icon

Mám šancu opäť začať s dojčením po pauze?

14. okt 2025

Ahojte, mám 4,5 mesačne dieťatko, kojila som mesiac aj to veľmi málo, mala som popôrodnú depresiu a kojenie sa mi hnusilo. Mala som veľké bolesti hrádze po pôrode a nevedela som ako sa mám dať aby som mohla nakojit, boli sme obaja nervózni a tak som po mesiaci úplne prestala, mlieka som mala malo tak to nejak samé prešlo. Lenže teraz som už relatívne v poriadku psychický a občas ma pália prsia, mám pocit že mlieko sa mi stále jemne tvorí, myslíte že keď ma malý už 4,5 mesiaca, môžem sa opäť rozkojit? Možno nie na nonstop kojenie ale napríklad tak na večer, alebo tak len na ukludnenie, veľmi po Tom túžim, len neviem či je to divné 🤷‍♀️ a či sa to vôbec ešte dá. Bola by som rada za odpovede. ❤️

nevenka
14. okt 2025

Samozrejme, ze sa da, mlieko sa uplne nestrati takto skoro. Len to bude asi narocnejsie a ci dieta sa dokaze prisat. Vsak vyskusaj.

glorikarebeka
14. okt 2025

Skúsila by som to určite, veď prilož si dieťa a uvidíš....len to bude chcieť veľa trpezlivosti, nepôjde to hneď

euka210
14. okt 2025

@anonym_autor ved skus a uvidis. Len ci sa po flasi bude vediet este prisat.

blaazi
14. okt 2025

@anonym_autor ano mne sa podarilo rozbehnut mliecko v 3,5m, ale dcerku som cely cas prikladala aspon na par sekund cez den,lebo nebola velmi ochotna, v polospanku a spanku sa nam darilo najlepsie, odporucam skusit, vtedy sa lepsie prisaju.

lauruska_sumienka
15. okt 2025

laktacne z mamily take veci riesia, ale zaklad je aby tvoje telo dostavalo signaly od babatka, ze je dopyt po mlieku (nech sa prisava) a ono sa pomaly postupne zacne tvorit. nezabudaj na odpocinok, poriadne sa stavovat a mozes pridat bylinky na podporu tvorby mlieka alebo ine babske rady na tvorbu mlieka. a ako pise blaazi, v polospanku, spanku su tie deti najochotnejsie robit veci, ktore by pocas dna nerobili ani za svet 🙂