icon

Mám 12 dňové bábo a strácam mliečko. Čo robiť?

nicebaculka
23. okt 2012

Ahojte mamicky,,,, mam 12 dnove babatko .. rodial som cisarskym a stracam mlieko kazdym dnom,,, :(.. myslite si ze je to velmi zle pre babo ked asu o tyzden budem uz len krmit nutrilonom???uz teraz musim dokrmovat po kazdom kojeni .. :(... pijem aj cajik na podporu mliecka a nic :( co mam robit?

Strana
z3
fortress
4. nov 2012

Ahoj,Laktacna oradkyna ti urcite pomoze.su 3 polohy dojcenia.a ked ich pouziv as vsetky 3,tak budes mat mlieko a nebudu sa ti prsniky zapalovat.ked si babo odsaje len to predne mlieko,tak je za hodinku hladne,ale to zadne mlieko je tukovejsie a viac zasyti a bude aj dobre priberat.preto tie 3 polohy..URCITE NEPOUZIVAJ ODSAVACKU...mlieko sa tvori ked dietatko masiruje jazyckom bradavku,co odsavacka nedokaze🙂...tu iba ak by si mala vela mlieka..
a take,ze pomoze vinea alebo kavovinovy napoj?..ked budes prikladat,vela vody pit a v klude,tak mliecko bude 🙂
Drzim palce

dida38
4. nov 2012

ahoj, hlavne sa nestresuj !!! aj ked viem, ze jednoduchsie sa to povie...pri prvej dcere som to prezivala rovnako....proste to neslo, mlieko nebolo....viem,ze tie reci z okolia su dost deprimujuce...pri druhom synovi, som si povedala, ze ok, pojde to a budem kojit....davala som mu vzdy ked si pytal (kazdych 30-45min.) taky isty cas prisaty na cicke....a potom odznova...pisala som si to,aby som vedela dr. povedat co robim,ako robim...a trt makovy...po 6t som skoncila ako pri dcere...no a pri tychto poslednych som to proste brala tak ako to je....jedine Tamca bola 2t vylucne na kojeni, si myslim preto, ze bola zo vsetkych najmensia a o mesiac skor narodena, tak asi preto jej to stacilo...tiez len 6t. som vydrzala a u Vanessky dokonca len 4t a ta vyslovene odmietala moje mlieko aj z flasky...kojenie je dane viacerymi faktormi - geneticky,hormonalne, anatomicky....a samozrejme potom stres,strava a pod. mam zdrave deti napriek tomu,ze su odchovane na UM....a este pozor na tu vineu!!! ja som ju sice tiez pila, ale len par dni....jednak mi vobec nepomohla a potom som zistila,ze obsahuje benzoan sodny, co je karcinogen...takze aby si "vdaka" tomu nedavala malej to svinstvo do telicka...

chichinka
4. nov 2012

Babulka ahoj, ak chces kojit svoje babatko, tak zavolaj laktacnej, dohodni stretko co najskor. Druha vec co hned sprav - ak sa Ti da - chodte do postele s drobcom, ty sa vyzlec do polpasa, drobciatko tiez - pritul
Si ho na prsnik, dodatocne prikry a nechaj ho kojit sa...takto stravte x hodin, kolko sa mu bude ziadat, bude si aj podriemkavat, dudlat, nechaj ho. Mne toto super nastartovalo mlieko, po 5 hodinach takto v objati som mala pol postele mokrej od mlieka 🙂 ono ten kontakt koza na kozu + sanie je dolezite pre nastartovanie tvorby mliecka! A jasne cela pi, papaj, tak ako baby radia, snad mas niekoho pri sebe kto pomoze a postara sa teraz o Teba aby si nic nemusela riesit.

Velmi Ti drzim palce! 😉 super ze to riesis 🙂 verim ze to zvladnete a budete sa iba kojit 🙂

Strana
z3