Môže jedenie Brumíka ovplyvniť dojčené dieťa?
Ahojte dávam si pozor na stravu lebo nás trápi bruško obmedzila som rožky zatiaľ a mala som chut na niečo sladke tak som mala po ruke brumika myslite že mu bude z toho niečo? 🥲
Čo by sa ako malo stat? Fakt ako reálne sa zamyslí
Čo obsahuje brumik? Múka mlieko kakao vajce cukor ….vsetko bežne potraviny
Nemyslíš vážne toto ...
Nie nestane sa vobec nic.
No jaze ho môže bolieť bruško z toho. Zas to nechcem preháňať s obmedzovanim ale zas trápiť ho nechcem 😒 tak snad bude ok
No takéto ženy majú vychovať ďalšiu generáciu…🙄
Zacne brumkat.🙈
@really8 miesto plaču bude robiť brum brum 🤣
Autorka, musíš sama zistiť co robi dibre a co nie ak bude zle, už si ho nedáš
Toto je bud vymyslene, alebo ako ludstvo naozaj zlyhavame.
Myslíš, že ho bolí bruško z lepku?
No takéto ženy majú vychovať ďalšiu generáciu…🙄
@anickaaa6aaa
@anickaaa6aaa neviem čo je na tom zle keď nechcem aby niečo robilo zle môjmu dieťaťu 😆 môže ho z toho bolieť brucho ale aj nemusi to je fakt “.
Ale na tých rohlikoch som si všimla že to mal z toho. Keď som to obmedzila bol v pohode
No musis sa vyvracat 🤷
Obmedzila si rožky lebo ma problém s lepkom alebo prečo práve rožky? Vieš, že lepok okrem iného je aj v tom brumikovi, že? A nabudúce zvoľ opačný postup, najpr sa pýtaj, potom jedz. Teraz už je to jedno, nie?!
Prepáč, keby sa spýtas na ostré chilli papričky, surové mäso, zhnité pokazené potraviny.....ale na sladkosť? Čo si čakala za odpoveď?
Aj mne sa pozastavil čas, že či je táto mentálna otázka reálna alebo len výstrel do tmy 🤣
No skoro mi odvalilo dekel🤣
Nás trápi bruško, čiže aj teba? Tak to by si sladkosti nemala ozaj jesť 🤦♀️
Ako sme mohli kedysi fungovat a vychovat deti bez MK 🙂)
Presne viem kde tato otazka skonči 😀 je to žlte, má to chobot a neznasaju to všetky tzv “mreny” 😀😀😀 a.k.a matky ktoré sa bez MK/FB skupin asi ani nevy*erú 🤦🏽♀️😀
Nie... A úprimne moc to s tým obmedzovaním nemusíš preháňať nemá to veľký efekt.. ja som zo začiatku tiež že veď skúsim obmedziť aj tak sa veľa nezmenilo tak som obmedzila len bublinkové nápoje a hroznovu šťavu aj to len chviľku nasadila coliprev a espumisan ale žiadny zázrak sa nekonal... Pomohol len čas a cvičenie plus čo najmenej obmedzovať drobcovi pohyb.. výrazne sa to zlepšilo keď som úplne zrušila zavinovačku
Matky, zeny...navazate sa do mladej mamicky, ktora zrejme nema este skusenosti, nema jej kto poradit...takyto pristup vidim naozaj len na slovenskych forach. Smutne to je.
K otazke, ak ma alergiu na bielkovinu kravskeho mlieka, moze mu skodit, kazde dieta s alergiou reaguje inak, niektore viac, ine menej. Mozu to vsak byt aj "obycajne" dojcenske koliky, ktore nesuvisia s alergiou, toto zistis az casom, o par mesiacov. Ked si ho zjedla, tak uz len sleduj, ci nebude zelena pachnuca stolica napr. Ak ano, tak vies, ze sa mu mas nabuduce vyhnut.
Matky, zeny...navazate sa do mladej mamicky, ktora zrejme nema este skusenosti, nema jej kto poradit...takyto pristup vidim naozaj len na slovenskych forach. Smutne to je.
K otazke, ak ma alergiu na bielkovinu kravskeho mlieka, moze mu skodit, kazde dieta s alergiou reaguje inak, niektore viac, ine menej. Mozu to vsak byt aj "obycajne" dojcenske koliky, ktore nesuvisia s alergiou, toto zistis az casom, o par mesiacov. Ked si ho zjedla, tak uz len sleduj, ci nebude zelena pachnuca stolica napr. Ak ano, tak vies, ze sa mu mas nabuduce vyhnut.
@filodendron ak bude mať abkm tak by mohol mať aj sprievodné znaky ako výsip a presne ako píšeš zmeny na stolici a čitala som, že vtedy sú problémy prakticky hneď po požití zakázanej potraviny napr mlieka a hneď po nakojení je nervózne.. ťažko povedať keďže nemáme celkom všetky info ale v podstate ano súhlasím, že netreba byť hneď hnusná aj keď nám otázka príde smiešna
@filodendron smutné je, že ľudia nepoužívajú mozog.
zaujimavy je aj postup. nieco zjem a potom zacnem hystercit.
ako preco?
za prve poradim sa s dr. ak mam nejake podozrenie na potravinove intolernacie. za druhe poradim sa s niekym inym predtym ako to skonzumujem. lebo teda ak by to nebol brumik ale nieco ine tak co. spravis mu vyplach zaludka? alebo sebe alebo co vlastne. naco je tato otazka ked si to uz zjedla.
zaujimavy je aj postup. nieco zjem a potom zacnem hystercit.
ako preco?
za prve poradim sa s dr. ak mam nejake podozrenie na potravinove intolernacie. za druhe poradim sa s niekym inym predtym ako to skonzumujem. lebo teda ak by to nebol brumik ale nieco ine tak co. spravis mu vyplach zaludka? alebo sebe alebo co vlastne. naco je tato otazka ked si to uz zjedla.
@pralinka25 presne toto, najprv zjedia, hoci aj uplne beznu potravinu ci uz v tehotenstve, alebo pocas dojcenia a potom zacnu v panike luskat "internety". Ako by akakolvek odpoved mohla zmenit to co sa uz stalo... Okrem toho, pouzit mozog aj pri tom co sa na tych internetoch docitaju nehrozi. Este vacsia panika
Autorka, mozno tie rozky su vo vasich problemoch uplne nevinne. Je len velmi malo veci, ktore mozu naozaj uskodit, vsetko ostatne jest mozes v primeranych mnozstvach. Ako dojciaca zena musis mat vyvazenu stravu, dostatok bielkovin aj kalorii, aj mineralov aj vitaminov. Takze jedz vsetko v primeranych davkach, obmedzovat sa naozaj nemusis. Len velmi malo z tych "skodlivych" veci sa dostane do mlieka. Mlieko sa ti tvori z krvi, nie z obsahu creva. Tvori sa v optimalnej skladbe, bez ohladu na to co si zjedla a nezjedla.
@filodendron lebo nám to príde vtipné. Som taktiež mladá mamička, nemala som nikdy dieťa, a predsa som sa nad takouto hlúposťou ani nezamyslela, lebo zdravý rozum nepusti. Preco si ženy robili deti keď nezvládnu rozmýšľať nad takýmito pritivnymi vecami? Tak ak mám raz podozrenie, že môjmu dieťaťu robí zle lepok, nedám si brumika. Jedna sa tu pýta, že čo sa stane dieťaťu keď mu kvaolo mlieko do ucha a ze bude kontaktovať doktorku, druhá sa pýta ci jej dieťaťu moze ublížiť brumik ktorého už zjedla a tretia sem vypisuje každý deň ako ma obliecť dieťa lebo dnes je 22 stupňov a jej ženy poradili len vtedy keď bolo 23 stupňov a teraz už nevie. A ja sa fskt pýtam, načo majú tie deti, keď nezvládajú takéto primitívne veci?
Brumik je z muky. Cize . Ak mu muka robi zle..
@filodendron lebo nám to príde vtipné. Som taktiež mladá mamička, nemala som nikdy dieťa, a predsa som sa nad takouto hlúposťou ani nezamyslela, lebo zdravý rozum nepusti. Preco si ženy robili deti keď nezvládnu rozmýšľať nad takýmito pritivnymi vecami? Tak ak mám raz podozrenie, že môjmu dieťaťu robí zle lepok, nedám si brumika. Jedna sa tu pýta, že čo sa stane dieťaťu keď mu kvaolo mlieko do ucha a ze bude kontaktovať doktorku, druhá sa pýta ci jej dieťaťu moze ublížiť brumik ktorého už zjedla a tretia sem vypisuje každý deň ako ma obliecť dieťa lebo dnes je 22 stupňov a jej ženy poradili len vtedy keď bolo 23 stupňov a teraz už nevie. A ja sa fskt pýtam, načo majú tie deti, keď nezvládajú takéto primitívne veci?
@lucia13022023 presne. A este zadru som mlada mamicka alebo som prvorodicka. Akoze aaaa co? Alebo slusne som sa opytala (picovinu jak mraky). Ale sak my sme tu aj tak vsetky len zakomplexovane a nestastne a frustrovane
Nie, nic sa nestane, jedz pestru stravu. Tie male mnozstva v mlieku su prakticky neskodne. Pokial nezjes 6 brumikov za den…
Bez ohľadu na to, či je alebo nie je pre vás otázka hlúpa/smiešna, je až desivé, aká internetová šikana (áno, pre mňa je to, čo sa udialo aj tu, šikana) sa spustí na tomto fóre. Hnus....
Ja som to tu už písala, ale budem sa opakovať... vy sa naozaj čudujete, že máme toľko šikany v školách? Keď toto dokážu dospelé ženy? Ktoré vychovávajú doma deti.....
Desivé, naozaj desivé kam spejeme...
Presne, nikto vas nenuti radit, ani odpovedat...ked sa vam zda otazka hlupa, smiesna, nevhodna ROLLUJTE DALEJ!
Ale vy sa potrebujete navazat a dokazovat si, ze ste nieco viac.. normalne sa predhanate, ktora bude "vtipnejsia"...ste charaktery👍

Zacne brumkat.🙈