icon

Matyšák na podporu dojčenia

22. sep 2022

Komu zabral a komu nie? Aké dávkovanie odporúčate , ke ma maly 5 týždňov?

lenocka8894
22. sep 2022

Mne nezabral ale ja som mala od zaciatku problem s mliekom..nezabral ani benedikt ani senovka ani vinea a ani matysak. Treba skusit ved to nestoji milion. Mne kamoska odporucila denne vypit 0,5l matysaku cerveneho alebo vineu a riedit vodou...inu skusenost nemam

veronika_sk000
22. sep 2022

ja som pila tusim pohar denne a teda mne sa zdalo ze pomahal

bbebe
22. sep 2022

mne pomaaahal. cerveny. vypila som aj flasu denne.

domiklik
22. sep 2022

Ja som ho začala piť ešte v pôrodnici.. Okrem toho, že ma brutálne dulo, malý vkuse reval... Prestala som, prestal revat... Treba sa hlavne normálne najesť, napiť a byť v kľude... Seno ka Benedikt sú vpohode, matysak ok je to asi 97% hrozna ale vo viney už takmer žiadne Hrozno nieje tak fakt netuším z čoho by sa malo to mlieko púšťať... Hlavne často prikladať a co to si naštudovať o dojčení ešte pred príchodom do nemocnice

nezabudka3391
22. sep 2022

treba davat pozor na hroznove stavy, zvyknu nafukovat

bolarazjedna
22. sep 2022

Skus radšej hroznovú šťavu z DM, je to o polovicu lacnejšie, a je to to isté, v DM liter za 2,25, matysak stojí vyše 4 eura a je to len 0,75l.

Ja mam pocit, že sa mi tvorí viac mliečka. Teda, keď som začala piť, tak sa mi riadne naliali. Teraz už je to skôr podľa potrieb syna, už má 2,5 mesiaca. Mne 1 liter vystačí tak na 3-4dni.

hildicapupu
22. sep 2022

@lenocka8894 u mna to bolo tiez podobne, ani matysak ani vinea, ani caje, ani tabletky. neostavalo ine, ako sa s tym zmierit. ale tak zase svet sa kvoli nezrutil.

stanulienkat
22. sep 2022

Tu nejde o to, ci to je Matysak. Pointa je, ze je to ovocna stava a cukor. Zdroj vitaminov a energie. Na to ti posluzi akakolvek ovocna stava. To sa len udomacnuju taketo myty, ze Vinea, alebo Matysak.
Na podporu laktacie je vyvazena a pestra strava a minimalne 3L tekutin- vody.

kukulienka999
22. sep 2022

Mne zabrala Vinea ..ale myslim, ze pohár nestačí. Ja som si riedila 1l vinei s 1l vody… na pitný režim musíš dbať, niekomu rapídne klesne tvorba mlieka, keď nemá dostatok tekutín a niektorá sa nemusí napit za cely deň a má mlieka na rozdávanie. Je to individuálne mna k chvíľu čaká druhý pôrod sama som zvedavá, či sa mi podarí kojiť aj druhý krat. Držím palce

snehulak77
22. sep 2022

@hildicapupu ja detto. Nepomáhalo nič, a ani ten tlak okolo, že musím vydržať a prikladať.

pupava567
22. sep 2022

Moju z matysaku zacalo strasne prehanat. Nebolo mi vtedy vsetko jedno. Mala len 3 tyzdne a to sme sli z porodnice s 2.5 kg. Nastastie sa to po dni upravilo. Tak treba byt radsej opatrny a skusit po troche, ci to sadne babu. Na mlieko mi to nepomohlo ale pila som ho len den.

stanulienkat
22. sep 2022

@pupava567 Samozrejme, že preháňa keď je to jablčná, alebo hroznová šťava. Tej by si mala vypiť maximálne 2 deci denne. A nie liter, alebo viac. Ovocné šťavy predsa preháňajú.

petko81
22. sep 2022

Mne tiež nič nepomohlo ani vitaminimani vinea nič vôbec

veronika3110
22. sep 2022

@bolarazjedna v kaufe je ešte lacnejšie :D 1l za 1,59€, tiež 100% 🙂
Mne pomohla šťava - aj Matyšák, ale kedže je drahý, po týždni som prešla na tú z Kauflandu - účinky rovnaké... užívala som aj Benedikt aj Senovku - pomohlo mi všetko, ale dávaj pozor, lebo ked to budeš užívať dlho, akoby si telo zvyklo a prestane to zaberať...
ja som zo začiatku mala strašne naliate prsia po senovke a bedenikte...potom som to brala stále, ale už som ich naliate nemala, tak som si myslela, že mám málo mlieka a pod... nemala som, všetko bolo ok, len už som nemala ten pocit na prasknutie..
ono to stačí podporiť, napr. brať týždeň - dva a potom nič.... teraz to tak praktikujem a cítim, že mlieka je dosť 🙂 a tej šťavy stačí jeden pohár denne

nekonecna_katastrofa
22. sep 2022

Mne pomáhala aj Vinea, ale tam mi vadili bublinky, aj biely Matyšák. Deci som naliala do pohára a riedila vodou a tak som pila. Fľaška mi vydržala aj viac dní v chladničke.

bolarazjedna
22. sep 2022

@veronika3110 som nevedela, že je aj v Kauflande, nabudúce určite pohľadám!

Ja napr Senovku aj Benedikt beriem stále 2 kapsule denne, bojím sa to vysadiť, aj keď už 6 týždňov nemusím dokrmovat, stačí moje mliečko... Ale bojím sa, že budem mať potom malo mlieka

veronika3110
22. sep 2022

@bolarazjedna takto to vyzerá, dúfam že to otvorí: https://www.google.com/url?sa=i&url=https%3A%2F...
ja som brala senovku a benedikt 3x3 z každého na rozbehnutie... čiže dokopy 9 tbl z každého 🙂 aj teraz som tak brala dva týždne, lebo som mala pocit, že je malá stále hladná a teraz nemusím, len si dám raz do dňa čaj do dojčenie, alebo pohár šťavy... ono to telo si fakt zvykne, že to už nebude mať žiaden účinok.. a dlhodobo by ma tie vitmíny zruinovali, kedže za tie 2 balenia dám cca 20€

bolarazjedna
22. sep 2022

@veronika3110 neotvorili to, ale nevadí...
... No však to, zo začiatku aj ja som brala 3x2 z jednej aj druhej.... Aj som si hovorila, že neviem, prečo argumentujú pri materskom mlieku, že je to lacnejšie ako UM, keď vlastne viac miniem na Senovku a benedikt, nez keby som kupovala UM.

pupava567
22. sep 2022

@stanulienkat Vypila som 1 pohar. Viac nie 🤷‍♀️

veronika3110
22. sep 2022

@bolarazjedna keď sa ti zdá že mlieko máš, skús vysadiť… aby to naozaj nestratilo účinok.. možno že už aj stratilo, len to berieš ako si vravela zo strachu.. ono ked si das pauzu a zase začneš neskôr, opäť to bude zaberať

bolarazjedna
22. sep 2022

@veronika3110 ďakujem ☺️

evaachesa
22. sep 2022

Mne veľmi pomohol čaj weleda na dojčenie a tiež caro nápoj. Matyšák je síce fajn, ale zase z dlhodobého hľadiska kvôli tomu cukru asi nič moc

rachelkk
22. sep 2022

Ja som to píla že na tri dni jeden. . a mala som mlieka ako krava.

nevenka
22. sep 2022

@stanulienkat vies co, asi divne, ale odkojila som 3 deti a voda sama o sebe mi nic nerobila, ani stavy, trochu mozno pivo. Nealko, samozrejme. Ale teda, zistila som, ze u mna funguje akykolvek teply caj - ovocny, bylinkovy, hlavne teple a troska medu...Voda mi liezla krkom aj usami, co som sa nalievala nou a nemalo to taky efekt, nechapem...😁

stanulienkat
23. sep 2022

@nevenka je to mozne. U kazdeho to moze byt individualne.