bolestive, ze nikdy viac...
@guiseppinka vidis a podla niektorych fanaticiek sme ani nemali mat deti, ked to takto vnimame... ja dojcenie povazujem za super vec ale nie na moj ukor. Nuz som toho nazoru, ze to ze som sa stala mamou, neznamena, ze som prestala byt zenou, clovekom.... a nie nemyslim si, ze matka, ktora da svojmu dietatu UM v niecom zlyhala alebo je horsia. Svoje dieta milujem viac ako cokolvek, som tu pre neho vzdy ked ma potrebuje.... ale tento fanatizmus sa tu siri ako mor a v dejinach sa uz niekolkokrat potvrdilo, ze fanatizmus nikdy nic dobre nepriniesol.....
Som toho nazoru, ze zi a nechaj zit... pre mna za mna nech si niekto koji aj do 5rokov, mne je to jedno. Ked to zene vyhovuje a je tak spokojna, preco nie. Ale tak ako ja respektujem jej slobodne rozhodnutie, pozadujem aby bolo respektovane aj moje rozhodnutie. A nech sa na mna takato matka nepozera zvruchu a nestavia sa do pozicie, ze je nieco viac, tak to brrr...to teda nebudem ticho sediet a nenecham na seba kydat...
Respektuj a budes respektovany ✌️️
@sam2 Presne 🙂 Inak, moja pošahaná svokra, keď sme sa s ňou raz streli a malému sme dávali fľašu, ešte sa ani nepozdravila a už zdiaľky, že "To je aké mlieko?" Tak sme ju s mužom obaja zahriakli. Úplne dr..á, hlavne, že svoje vychovala ako "tyranka" - doma museli počúvať rádio miesto TV, lebo to má nižšiu spotrebu, prala v rukách, chodili bez papúč, lebo tie ničia koberce a podobné pikošky... a taká mi ide radiť...
No priroda to tak fanaticky vymyslela ze dieta ma byt kojene a nato dala zenam prsia ako kazdemu cicavcovi 😀 Tak to nerobte, ale potom tu nepiste ze mlieko odislo ,,same" aj ked ste veelmi dojcit chceli a ze ked sa neda tak sa neda a podobne 😀 Treba to rovno napisat, ze cumel a flasa su pohodlnejsie. Jasne, da sa ist vonku, dieta spi v postielke a neotravuje, da sa v noci lepsie vyspat (ma cumel), vidime kolko vypilo, neznicia sa prsia, nic neboli atd atd.. ale to su vsetko vyhody pre matku, nie pre dieta ! A prikladanie kazdu hodinu, behanie po byte hola s deckom nieje sucastou bezneho kojenia. To sa robi max v case laktacnej krizy alebo strajku - aby si dieta zasa ,,oblubilo" prsnik ak si napr zvyklo na flasu - resp. dalo jej prednost, alebo reagovalo na znizeny tok. A je velmi smutne ako sa to berie, ze dojcenie je na ukor matky.
zajtra vraj výjde článok v Plus 7 dní tak som zvedavá, inak ja som pre dojčenie urobila tuším všetko, ale nešlo to. Pol roka aspoň odsávala, takže materské mala. Aj sme kupovali mlieko za 45 eur/liter, aj som behala po meste hore bez s dieťaťom v šatke. Dieťa má dnes umelé mlieko a veľmi ťažko sa mi číta, ako ju ním zabíjam a ako do nej pchám jedy. Jednoducho umelé mlieko je to na to, aby dieťa prežilo a keď má viac ako 6 mesiacov tak je UM lepšie riešenie, ako kravské. A dojčenie stojí za to, len sa kvôli nemu netreba úplne zblázniť.
@kamillla56 pozri, poviem ti to este raz: ak ti to tak vyhovuje, tak ok, vsetko je tak ako ma byt. Ja tvoje rozhodnutie respektujem a nemam potrebu ta zhadzovat...
Preco ty dehonestujes matky, ktore sa rozhodli inac? Potrebujes zhodit inych, aby si sama vynikla?
Nie si o nic lepsia ako tie, co sa rozhodli pre UM (aj ked sa sama pred sebou vtom utvrdzujes).... takze skus byt trosku tolerantnejsia voci inym rozhodnutiam. Nemusis s nimi suhlasit, ale ich jednoducho respektuj a nepresadzuj svoj nazor ako jediny spravny.... mna zivot naucil jedno, a to ze pravda neexistuje, lebo kazdy ma tu svoju....
@katkatop prosim ta, nepchas do dietat ziadne jedy.... urobila si vsetko co bolo v tvojich silach. Neslo to, tak to neslo. Hlavne sa tym netrap... si dobra mama (tak ako my vsetky), materinska laska nestoji a nepada na dojceni a nemeria sa litrami mm (ale to tu uz bolo niekolkokrat spomenute)
@sam2 ja nikoho nedohenostujem ani nemam potrebu sa vyvysovat (skor sa tu vzdy vyvysuju ,,um-mamy" nad dojciacimi ,,supermatkami, eko-bio matkami, fanatickami, dojkami" a neviem co este) ale nemam rada ked sa prava pricina ukryva za nieco ine. Len mi je luto tych babätiek, ktore nemaju moznost vyberu a nevedia povedat, co by chceli, resp. ked to hovoria, da sa im do ust v porodnici cumel... to je vsetko. Pekny vecer.
@kamillla56 flaska je pohodlnejsia? 😀 😀 😀 ooo tak zas sme si to otocili? Ja neviem, ale ja ked som dojcila v pohode som isla s kamoskou na kavu bez dietata, dokonca si predstav aj som pracovala a dojcila do roka. Dieta ma nikdy neotravovalo a v noci som sa nevyspala ci som dojcila ci bolo na flaske. Vidiet kolko dieta vypilo je super a neverim, ze ta tato otazka nikdy nezaujimala pri dojceni. Nenicia sa prsia? Nenicia. Ak sa maju znicit tak uz v tehotenstve. Ale uprimne nepiznam jednu jedinu kamosku, ktora by nedojcila kvoli peknym prsiam. A k bolesti, tebe sa paci ked ta to pri dojceni boli? Mne sa to nepacilo. Napriek tomu som prve dieta dojcila rok.
@kamillla56 moja je stale kojena a ma skoro 19 mesiacov... dostane aj krabicove mlieko... mlieka mam uz malo a nepomaha mi uz ani s enovka a benedikt. Idu jej zuby a ked si rano pyta, tak jej dam. Verila som v to, ze okolo roka sa odstavi... stale na to cakam... snazim sa jej vysvetlit, ze mliecko uz nie je, ale nechape to... a zase az take pohodlne vlacit so sebou vsade termosku, studenu vodu a um len aby bolo po ruke... tak neviem neviem...
@kamillla56 ako ty len mozes poznat pravu pricinu? Si pri tej zene? Alebo mas vestecku gulu? Si vseved?
Nie si ani jedno, takze nemozes tvrdit, ze vies kde sa schovava prava pricina 😉
Kazda sme ina, kazda znasame veci inac, cize tazko tu pausalizovat
@kamillla56 a teraz mi daj odpoved na jednu moju otazku. Ako som mala prikladat kazdu hodinu ked syn mal taku zltacku ze vkuse spal a ked som ho prilozila tak len drzal v ustach prsnik. Tak jedine iba manzelovi. Prve som kojila pol roka a druhe za svateho sa nedalo. A poznam aj take co sa dusovali ze len mm a ked doslo na nich tak to neslo. Inak aj jedna mudra laktacna poradkyna co onum radila tak svojmu davala um. Prajem pekny vecer
@kamillla56 Reagujem na túto tvoju vetu: "Len mi je luto tych babätiek, ktore nemaju moznost vyberu a nevedia povedat, co by chceli, resp. ked to hovoria, da sa im do ust v porodnici cumel...".
Dám ti iný príklad. Mala som možnosť vídavať LP v akcii, a to pri jej 2 deťoch. Dieťatko maličké, pár mesačné, na každé jeho mrnknutie, zašklbnutie, mrvenie sa a pod. už vyťahovala prsník a dávala mu ho do úst. O čo viac sa od bradavky otáčalo, o to nástojčivejšie. Poviem ti, to vôbec nebol pekný pohľad... Mne bolo tej maličkého strašne ľúto. Tak dieťatko môže niečo tlačiť, cíti sa nepohodlne, alebo ho niečo svrbí, ciká, je mu teplo a tu len jedno prso sa na ňu stále valí a mama jej ho tlačí do úst. V priemere 10x za hodinu? TOTO má byť prirodzené?
@kamillla56 Ale tu nikto nepíše, že to nerobí - len proste neznášam fanatičky typu - ak nemám MM alebo málo tak dávať prsník každú minútu - aj keď je prázdny, chodiť nahá po byte s dieťaťom na sebe a podobné hovadiny - no áno nemám nič iné na robote. A moje deti boli dojčené do 10.mesiaca a samé sa odstavili - o to tu nejde. Práveže tie čo nemôžu dojčiť alebo dojčili málo normálne nemajú problém s dlhodobo dojčiacimi matkami - je to tu opačné - ako som už písala - pokiaľ nedojčíš za každých okolností (aj s chémiou a neviem čím), nešatkuješ, neprechádzaš sa po byte nahá, dokonca si nemala celkový bonding a neviem čo tak si zlá matka a tvoje dieťa prišlo o kus zdravia a neviem čoho....o tom táto debata je. Mne je úplne jedno kto koľko dojčí a ako to dosiahol - ak to dosiahol takou cestou ako píšeš - áno príroda to tak zariadila - ale stáva sa aj to, že to proste nejde - mám minimálne jeden príklad - sesternica má 4 synov - ani pri jednom nemala mlieko - žiadne...a čo teraz? Mala chodiť po byte nahá, prikladať, šatkovať, brať Costi a neviem čo a aj tak zbytočne?!
@lorela Asi tak nejak - a to mi tu bude nejaká "múdra duša" tvrdiť, že 10-mesačné sa samo nemôže odstaviť - no idem ho naháňať po byte s prsníkom a bradavkou keď nechce. To je ten fanatizmus - o čom píšeš - za každú cenu....Ale tým ženám to prajem - no nech si to užijú - je mi to fakt jedno a prajem im to. Len nech mi žiadna z nich netvrdí že je lepšia matka lebo dojčila do 3 rokov a ja do 10 mesiacov.😉
@kamillla56 predstav si, ze aj nedojcene deti si zvyknu pytat mlieko aj niekolko krat za noc a je teda naozaj velmi pohodlne zohrievat v noci vodu a zarabat UM. Tiez potrebuju mamu, rovnako ako tie dojcene. Nie vsetky zeny dojcit mozu, moja dcera ma intoleranciu laktozy a nemohla byt dojcena. Chodit na vychadzky s "hektolitrami" teplej vody a sterilnymi flasami pre kazdu davku mlieka bolo fakt nesmierne jednoduche. Mas skreslene predstavy. Mne by bolo jednoduchsie ju nadojcit ako toto podstupovat, no nemala som na vyber. A domperidon bol aj mne odporucany laktacnou poradkynou, kedze ta inu moznost, ako nedostatok mlieka a zlu techniku dojcenia nepripustala ako dovod koliky. Po vysadeni laktozy zo stravy koliky behom 24 hodin ustali a uz sa nevratili. Dcerka sa prvykrat usmiala az vtedy, po 4 mesiacoch. Ani priroda nie je vsemocna, nie vzdy vsetko vyjde ako ma. Som vdacna za bezlaktozove UM.
@kamillla56 A ty píšeš o prirodzenom dojčení - áno prečo nie - my sa tu okrem iného bavíme o tom, že ženy sú schopné brať chemické svinstvo určené na liečbu žalúdka len aby dojčili - čo je na tom prirodzené?! Netráp sa - vôbec nič. Hlavne, že budú riešiť čo môžu zjesť - ale tabletky im nevadia....
A že fľaška je pohodlnejšia - no to si ma pekne pobavila - toto mi povedala raz kamarátka - že je určite pohodlnejšie, že ona nedojčí ale dáva UM - tak som jej len povedala - ty kým v noci vstaneš, zohreješ mlieko a dáš malému jesť - ja už spím aj s ním....😝

@puklica13 nejde o oduvanie sa, ved tu nejde o mna, ale za kompom prave vdaka anonymnosti na forach stracame v sebe slusnost a hranice.. spravala by si sa takto do oci znamemu, kamaratke, cudziemu, proste do oci? sama si zodpovedaj otazku