Môže sa prestať tvoriť mlieko kvôli bolestivým bradavkám?

oblecenieavecicky
19. júl 2014

Ahojte, som týždeň po sekcii. Normálne sa mi začalo tvoriť mlieko, všetko bolo fajn, len malá mi hneď na začiatku veľmi bolestivo dohrýzla bradavky. Keďže som si ku stále prikladala, nemali sa kedy vyliečiť. Skúšala som kojiť aj cez klobúčiky, ale to sa malej veľmi nepozdávalo. Samozrejme som si ich aj natierala. Túto noc malá vôbec nespala, len stále pýtala prsník. Myslela som si, že sa tak upokojuje, ale keď som si skúsila odsať, ledva mi vytiahlo 10 ml a deň predtým bez problémov 70 ml a bolo by išlo aj viac. Skúšam čaje, vineu, zasmažené polievky... Neviem si vysvetliť, prečo mi mlieko zrazu odišlo. Je možné, že sa telo týmto spôsobom bráni kvôli tým bradavkám? Mám ich odreté až do krvi a vždy, keď začne malá ťahať, plačem od bolesti... Poraďte mi, prosím, čo mám urobiť, aby sa mi mlieko znovu tvorilo? :(

alikaa
19. júl 2014

@oblecenieavecicky V prvom rade, mlieko sa len tak nestrati a urcite nie tak kratko po porode. Niektore mamicky co maju nadprodukciu si nevedia vobec nic odsat, takze kvoli tomuto sa vobec nestresuj. Ale urcite si domov zavolaj laktacnu poradkynu, je mozne, ze sa ti babatko zle prisava a preto to tak boli.

makimakimaki
19. júl 2014

Iba kvôli boľavým bradavkam by sa ti mliecko nemalo prestat tvorit. To ze vela neodsajes nevadi, dietatko si vytiahne ovela viac ako odsavacka. Len klud, preliec si tie bradavky a stale dojci, nevzdavaj to ! Ak najdes dobru laktacnu poradkynu, pride aj k tebe a poradi ako najlepsie prikladat. Mne na bradavky pomohli kapustne listy 😉 Pekne studene z chladnicky som si ich pchala do podprdy. Pri vsetkych 3 detoch som mala bradavky velmi bolave, tiez som az plakala od bolesti... Ten tyzden po porode to bolo asi najhorsie. Potom uz deticky lepsie sali a nepotrebovali sa dojcit tak casto, tak sa aj bradavky vyhojili. Drzim palce!

casperka1980
19. júl 2014

@oblecenieavecicky tak od bolesti som plakala aj ja... mala som krvavé bradavky, a tak sme išli dať malému jazýček podstrihnúť.. a od vtedy bol pokoj.. držím palce.. tiež som na tie bradavky vyskúšala všetko možné i nemožné..

janas17
19. júl 2014

Laktacnu poradkyňa naozaj dokáže divy, bola som na tom ako ty, podvedome som oddalovala kojenie lebo to strasne bolelo, ale prikladala som, aby som neprišla postupne o mlieko.
Po jednej návšteve laktacnej poradkyne u nas doma, sa mi bradavky behom par dni zahojili a kojenie odvtedy uz neboli.
Problem je určite v zlom prisavani bábätka, potrebujete sa naučiť symetricke prisatie a to Ta dobre naučí iba laktacna, ktorá ti babatko sama priloži správne.

janas17
19. júl 2014

Oprava - ASYMETRICKE prisatie

oblecenieavecicky
autor
19. júl 2014

Ďakujem Vám, už som aj kontaktovala laktačnú poradkyňu. Snáď sa to zlepší...

lilinka007
19. júl 2014

kup si na bradavky silikonove klobuciky, malinkemu to nebude vadit a tebe sa neskutocne ulavi, poznam to, mala som to, koj cez ne, uvidis, je to skor psychika, ze ti odchadza mlieko, pi vela ciernej kavy - melty, je vyborna na tvorbu mlieka, takisto cierne pivo....drz sa

dollynkaa
19. júl 2014

@oblecenieavecicky mala som to iste.tiez po sekcii ale ja som zacala pouzivat klobuciky a kojim s nimi doteraz