icon

Mám rozhryznutú časť bradavky. Čo mám robiť?

babareno
4. júl 2011

Moj 6 mesacny syn, ktory uz ma spodne dva zubky , mi nimi rozhryzol spodok bradaviek pri kojeni....Nemusim hovorit aka je to bolest pri kazdom prilozeni a ja neviem ci ho prestat dojcit alebo vydrzat a ono to prestane.....

Strana
z2
lenka311
4. júl 2011

Aj mne ju kedysi rozkusla, bolí to ako čert, ale kojiť som neprestala a stále som si to mastila Cicadermou - masť na bradavky.. Zahojilo sa to asi o mesiac, ale pri kojení to bolí riadne, viem, aj celkovo..

janka0007
4. júl 2011

ja som zacala dojcit cez klobucik,ale len na isty cas,teraz ju uz dalej dojcim bez klobucika.

libka1
4. júl 2011

tak to iste sme zazili aj my ☹ my sme s kojenim prestali, dcerka mala vtedy 8 mesiacov.. ja som vlastne ani nemala sancu velmi bojovat, lebo ked sa to stalo tak som tak skrikla od bolesti ze ona sa zlakla a viac sa uz kojit/prisat nechcela 😔 pokial to tvoj maly dalej nerobi a ide ti len o to ze ta to momentalne boli tak by som asi skusala kojit dalej.. budem drzat palce, kedze som to zazila, tak presne viem aka to je bolest 😢

kacarina
4. júl 2011

skus repikovy obklad alebo kalciovu (pantenolovu) mast ... a ak ta to velmi boli, neskusis radsej odsavat a maleho krmit, kym sa to zahoji?

mau
4. júl 2011

Pokiaľ je tam otvorená ranka, určite nedojčiť z toho prsníka. Len odsávať, kým sa nezahojí - tvorba mlieka sa potom upraví...

vejinka
4. júl 2011

ak bradavka krvaca tak natierat mastickou na bradavky cicaderma alebo obklady kym sa nevytvori chrasticka.mne maly este v porodnici takto ublizil a dali mi taky mastou napusteny tamponik da sa to v lekarni kupit ale nazov si nepamatam nieco ako mama..alebo mami..a nejake slovo bolo to vo fialkovom sacku a dost drahe skus sa popytat a prilozeny som ho mala dva dni a urobil sa mi na bradavke taky biely povlak a za dalsie dva dni bolo zahojene a mohla som kojit.dovtedy odsavat

adri2211
4. júl 2011

mne moja mala nie rozkusla,ale tak rozsala ze sa mi vrchna cast pradavky normalne oddelila,tiez to strasne bolelo,a mala som strasny strach z daalsieho kojenia. mne pomohol tiez repikovy obklad a kalciovy krem. kym sa to ako tak nezahojilo,som z toho prsnika len odsavala,potom aj kojila. nejak sme to premohli,ale dodnes tam vidiet tu ranu. prajem skore ´uzdravenie´ a nech sa dari

rybka13
5. júl 2011

Tie naplaste o ktorych hovori vejinka sa volaju multi-mum a su velmi dobre skus tie.. vacsinou kalciovka nezabera v takychto pripadoch, je slaba, niekomu zas pomohol Bepanthen mast

estterka
5. júl 2011

alebo laktacna poradkyna by ti urcite dala univerzalnu masticku a to podla mna urcite pomoze.

dana_l
6. júl 2011

aj mne sem tam zahryzli, ale velmi malokedy. treba zakricat a babatko prestane. mne sa to zvycajne same ponatrhalo. kojila som aj tak. po kojeni potriet svojim materinskym mlieckom a nechat vela na volnom vzduchu. pomoze.

malinkaaninka
6. júl 2011

kojiť len z jedneho prsníka.nie som si istá,či by odsávanie urobilo dobre tomu nahryznutému.mlieko sa vráti,jedná sa len o pár dní..

elinka27
10. júl 2011

kojit aj s postihnuteho prsnika treba, ze nekojit je hlupost aj ked to boli, klobucik uz vobec nie, kazi sa nim prisatie,jednoznacne kupit mast na bradavky, napriklad aj Imunoglucan, a ak treba skonatkovat sa s laktacnou poradkynou aby skontrolovala prisatie, zubky by sa pri spravnom prisati nemali vobec bradavky dotykat

desmodka
10. júl 2011

ja som pouzivala klobucik (nebol ziadny problem s prisatim) a ked bolo vsetko oki, tak sme klobucik dali prec a pokracovali bez a bezproblemov, ja som mastila cicadermou

mrka2
10. júl 2011

mne tiez mala urobila trhliny este v porodnici a sestricka mi dala vzorku Multi-Mam no a potom som si kupila aj celu tubku este v nemocnici,lebo to bola neznesitelna bolest a toto mi naozaj pomohlo. najlepsie na tom bolo,ze netrebalo stale bradavku umyvat,ked som sla kojit ako napr.po kalciovej masti. a odporucam aj vetrat prsnik stale,ked to bude mozne. viem,ako to strasne boli 😔

nibiru
10. júl 2011

nam v porodnici stale odporucali calciovu mast vraj je nalepsia a niektore mamicky ktorym isla aj krv do mliecka po 2h. pomohla ...aj mmne velmi pomohla inak mna pokial mala kusne jemne ju stipnem do ruky spusti rev ale vie ze ked a kusne bude to bolet aj ju a to ma 11m. ide jej 9 zub no a kusla ma si 5-6krat za celu dobu teda v 8m. jej visli spodne 2.

pe
11. júl 2011

mne na to pomaha bepanthen 😉

quetinka28
19. júl 2011

Ahoj,mne na dohryzenu bradavku pomohla kalciová mast a klobúčik kým sa rana nezacelila a hlavne to tak nebolelo....malá bojovala proti klobúčiku ale hlad zvítazil a zvykla si...keď sa rana trochu zahojila klobúčik som dala preč

modrofuzik11
20. júl 2011

ahoj, ja som pouzivala a pouzivam teraz aj pri druhom krpcovi bepanthen. osvedcil sa 🙂 a ked uz bolo tak zle ako ty pises, nasadila som klobuciky. drzim palce, aby sa rana rychlo zahojila!

samasa
20. júl 2011

ahoj ja som používala mastičku od aventu...velmi mi pomáhala, lebo takpovediac znecitlivela ubolenu bradavku a tá rýchlo sa hojila. a ked už bolo fakt zle- gencianovu violet...klobučiky som nepoužívala...malý sa mi nan nechcel prisat 🙂

slavuska30
20. júl 2011

ahoj ja som si dávala Bepanthen a pomohlo..kojila som aj z toho ,,dohryzeného,,..ale bolelo to ako šlak..klobučik mi nepomohol, malý to potom nevedel chytit....po každom kojení som nechala trošku mliečka zaschnuť na bradavke, natrela som po chvili mastou a bola som chvilu ,,hore bez,, aby sa to skor zahojilo 😀 😀 😀 ale pomohlo..

corinno
Odpoveď bola odstránená
annie13
20. júl 2011

mne pomahali silikonove klobuciky kym sa to nezahojilo a tiez cicaderma

li_la
20. júl 2011

Klobúčiky - mne veľmi pomohli tie od Lovi, ale len pokiaľ sa to zahojí, aby to potom neovplyvnilo tvorbu mlieka. A neprestať dojčiť.

wewe22
20. júl 2011

nekojit aspon 24 hodin ja som nemala rozhryzene ale mala som ragady az do krvi tie obklady co boli spomenute sa volaju multimam su priserne drahe ale stoji to za to
kym nekojis treba mliecko davat lyzickou nie flasou a odsavat len rucne nikdy nie odsavackou ta ti s ranou robi presne to co dieta
ked silno hryzie pouzivaj klobuciky poznam vela zien ktore s nimi kojili celu dobu kojenia

ka.jo.
20. júl 2011

Ahoj ja som ju mala tiež roztrhnutú zospodu - teda bolesť riadna a vyliečila som si to potieraním so švédskymi kvapkami (mám to zo Zdravie z Božej lekárne). Odvtedy v pohode, teraz malému rastú zuby - tak uvidíme.

kmetulec
21. júl 2011

ahoj,mam tiez osobnu skusenost s natrhnutou bradavkou.Este pri prvej dcere mi k tomu dopomohla sestricka s odsavackou,ked mi isla ukazovat ako ju mam pouzivat.Potom mi kazali prikladat i ked to ukrutne bolelo a natierat calciovou mastickou.Nechat co najviac na vzduchu a potieranie materskym mliekom tiez pomahalo.Musis len skusit,co z toho zaberie tebe a vydrz s kojenim,ja mam teraz dvojrocneho syna a stale dojcim.fazu rastu zubkou sme uz uspesne prekonali. 😀

mirkita
23. júl 2011

ja som mala takmer od zaciatku kojenia asi 4 mesiace jednu bradavku v strede prasknutu, normalne v nej bola ryha ☹ bolelo to nenormalne a mala som vselijake myslienky ale nechcela som prestat kojit ani odsavat...mala som univerzalnu masticku od laktacnej poradkyne ktora obsahovala aj ibalgin, to mi velmi pomohlo kedze ma to prestalo boliet
ale problem bol ze sa to nehojilo, do nasledujuceho hojenia sa to zacelilo ale potom opat otvorilo...na to mi uz pomohla mast Fungicidin volne predajna a zahojilo sa to
maly ma takmer 7 mesiacov a ma 2 spodne a takmer 2 vrchne a uz parkrat mi zakusol, raz tak ze som ho od seba odtlacila a skrikla...pozrel prekvapene a potom este parkrat ked to spravil tak som zvysila hlas a povedala mu NIE a vyzera ze to chape...no uvidime.... 🙂

ducci
29. júl 2011

ja som mala na zaciatku bolestive bradavky po kojeni - velmi mi na to pomohla masticka bepanthen - rychlo sa to zahojilo a super bolo, ze sa nemusela pred kojenim umyvat 🙂

nasta197
13. sep 2011

babareno ahoj prene to to isté mame aj mi 6. mes. syna 2 spodné zúbky a rozhryznuté bradavky .... natieraním masti bepanthen sa do 2 dní zahojilo no o pár dní sa to opakovalo a to to je ako kolotoč... stále kojím tú bolesť ti verím stále koj neprestávaj treba vydržat aj zo zaťatími zubami ako ja 🙂 veľa šťastiaaa 🙂)

maykaaa1122
10. apr 2017

ahoj, ja som pouzivala a pouzivam teraz aj pri druhom krpcovi bepanthen. osvedcil sa 🙂 a ked uz bolo tak zle ako ty pises, nasadila som klobuciky. drzim palce, aby sa rana rychlo zahojila!

Strana
z2