Mám odstaviť štvortýždňové dieťa?
Ahojte maminy, potrebujem poradit. Mame doma 4-tyzdnvu princeznu a bohuzial, ja nemam mlieko. Problemy sme mali od narodenia, no stale som verila, ze sa to rozbehne. No napriek velkej snahe sa to bohuzial nepodarilo :( Potrebujem poradit v tom, ci ju mam aj nadalej prikladat, aj ked to ma namiesto dudlika a mam pocit, ze ju to aj upokojuje, alebo ju mam uplne odstavit a naucit na dudlik. Dakujm za kazdu radu a skusenost.
@esther03 nie kazdy to tak lahko berie.. ked sa mi nepodari dojcit druhe dieta, tak ano, ja budem z toho smutna a nehanbim sa za to.. pre mna bolo dojcenie silny emocionalny zazitok... @sam2 a reagovala som na komenty inych bab,co tu pisali,ze nechapu,preco nedojciace matky sa citia byt nie dost dobre..
@tutu_1 a kolko stran si prečitala? takze zhrniem to...dojčenie je normalne a nikomu vo vysledku nevadi ...
Riešilo sa tu, ze laktačna berie 60 eur za konzultaciu a ešte chce 10 za cestu - byvala 800 metrov od dotyčnej, rieši sa tu, ze laktačne poradkyne odobruju liek Costi, ktorý je rizikový a moze sposobit vedlajšie učinky a rieši sa tu aj to, ze Mamila odporuča dojčit na kazdom lieku, za kazdeho stavu...toto zenám vadi, tento fanatizmus. Inak povazujem dojčenie za fajn, pohodlne, lacne atd...a určite by si mali zeny pri problémoch s nim pomahat, radit ako prikladat, čo na bolave bradavky atd...ale tam by tieto kompetencie mali aj končit.
@sam2 ved jasne, myslim,ze podvedome sa kazdy z nas pyta sam seba, ci robi to co robi spravne a moze zapochybovat. Na druhej strane si myslim, ze v takychto situaciach ma tie pripadne pochybnosti a neistotu korigovat predovsetkym prirodzeny instinkt, pricom ten materinsky je ozaj jednym z najsilnejsich. Bohuzial, ludska blbost v kombinacii s internetom, robi divy. Keby clovek nemal inu moznost,spolahne sa sam na seba a veri sam sebe, vnutorne sa s tym vsetkym vysporiada. Lenze v tejto spolocnosti ma niekto neustalu potrebu podkopavat sebavedomie. A preco? Lebo robi osvetu dojceniu,prirodzenemu porodu a desiatkam dalsich veci? To fakt mam tomu verit?
@sam2 nenapísala som, že si proti dojčeniu. Veď čítaj. Napísala som ti, že ak je každá dojčiaca matka pre teba triedny nepriateľ... Vyvodila som to z tvojich príspevkov voči ženám, ktoré obhajovali a viac preferujú dojčenie a nie sú až tak happy z umelého mlieka. Ako to UM fakt teda žiadna výhra nie je, ale tak keď to inak nejde, čo už. Tiež by som si bez neho ani neškrkla.
@sardinka336
... to už ste sem ale implikovali vy túto tému mamila a čo bolo a nebolo na stránke, a keď raz neni link, zdroj... A popravde mne je úplne šuma fuk niekoho fanatizmus. Zo zásady sa snažím neriešiť cudzie problémy. Ani sa to nehodilo sem, skôr to čo píšeš rady ako prikladať, a pod. Lebo potom aj tak tieto podstatné veci zanikajú v týchto žabomyších vojnách o ničom.
A ako ťa niekto donúti myslieť si niečo iné než chceš ty, lebo fakt stále mi to nedopína ?
@tutu_1 nie, ziadna matka nie je moj triedny nepriatel (napr. 99% mojich kamaratok kojilo aspon rok a nikdy som s tym problem nemala, ani pri rozhovoroch o kojeni). Moj nepriatel je fanatik presadzujuci svoj nazor ako jediny spravny, bez akceptovania inych nazorov. A clovek, ktory dehonestuju inych.... takze ty vravis, ze vela ludi nechape pisany text, evidentne ani ty, lebo si si z mojich prispevkov vybrala len to co sa ti hodi.
Takze znovu: ked to zene vyhovuje, nech koji, nech chodi po byte naha, nech je zivy dudel. Je to jej rozhodnutie a ja ho akceptujem. Ak jej to vyhovuje je vsetko v najlepsom poriadku. Ale nech mi takato zena netvrdi, ze som pre dojcenie neurobila vsetko co som mohla, ze som mohla urobit viac (tak ako mame moznost vidiet), nech mi nikto netvrdi ze UM vedome ublizujem dietatu, atd atd.... ja respektujem jej rozhodnutie, tak nech ona respektuje moje.... tot vsjo... staci ti to ako vysvetlenie?
@sam2 pozri mám tu kopec dôležitej práce na stole nesedím len za MK, ale musíš, teda nemusíš si uvedomiť jednu vec, písať si sem môže kto chce čo chce, bez ohľadu na to či sa ti to páči, alebo nie, a dokonca si aj môže myslieť čo uzná za vhodné. Ja chápem, že je to niekedy ťažké a niekedy až neúnosné, tiež to zažívam v iných témach, ale je to tak. Vieš koľko ľudí si myslí rôzne iné sprostosti ???
Napr. aj ty tu vidíš fanatizmus ja som ho nevidela. Ok. Sa snáď teraz nepobijeme 😀 😝
@sam2 Ja neviem, ale ja som tu nič také ako ty píšeš nikde nevidela. Že umelé mlieko je humus a dojčiť sa má za každú cenu. Podľa mňa ste len veľmi vzťahovačné. A stále dokolečka dokola je to o tom istom, ako si matky, ktoré nedojčia z neviem akého dôvodu myslia, že nie sú také dobré ako tie, čo dojčia. Však, ale to je problém len tých žien, ktoré majú takéto pocity. To ako keby ja som si teraz mala myslieť, že vlastne som na prd, lebo som dojčila, aj keď to bolelo a pod.? 😀 No blbosť. Alebo si mám myslieť, že niekto kto nedojčí svoje dieťa nie je dobrá matka, dobrý človek a iné. No zasa blbosť. Každý si bude hájiť to svoje, to mi príde totálne logické. To, že sú niektoré osoby, čo robia z vecí to čím nie sú, to je tiež fakt. Fakt rada vždy nakuknem do tém o dojčení, lebo vždy, vážne vždy z toho vzniká toto. Matky, ktoré nedojčia nie sú dosť dobré. A stále to čítať len od matiek, ktoré nedojčia. Hm, divné, noooo.
@monikaparson pozri, napisem to znovu. Nevsimla som si to len ja, takze neviem preco reagujete len mna a ci ste citali celu diskusiu... ale je mi to suma fuk asi...
@monikaparson tak napr. toto neznamena dojcit za kazdu cenu?
Vybraty jeden komentar:
Z logiky...ak by si fetovala a fajcila, tak si stym asi nezacala po narodeni, ale robila to uz pocas tehotenstva a uz tak velmi narusila dieta, dojcenie by v tom pripade uz vobec nevadilo... takze ich stanovisko chapem.
Ked odporucaju um aspon do 18m, tak preco radsej nedojcit do toho veku?
Ani tu sa nic take nespimina, ze?
tu uz nema zmysel prispievat......ano nie len kojenie ma vplyv na imunitu. Poznam 3 rodiny kde jedno - dve deti kojene a ockovane, casto chore, druhe kojene a neockovane a perfektna imunita 🙂 Obhajujte UM vyrabane z krav chovanych bohvie kde a cim krmene, aby cim rychlejsie a nonstop produkovali mlieko povodne urcene telatam. Ze mm nema 2 vitaminy ? A um ziadne, lebo su vsetky chemicke s minimalnou vstrebatelnostou - preto sa to vola umele mlieko. To je ako si dat pomaranc alebo celaskon s pomarancovou prichutou. Je to prasok trvanlivy umelo vyrobeny. Vy jete kazdy den sackove polievky? Kto to vie co vsetko v skutocnosti obsahuje ? Podplateni kontrolori? Niee.. oni by si nedovolili klamat ludi, obchodnici su veelmi cestni, radsej nech im ubudne z prijmu akoby mali poskodit cudzim detom. Vyrobcovia mozu napisat na krabicu aj neviem co aj krasne fotomontazove obrazky dat, konzervy maju tiez pekne obrazky. UM ma byt v nevyhnutnych pripadoch predpisovane ako liek a nie sa predavat na kazdom rohu v akcii. A teraz sa ozve kazda druha ze a co ked nemam mlieko a LP si nezavolam bo si vypita 60 eur a napcha do mna domperidon. Ach jaj.. majte sa a prijemne ohovaranie.
A mohla by som pokracovat... ale samozrejme ze clovek, si vyberie to co mu vyhovuje.
Dalej tu bol komentar, ze naco zeny, ktorych nenaplna dojcenie, mali vobec deti....
A mozem pokracoooovat....
Nema
@segga nema vyznam sa take nieco pytat na konovy lebo pri kazdom takomto pokuse pride ukamenovanie. Radsej sa porad z pediatrickou alebo laktacnou poradkinou. Mne sa prvy mesiac zdalo ze vobec nemam mlieko, prsia sa mi nejak nenalievali ale furt som ho prikladala...mal ma za cumel doslova. A cuduj sa svete priberal velmi pekne prve dva mesiace cez kilo. A aj napriek tomu ze ma mal zozaciatku za cumel tak teraz to je pohoda, uz aj tak davam umele rano a vecer a postupne ho odstavujem lebo ma to kojenie uz nebavi. Maly ma 9mesiacov a kojim ho len v noci a mozno raz cez den. Kludne si teraz do mna kopnite kto chcete, mam vas viete kde 😁
@sam2 Hej, hej, je ti to šumák a dala si si takú námahu, aby si tu vyhľadala nejaké príspevky a skopčila.
@sam2 Dalej tu bol komentar, ze naco zeny, ktorych nenaplna dojcenie, mali vobec deti....
A mozem pokracoooovat....
tak toto hádam netreba ani komentovať, lebo to je tak smiešne. 😀
@monikaparson je mi suma fuk, ze ste si vybrali spomedzi tolkych zien mna a chcela som poukazat na to, ze to nie je nepochopenie textu, ale holy fakt co sa tu deje.... a nie pride mi to smutne, nie smiesne....
No po dnešku čítania v inej teme môžete byt radi, ze riešite takéto "hlúposti" lebo svoje detičky môžete doma vyobjímať a vybozkávať ❤️
Keď pôjdem dnes za malým tiez ho riadne vystiskam, a budem sa modliť nech aj to naše malé babuliatko v brušku je v poriadku.

@tutu_1 no a teraz neviem, kde si ty prisla na to, ze som proti dojceniu. Niekolkokrat som pisala, ze dojcenie je prirodzene, ze je super ked zena dokaze dojcit, a ked to obom vyhovuje nech koji aj do 5rokov....
To co sa mi nepaci, je ze sa tu podsuva nazor, ze umele mlieko je humus, a dojcenie za kazdu cenu... to je cele...