Môj 5-dňový syn nechce sať
Ahojte mame 5 dnove babatko, nechce papat jak ho prilozim spinka a v porodnici nas upozornovali, ze nesmie krmenie trvat nad 30 minut.
Ja uz som zufala, jedine, kedy mam pod kontrolou kolko spapal je ked mu dam odmerane odsate mliecko a som spokojna, ze viem co ma. Budim ho kazde 2.5 az 3 h ako kazali ale vraj to sa nema. Som uz zufala.
@katuskamala1 ja budem davat materske mliecko pokial budem vladat ci odsavanim ci kojenim ale uprimne ak budeme ak Boh da mat druhe ja uz kojit nechcem...
@evickuska to uz je na tebe 🙂
Mna tazkeee zaciatky neodradili,ja som to mala ako prioritu c 1 . Ale poznam zienky,co mali tazke zaciatky a vykaslali sa na to. Dolezite je aby bola mama spokojna a kludna,potol bude i babatko a je jedno ci na materskom ci umelom.
@katuskamala1 ano no snazim sa na materskom ale dnes rano vypada, ze mi mlieko odchadza a to prikladam aj odsavam 🙈
@evickuska zase pri tejto téme rozmýšľam, či majú v niektorych porodniciach stroj času sa im s tými radami zasekol v roku 1975. Kojenie novorodenca môže kludne trvať viac ako 30 minút, občasné vracanie je úplne normálne, ak inak prospieva, má pocikane plienky a je inak zdravý (nemá zltacku...) môže spat aj 4 hodiny. Mlieko ti neodíde len tak, ale tým ze dávaš aj flasu je telo zmätene. A hlavne už z toho co píšeš je očividne v akom si strese, to určite tiež nepomáha. Ak ta to ukludni, tak prejdi na UM, ale toto mi príde ako jeden z tých prípadov, kedy by na začiatku stačila laktacna podpora a mohlo to byť úplne inak.
hoj. Prosím ťa, vykašli sa na všetky tie “super” rady z pôrodnice, sú to somariny!!! Kojenie každé 3 hodiny bude fungovať u pár mesačného dieťaťa, nie u NOVORODENCA. Nemá tvoje bábo žltačku? Vtedy sú detičky také spavejšie. Váženie je veľmi otravná a stresujúca činnosť. Viem, občas to treba, prvé dieťa som vážila, ale viac ma to stresovalo ako upokojovalo. Je to živá bytosť, nie stroj. Občas spapá menej, občas viac a je to OK. Pri tak malom bábatku je najdôležitejšia pohoda. Ja viem, je to ťažké, zažila som. Ale pokiaľ prestaneš stresovať, vyakašleš sa na rady z nemocky z roku 1970, normálne si dáš bábo telo na telo a necháš ho na prsníku, čím stimuluješ tvorbu mlieka, bude to ok. Prisatie má ok? Vieš, že papá? Bradička musí pri satí klesnúť. Predstav si, ako piješ cez slamku, keď ťaháš, brada ti ide tak dole, toto musíš vidieť u bábatka, keď saje. Keď to robí, je OK, pije. Satie mlieka je pre 5 dňové bábo taký výkon, akoby ty beháš maratón, je to pre nich fakt makačka. Ešte ti sem hodím obrázok veľkosti žalúdka novorodenca. Čo mysliš, aké množstvo mlieka potrebuje na jeho zaplnenie??? To nie sú litre mlieka. Hlavne pooookoj. Rozumiem tvojej panike, zažila som si to pri prvom synovi, ale fakt je to cesta do pekla. Pokoj.
@domak2 ano tam je to zanedbane a ked uz bolo da sa povedat neskoro tak chodili ale zas kazda hovorila inak 🥺😑
ja sa snazim ho cez den prikladat a ked sa nam dari, ze saje a ide tak flasku nedavam ale k veceru je to zle nesaje, spi, nechce tak dam odsate mliecko, snazim sa UM oddialit co najviac 🥺
@evickuska
Inak, ja som reálne nemala mlieko, mlieko mi odsávala jedna kočka svoje, mala také staré bábo ako ja a mlieka pre tri deti. Tak som môjho malého dokŕmovala jej materským. Len taký detail. Hladné dieťa nebude spať. Môj syn vrieskal vkuse, furt nespokojný, spal 15-20 minút a potom hore a rev. Hladné dieťa nebude celé dni a noci spať.
@evickuska ak odsavas,mlieko sa proste strati. Musis si uz ty rozmysliet ,ci budes kojit ci nie a ak ano,tak laktacna a flasa prec a mlieko sa zasa rozbehne.
@katuskamala1 uz sa troska roztahal, mozno je silnejsi a troska si zvyka, modlim sa az je takto krasny a pokojnucky...
@evickuska jasne.,ved som ti pisala,ze zosilnie,kojenie bude kratsie,aj viac popapa lebo zaludocek rastie. Flasu nedavaj,neodsavaj,on si roztaha mliecko. Drzim palce.
@katuskamala1 flasa mi pomaha tiez, vbc nemam pocit, ze skrz flasu by nesal, niekedy ked je hlavne mne zle ma flasa zachrani 😑🙈

@mamula20 no a na poradni Dr. az si sama sledujem, ze kolko zvlada a podobne a ze nie ziadne tabulky ale niekedy vygrcne ze sa az zlaknem kolko a niekedy takmer nic... tazko dvihat potom mnozstva...